Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να ζει ξανά χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία

Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να ζει ξανά χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία
Photo Credits: INTIME

Το «πρέπει» της πρόκρισης αύριο στο Χαριλάου για την ΑΕΚ χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία που την… κουβαλά τελευταία με 8 γκολ σε 6 ματς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αναγκάζεται ξανά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να χάσει τον Λιβάι Γκαρσία. Για το προσεχές διάστημα θα είναι εκτός ο πρώτος σκόρερ της με πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μετά το γκολ του για το 2-2.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ματίας Αλμέιδα που είχε δει τον «Λέβι» να σκοράρει non stop από την επιστροφή του και μετά, θα πρέπει να βρει ένα διαφορετικό σχέδιο ξανά. Ο Γκαρσία έφερε γκολ με Άγιαξ, με Παναιτωλικό, με Πανσερραϊκό, 2 με Βόλο, με Ολυμπιακό, 2 με Παναθηναϊκό.  8 σερί γκολ σε 6 ματς από τις 14/12 μέχρι τις 14/1, 9 συνολικά σε 15 συμμετοχές φέτος. Σε μία σεζόν με πολλούς τραυματισμούς από το ξεκίνημα της χρονιάς, έναν ακόμη τώρα. Συνολικά έχει παίξει στα 15 ματς από τα 29 της ομάδας μέχρι στιγμής.

Τώρα ο Αλμέιδα αρχικά για το ματς με τον Άρη πρέπει να βρει την λύση για το «9» και θα δούμε για πόσο διάστημα ακόμη δεν θα τον έχει στη διάθεση του. Αντικαταστάτης του θα είναι ο ντεφορμέ Εκι Πόνσε (2 γκολ, 20 ματς-860 λεπτά) που δεν έχει «κολλήσει» ακόμη με τον τρόπο της επιθετικής λειτουργίας της ΑΕΚ ή θα είναι ο Σέρχιο Αραούχο (3 γκολ, 19 ματς-750 λεπτά) που επέστρεψε από μεγάλη απουσία και έπαιξε μισή ώρα με Άρη και άλλη μισή ώρα με τον ΠΑΟ;

Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να ζει ξανά χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία

Ποιός θα παίξει αντί του Γκαρσία;

Ο Αργεντίνος τεχνικός θα «απαντήσει» στο Χαριλάου, γνωρίζοντας ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο διότι κακό αποτέλεσμα με τον Άρη αύριο θα σημαίνει και πρόωρος αποκλεισμός από το Κύπελλο. Άρα πολύ νωρίς εκτός και του δεύτερου στόχου της χρονιάς.

Η πίεση είναι πάνω στην ΑΕΚ. Πάνω στον Αλμέιδα που βλέπει την ομάδα του να μην φορμαρίζεται ακόμη, να μην πατά καλά και πειστικά στο χορτάρι όπως πέρυσι και να ψάχνει σημαντικά αποτελέσματα. Τα κατάφερε στο Καραϊσκάκη, όχι με τον Άρη, όχι με τον ΠΑΟ. Το ψάχνει και αύριο στη Θεσσαλονίκη, όπως και την Κυριακή στο Περιστέρι.

H επιθετική δυσλειτουργία το τελευταίο διάστημα με την ισχνή παραγωγή φάσεων για τα δεδομένα της ΑΕΚ που μας σύστησε ο Αλμέιδα είναι ένα πρόβλημα για τον «Πελάδο». Όχι το μόνο. Όχι το μόνο σοβαρό.

Όμως την Τετάρτη το βράδυ το ματς δεν έχει… γυρισμό, χρόνο για να διορθώσεις λάθη. Και ο ίδιος ο Αλμέιδα και το τιμ του και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επιστροφή στην Αθήνα πρέπει να έχει και την πρόκριση μαζί.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X