Ο Λυμπερόπουλος άνοιξε στην ΑΕΚ το δρόμο για την κούπα! (VIDEO)

Ο Λυμπερόπουλος άνοιξε στην ΑΕΚ το δρόμο για την κούπα! (VIDEO)

Θεμέλιο πρόκρισης για την ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με δύο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα χρόνια που προηγήθηκαν της νέας εποχής που άνοιξε για την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2013, τίποτα δεν ήταν δεδομένο και οι τίτλοι δεν ήταν διόλου εύκολη κατάσταση. Έτσι, έχει μεγάλη σημασία η πιο κομβική πρόκριση της ΑΕΚ όταν κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της σε εκείνη την περίοδο, το Κύπελλο 2011.

Ειδικά, όταν ήταν επιτεύχθηκε σε βάρος του νταμπλούχου 2010 Παναθηναϊκού. Και τις βάσεις για την πρόκριση αυτή τις έβαλε με το 0-2 στο τυπικά εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια.

Η μεγάλη βραδιά του Λυμπερόπουλου

Ήταν μία από τις μεγάλες βραδιές του Νίκου Λυμπερόπουλου στα συνολικά επτά χρόνια που έπαιξε στην ΑΕΚ. Από τα επτά γκολ που είχε σημειώσει ως παίκτης της ΑΕΚ με αντίπαλο την παλιά του ομάδα (οκτώ ήταν, αλλά το τελευταίο στα πλέι οφ του 2012 ακυρώθηκε σκανδαλωδώς) τα δύο επιτεύχθηκαν εκείνο το βράδυ και έδωσαν στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ τη μισή πρόκριση.

Την άλλη μισή, την έδωσε το απίθανο γκολ του Μίτσελ από τα 50 μέτρα σε εκείνη την τρελή ρεβάνς, δύο εβδομάδες αργότερα. Ο ανεβασμένος εκείνη την εποχή Παναθηναϊκό κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε, αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Σεμπάστιαν Σάχα βρέθηκε τέσσερις φορές σε ετοιμότητα. Στην πιο χαρακτηριστική από αυτές, μετά από συνδυασμό Σισέ – Μαρίνου και σουτ του δεύτερου, ο Σάχα απέκρουσε προσωρινά και ο Λέτο με προβολή από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Κυριαρχία της ΑΕΚ

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική κατάφερε να προηγηθεί στο 64’ με προβολή του Λυμπερόπουλου μετά από σουτ του Γιάχιτς. Ο Παναθηναϊκός, βλέποντας να μένει πίσω στο σκορ, αλλά αντί να αντιδράσει, έχασε τη συνοχή του και δεν απείλησε την εστία του Σάχα.

Η ΑΕΚ, αντίθετα, επισφράγισε την υπεροχή της στο δεύτερο ημίχρονο με ένα ακόμα γκολ στο στο 80’. Ο Λυμπερόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε και στον Λέτο στο τείχος και κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καρνέζη. Ένα λεπτό μετά, ο Σάχα απέκρουσε το σου του Σισέ. Η ΑΕΚ είχε ένα ολόχρυσο 0-2 στη φαρέτρα της και ο δρόμος για την πρόκριση ήταν ανοιχτός.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο (68’ Μπλάνκο), Λαγός, Σκόκο (71’ Νταντόμο), Λυμπερόπουλος (90’ Αργυρίου).

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X