Τι χάνει η ΑΕΚ από την απουσία του Γκαρσία - Οι απαντήσεις που έδωσε σκοράροντας ανά 74'! (VIDEO)

Τι χάνει η ΑΕΚ από την απουσία του Γκαρσία - Οι απαντήσεις που έδωσε σκοράροντας ανά 74'! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

H AEK θα αναγκαστεί να χάσει τον Λιβάι Γκαρσία μετά τον τελευταίο τραυματισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν για ένα ακόμα ματς ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ, όμως στο τέλος λαβώθηκε. Ο σέντερ φορ της Ένωσης δεν προπονήθηκε χθες λόγω ενοχλήσεων και έτσι δεδομένα θα χάσει το παιχνίδι με τον Άρη αύριο στην Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο Ελλάδος με την πρόκριση να είναι ανοικτή ακόμα μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Τι χάνει η ΑΕΚ από την απουσία του Γκαρσία

Ο φορ της Ένωσης πέτυχε δύο «ίδια» γκολ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και ευστόχησε φάτσα με τον Λοντίγκιν από τη δεξιά πλευρά της περιοχής, με το δεύτερο γκολ να ακυρώνεται για φάουλ του Σιμάνσκι στην αρχή της φάσης.

Ο επιθετικός της Ένωσης ήταν ασταμάτητος. Είχε 42 ενέργειες με την μπάλα, με 9/14 μεταβιβάσεις στην επίθεση και επτά ενέργειες με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.


Όταν η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Λιβάι συνέχισε να αποτελεί μόνιμη απειλή για τον Παναθηναϊκό: κεφαλιά στο 74′, σουτ με τη μία στο 77′, άλλο ένα σουτ στις καθυστερήσεις, αυτό που βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ζέκα και έφερε το πέναλτι μετά την εξέταση VAR του διαιτητή, και εμφατική εκτέλεση του πέναλτι για το 2-2 στο 96′.


Τι χάνει η ΑΕΚ από την απουσία του Γκαρσία - Οι απαντήσεις που έδωσε σκοράροντας ανά 74'! (VIDEO)

Η πάγια ικανότητα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟ μπορεί να μην είχε την εικόνα που είχε δείξει στα προηγούμενα φετινά ντέρμπι, αλλά δύο πράγματα ήταν και πάλι εκεί: Η αδυναμία των αντιπάλων να παίξουν τον Λιβάι και η ικανότητα της Ένωσης να πατάει την αντίπαλη περιοχή.

Η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 33 ενέργειες στην περιοχή του Λοντίγκιν, υπερδιπλάσιες από τις 16 του Παναθηναϊκού: όταν ακόμα και σε κακή μέρα μπορείς να έχεις τέτοια παρουσία στην αντίπαλη περιοχή, είναι πιθανό να βρεις τη φάση για να ισοφαρίσεις και να πάρεις τον πόντο.

Μόνιμη επαφή με τα δίχτυα

Το εμφατικό πέναλτι του Λιβάι ήταν το 8ο τέρμα του στη φετινή Super League.

Ο Μορόν εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ, με τον Μιριτέλο να ακολουθεί, αλλά κανείς δεν έχει τη φόρα του Λιβάι, που είχε μόλις ένα γκολ στον πρώτο γύρο και πλέον έχει αποκτήσει μόνιμη επαφή με τα δίχτυα με επτά γκολ σε πέντε σερί ματς.

Επιπλέον, κανείς δεν σκοράρει με τη συχνότητα που το κάνει ο Γκαρσία.

Τι χάνει η ΑΕΚ από την απουσία του Γκαρσία - Οι απαντήσεις που έδωσε σκοράροντας ανά 74'! (VIDEO)

Με οκτώ γκολ σε μόλις 595 λεπτά συμμετοχής, ο φορ της ΑΕΚ βρίσκει δίχτυα κάθε 74 λέπτα, μπροστά από τον Σπόραρ που έχει έξι τέρματα σε 482′.


«Δεν έχει το γκολ»

Αρκετές φορές η κουβέντα γύρω από τον Λιβάι λέει πως «είναι εξαιρετικός παίκτης, πλήρης επιθετικός, αλλά δεν έχει το γκολ, δεν είναι σκόρερ, χάνει πολλά γκολ». Κουβέντα χωρίς βάση, γιατί το τελείωμα των φάσεων είναι φόρμα: έρχεται και φεύγει.

Κάποια διαστήματα όλα πάνε έξω, κάποια διαστήματα όλα πάνε μέσα. Ισχύει για όλους, από τον Σαλάχ και τον Κριστιάνο μέχρι τον Λιβάι.

Τι χάνει η ΑΕΚ από την απουσία του Γκαρσία - Οι απαντήσεις που έδωσε σκοράροντας ανά 74'! (VIDEO)

Η φόρμα είναι προσωρινή, η κλάση είναι μόνιμη

Ο Γκαρσία τώρα που τα βάζει με άνεση είναι ο ίδιος παίκτης που τα έχανε, έχει τα ίδια προσόντα: προσφέρει στο χτίσιμο των επιθέσεων, πάει στις συνεργασίες, κάνει μέτρα από χαμηλά στο γήπεδο, μπορεί να πάει σε πολλές τελικές και ενέργειες στην περιοχή, παίζει με πλάτη και με πρόσωπο.

Η κλάση του είναι αυτά τα προσόντα και η κλάση είναι μόνιμη. Η φόρμα, το σκοράρισμα δηλαδή, έρχεται και φεύγει, και ποτέ δεν πρέπει να κρίνουμε παίκτες με βάση το προσωρινό.

Δείτε τα τελευταία γκολ του Λιβάι Γκαρσία:





Πηγή: Sport24

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X