Έχασε σετ και... αγρίεψε ο Τσιτσιπάς! (VIDEO)

Έχασε σετ και... αγρίεψε ο Τσιτσιπάς! (VIDEO)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή κόντρα στον Ζιζού Μπεργκς και έκλεισε με επιβλητικό τρόπο θέση στον δεύτερο γύρο του Australian Open!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φανταστικός μετά την απώλεια του πρώτου σετ ο 25χρονος τενίστας, «ισοπέδωσε» τον Βέλγο lucky loser (Νο.129) με 5-7, 6-1, 6-1, 6-3 σε 3 ώρες και θα παίξει την Τετάρτη (17/1) με Τζόρνταν Τόμπσον ή Αλεξάντερ Βούκιτς.

Ο Μπεργκς αιφνιδίασε στο ξεκίνημα του αγώνα τον Στεφ, που φάνηκε και λίγο επιφυλακτικός με τη μέση του και είχε πολλά προβλήματα στο πρώτο σερβίς του (46% στο πρώτο σετ). Στη συνέχεια, ωστόσο, έγινε το απόλυτο αφεντικό του αγώνα και με εκπληκτική εμφάνιση κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση.

Και η αλήθεια είναι ότι έδωσε… θάρρος τους θαυμαστές του, καθώς παραδοσιακά πηγαίνει καλά στη Μελβούρνη και έδειξε από σήμερα τις άγριες διαθέσεις του. Μπορεί ο αντίπαλος να είναι εκτός Top 100, όμως το άγνωστο πάντα μπορεί να φέρει προβλήματα, ενώ μην ξεχνάμε ότι περίμενε μέχρι χθες να βρει άλλον παίκτη απέναντί του (Μπερετίνι)!

Το πρώτο σετ ήταν πολύ κλειστό, αλλά αυτός που δυσκολευόταν περισσότερο να κρατήσει το σερβίς του ήταν ο Τσιτσιπάς. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο παίκτες θα έλυναν τις διαφορές τους σε τάι μπρέικ, ο Ζιζού εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Στεφ στο 5-5, σημείωσε το μπρέικ και πήρε τις μπάλες να σερβίρει για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Στέφανος προσπάθησε να απειλήσει και είχε τρία μπρέικ πόιντ, όμως ο Μπεργκς έμεινε όρθιος (με λίγη βοήθεια από το φιλέ στο πρώτο) και έβαλε τις βάσεις για μια πολύ μεγάλη έκπληξη!

Ο Τσιτσιπάς, όμως, είχε άλλη άποψη… Πίεσε κατευθείαν για το μπρέικ και τα κατάφερε στην τέταρτη ευκαιρία του στο δεύτερο γκέιμ, όταν «έσπασε» τον αντίπαλό του με έναν περίεργο, όσο και θεαματικό πόντο, για τον οποίο χρειάστηκε να περάσει τη ρακέτα του στην άλλη πλευρά του φιλέ. Μπορεί και να ήταν το σημείο καμπής του ματς!

Ακολούθησε πραγματικό ρεσιτάλ, με τον Στεφ να φτάνει πανηγυρικά στην ισοφάριση, αλλά και να παίρνει κεφάλι με 4-0 στο τρίτο σετ. Ο Μπεργκς πήρε τελικά το γκέιμ… της τιμής και όλα πλέον έδειχναν ότι αγώνας είχε κριθεί οριστικά.

Πράγματι, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διατήρησε το υψηλό επίπεδο και στο τέταρτο σετ και παρότι δεν μπόρεσε να καθαρίσει τον αγώνα την πρώτη φορά που σέρβιρε για τη νίκη (5-1), το έκανε λίγο μετά με ένα μεγάλο σερβίς στο πρώτο ματς πόιντ του.

Ο Βέλγος δεν είχε τίποτα να χάσει και κυνήγησε τα χτυπήματά του, οπότε δεν είναι παράλογο που είχε περισσότερους winners από τον Τσιτσιπά (52-38). Είχε, ωστόσο, και περισσότερα αβίαστα (44-28), πολλά από τα οποία ήρθαν από τα… αψυχολόγητα κάποιες φορές drop shots του.

Ο Στεφ ανέβασε μετά το πρώτο σετ τα ποσοστά στο σερβίς του και αυτό βασικά ήταν και ένα από τα βασικά κλειδιά της νίκης. Τώρα θα πάρει μια ανάσα και το βέβαιο είναι ότι θα βρει Αυστραλό απέναντί του!

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X