Τώρα πρέπει να βρει και τη φόρμα της... ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ!

Τώρα πρέπει να βρει και τη φόρμα της... ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟ και πριν την κρίσιμη μάχη στο Χαριλάου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινάω από το αποτέλεσμα γιατί αυτό είναι πάντα το βασικό ζητούμενο. Αυτό μετράει. Καλά και ωραία τα περί θεάματος, αλλά για ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες που πάνε για τίτλο μιλάμε, όχι για αγώνα… επίδειξης! Κι αν έχανε η ΑΕΚ, να το «βράζαμε» εμείς ότι έγινε… ματσάρα! Κι αν το έβαζε στο τέλος ο Αραούχο, να την «έβραζαν» οι Παναθηναϊκοί την… τακτική του Τερίμ! Συν ότι είναι και λίγο κωμικό να μιλάμε για θέαμα χωρίς θεατές!

Ισοπαλία λοιπόν. Έλεγα στο «βίντεο της ημέρας» το Σάββατο ότι ενδεχόμενη νίκη θα ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, ενδεχόμενη ήττα θα ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα της σεζόν κατά την ταπεινή μου άποψη και η ισοπαλία, ούτε καλό, ούτε κακό αποτέλεσμα. Δεν είναι κακό αποτέλεσμα αρκεί βέβαια η ΑΕΚ να πάρει οπωσδήποτε τα τρία ματς που έπονται πριν πάει στην Τούμπα.

Να νικήσει δηλαδή στο Περιστέρι και μετά στα Φιλαδέλφεια, τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης. Στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός θα έχει Τούμπα και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Κεκλεισμένων των θυρών όλα αυτά τα ματς. Που σημαίνει ότι οι πιθανότητες για να είναι η ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας πριν πάει στην Τούμπα, είναι μεγάλες, εφόσον κάνει το «3 στα 3».

Προηγείται βέβαια ο «ημιτελικός Κυπέλλου» με τον φορμαρισμένο Άρη, την Τετάρτη στο «Βικελίδης». Και λέω «ημιτελικός» γιατί αν περάσει η ΑΕΚ, ο δρόμος ανοίγει μετά για τον τελικό. Το έγραφα από τότε που έγινε η κλήρωση ότι η μεγαλύτερη δυσκολία θα είναι ο Άρης. Ομάδα που έχει εδώ και πολύ καιρό, ξεκάθαρη στόχευση στο Κύπελλο. Και είναι και σε πολύ καλή κατάσταση. Και το έχει δείξει και με τον Παναθηναϊκό και με τον ΠΑΟΚ, τους οποίους νίκησε στο Χαριλάου. Και φυσικά και με την ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη.

Βασικά, το ματς της Τετάρτης είναι δεδομένα το πιο κρίσιμο μέχρι στιγμής στη σεζόν και κατ’ εμέ και το πιο δύσκολο. Και η ΑΕΚ πρέπει να έχει ένα στοιχείο που της λείπει το τελευταίο διάστημα. Σταθερά καλή απόδοση μέσα στο ματς και όχι σκαμπανεβάσματα.

Τώρα, όσον αφορά στο ντέρμπι, φλέρταρε και με τα τρία αποτελέσματα. Θεωρώ ότι κατέληξε στο πιο δίκαιο. Βασικά, ήταν το μοναδικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό επί ημερών Αλμέιδα, που δεν ήταν η ΑΕΚ ανώτερη του αντιπάλου της. Κι αυτό οφείλεται στη γενικότερη εικόνα με τα σκαμπανεβάσματα που προανέφερα ότι έχει η «Ένωση» κατά τη διάρκεια των αγώνων της. Κι αυτό πρέπει να το δουν, ο Ματίας και οι παίκτες του γιατί μεθαύριο στην Θεσσαλονίκη, δεν θα υπάρχει… γυρισμός αν προκύψει ήττα. Καθ’ ότι ήττα θα σημάνει πολύ απλά «αντίο Κύπελλο».

Μέσα σε όλα, οι παίκτες της ΑΕΚ είναι σαφώς επηρεασμένοι από την απουσία του κόσμου της, στα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι εμφανές αυτό. Αλλά παράλληλα είναι εξίσου εμφανές ότι αρκετοί εξ αυτών είναι ντεφορμέ. Η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έμεινε αήττητη σε μια όχι καλή εμφάνιση, επειδή έχει τον χαρακτήρα της νταμπλούχου, έχει τη νοοτροπία να μην εγκαταλείπει ποτέ τη μάχη, έχει τον μακράν κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος, που δεν είναι άλλος από τον Λιβάι και που έφτασε τα οχτώ γκολ σε έξι ματς, στα οποία μάλιστα σκοράρει σε όλα. Πρέπει όμως να βρει και τη φόρμα της.

Κι αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Δεν είναι ώρα για λόγια. Είναι ώρα για νίκες. Με τα καλά και με τα κακά της, η ΑΕΚ είναι για τα καλά μέσα και στους δύο στόχους της. Και πρέπει να λέμε το ίδιο και το βράδυ της Τετάρτης.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X