Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ΑΕΚ ξαναβρίσκει το ποδόσφαιρό της

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ΑΕΚ ξαναβρίσκει το ποδόσφαιρό της
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για όσα έδειξε η ΑΕΚ στα τελευταία δύο παιχνίδια της διότι η επιστροφή στα παλιά και καλά, ξεκίνησε από τον Άρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άνεση, πεντάρα, πλήρης έλεγχος του παιχνιδιού μετά το 2-0 -μακριά δηλαδή από αυτοκτονικές τάσεις τύπου Αγρινίου και Σερρών- αποφυγή λαθών. Ένα σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι, απέναντι σε αντίπαλο φουλ φορμαρισμένο και σε βραδιά που νίκησαν όλοι οι άλλοι. Ένα στραβοπάτημα, θα ήταν ολέθριο.

Όλα τα προαναφερθέντα σε συνδυασμό με το ξεμπλοκάρισμα του Πόνσε -που επιτέλους αξιοποιήθηκε σύμφωνα με αυτό που πραγματικά είναι και όχι σαν κάποιον που πιεστικά προσπαθούσε να παριστάνει, εν προκειμένω τον Γκαρσία- είναι σημαντικά, όμως μοιάζουν μικρά μπροστά στο κυρίως θέμα: η ΑΕΚ έχει ξανά τρεξίματα, αντοχές, εντάσεις, είναι και πάλι πολύ κοντά στο ποδόσφαιρό της.

Σημείωνα και σε πρόσφατο άρθρο ότι είναι τουλάχιστον μπακαλίστικο και τσαπατσούλικο -γενικώς μη ποδοσφαιρικό- να λέγεται ότι επειδή η ομάδα δεν έτρεχε πέρυσι τέτοιο καιρό, το ίδιο θα ισχύει και φέτος. Ότι θα βρει τη φόρμα της κατά τα μέσα Φλεβάρη και άλλα κουραφέξαλα. Δεν είναι έτσι, προφανώς και δεν είναι.

Κάθε σεζόν έχει τη διαφορετικότητά της, προβλήματα που δεν είναι πάντα τα ίδια, προσεγγίσεις στον τακτικό τρόπο μιας ομάδας που διαβάζονται καλύτερα από τους αντίπαλους, γιατί πλέον είναι γνωστοί. Η ΑΕΚ είχε μειωμένα τα δικά της στάνταρντς σε βασικά γνωρίσματα του παιχνιδιού της. Τα οποία βρήκε από τα μέσα του Γενάρη, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Άρη.

Είναι ξανά ομάδα δύο ημιχρόνων

Δεν ήρθε η πρόκριση στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν χάθηκε κιόλας επειδή η ομάδα αδυνατούσε να κάνει αυτά που μας έχει δείξει ότι μπορεί. Επί 120 λεπτά στραγγάλιζε τον αντίπαλο, τον είχε στα σχοινιά, έψαχνε τη νίκη στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, δίχως σταματημό. Δεν τα κατάφερε, όμως ήταν αυτή που έπρεπε.

Λίγες ημέρες μετά, σε ένα πολύ απαιτητικό ματς και με 120 λεπτά επιπλέον φόρτου σε ταλαιπωρημένα κορμιά που ένεκα των πολλών απουσιών, έπρεπε να παίξουν ξανά, η ΑΕΚ ήταν φρέσκια σαν να είχαν περάσει δύο εβδομάδες δίχως παιχνίδια.

Τούτο συνιστά το πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο ενόψει της συνέχειας. Πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στις υψηλές απαιτήσεις που υπαγορεύει το στυλ παιχνιδιού της. Και δεν χρειάζεται να περιμένει τις… «σοφιστείες» που την ήθελαν να το ξαναβρίσκει κάπου στα μέσα του Φλεβάρη.

Επιπροσθέτως, ήταν και στα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια ομάδα δύο ημιχρόνων, όχι ενός. Φέτος, έχει ήδη πετύχει 23 (από τα 39 συνολικά) τέρματα στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της στο πρωτάθλημα, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στη λίγκα. Μολαταύτα, κάμποσα παιχνίδια της γλίστρησαν μέσα από τα χέρια, λόγω εμφανούς πτώσης στα δεύτερα 45λεπτα.

Ακόμα και τα ρεπό, έχουν τη μεγάλη σημασία τους. Σήμερα οι ποδοσφαιριστές, επιτέλους κάθονται! Αποφόρτιση σώματος και μυαλού. Μία ημέρα μακριά από όλα, με ηρεμία, χωρίς αδρεναλίνη και πίεση. Προφανώς και θα τη θέλαμε ενεργή στο Κύπελλο, αλλά από τη στιγμή που είναι εκτός αυτού, ο χρόνος πλέον θα λειτουργεί υπέρ της.

Οι μεταγραφές να γίνουν 

Έμεινε πλέον μία διοργάνωση, η πιο σημαντική. Είναι αυτός λόγος για να μη γίνουν προσθήκες; Προφανώς και όχι. Με την επιστροφή των διεθνών και τις λιγότερες αναποδιές καθώς πλέον θα γίνεται πιο εύκολα η διαχείριση του ρόστερ, προφανώς και η φαρέτρα θα είναι περισσότερο γεμάτη από το σύνηθες της φετινής σεζόν. Μολαταύτα, οι ανάγκες παραμένουν.

Δεν είναι θέμα ανταπόκρισης στον ανταγωνισμό, δεν παίρνεις παίκτες σώνει και καλά επειδή ενισχύονται οι άλλοι. Προφανώς εκείνοι είχαν περισσότερες ανάγκες, όμως κι εσύ οφείλεις να κοιτάζεις τις δικές σου, να γίνεσαι ο ίδιος καλύτερος. Παίκτες πρέπει να έρθουν, ο προπονητής έχει εντοπίσει τα κενά και έχει εισηγηθεί αναλόγως. Την αποτελεσματικότητα και την ανταπόκριση στα θέλω του περιμένουμε να διαπιστώσουμε.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X