Η ξενάγηση στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού με την κάμερα της «Ζούγκλας» (VIDEO)

Η ξενάγηση στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού με την κάμερα της «Ζούγκλας» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Δείτε αναλυτικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας τη διαδρομή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου πριν και μέχρι την ημέρα του...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε αναλυτικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας τη διαδρομή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου πριν και μέχρι την ημέρα του ξεριζωμού, αλλά και μετά, στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς μέχρι τις μέρες μας…

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 12 Δεκεμβρίου του 2023. Βρίσκεται στο γήπεδο της ΑΕΚ, (OPAP ARENA) και είναι επισκέψιμο καθημερινά εκτός της Δευτέρας.

Εκτείνεται σε μια έκταση άνω των 1.000 τ.μ. όπου παρουσιάζονται κειμήλια που συγκεντρώθηκαν, πέρασαν από τη διαδικασία της επιστημονικής συντήρησης, και με την έκθεσή τους κουβαλούν όλο το ιστορικό φορτίο, φέρνοντας στο νου μνήμες από τις «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Η τηλεόραση της «Ζούγκλας» επισκέφθηκε το μουσείο προκειμένου να καταγράψει από κοντά όλα τα εκθέματα. Εκεί μας υποδέχθηκε η διευθύντρια, Έφη Μαυροπούλου, η οποία και μας ξενάγησε στον χώρο.

Δείτε λοιπόν αναλυτικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας τη διαδρομή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, πριν και μέχρι την ημέρα του ξεριζωμού, αλλά και μετά, στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς μέχρι τις μέρες μας.

Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού όπως έχει γράψει πρόσφατα το Zougla.gr, είναι καταφύγιο αλλά και εργαλείο. Εκεί κατοικούν οι μνήμες αλλά από εκεί εξορύσσονται οι πληροφορίες που αφορούν την ταυτότητα του καθένα από εκείνους που ανήκουν στον κόσμο της προσφυγιάς.

Δεν είναι απλά μία ιστορική αναφορά η προσφυγιά. Δεν είναι μόνον μία αλληλουχία γεγονότων βαλμένα με τάξη ή με αταξία στα βιβλία της ιστορίας. Είναι ένα σύνολο πληροφοριών για τη ζωή εκείνων που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν για να μετοικίσουν σε μέρη άγνωστα.

Δείτε και διαβάστε περισσότερα πατώντας στο zougla.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X