Μεγάλη συμφωνία του BCL με την TEAM για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης!

Μεγάλη συμφωνία του BCL με την TEAM για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης!
Photo Credits: INTIME

Σε μια μεγάλη συμφωνία προχώρησε το Basketball Champions League με την ΤΕΑΜ Μarketing

Το Basketball Champions League ανακοίνωσε τη μεγάλη συμφωνία που «έκλεισε» με την ΤΕΑΜ Μarketing.

Η εταιρεία αυτή αποτελεί έναν κολοσσό καθώς συνεργάζεται με την UEFA και όλες τις διοργανώσεις που την αποτελούν.

Η συμφωνία αυτή έκλεισε με αρχικό σκοπό να παρέχει συμβουλευτικά τις υπηρεσίες της στη FIBA ClubCo, ενώ θα διαχειρίζεται τις χορηγίες των βασικών διοργανώσεων. Πιο συγκεκριμένα, η ΤΕΑΜ θα υποστηρίξει το Basketball Champions League και το FIBA Intercontinental Cup αναλύοντας  την μέχρι τώρα εμπορική τους στρατηγική και έπειτα θα συνεργαστούν ώστε να βρεθούν λύσεις βελτίωσης και μεγαλύτερης ανάδειξης μέσα στο 2024.

Είναι ευρέως γνωστό πως στο Basketball Champions League συμμετέχουν μεγάλες ομάδες από όλη την Ευρώπη. Μέσα σε αυτές είναι και η ΑΕΚ Betsson. Είναι μεγάλη ευκαιρία, λοιπόν, μέσα από αυτή τη τεράστια συμφωνία με την κορυφαία αυτή εταιρεία, να διαφημιστεί παγκοσμίως το μπάσκετ, τα πρωταθλήματα, καθώς και οι ομάδες που τα απαρτίζουν.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Η FIBA ClubCo, η εταιρία που ιδρύθηκε από τη FIBA και την επενδυτική εταιρεία GCBH LP και η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναδιαμόρφωση του τοπίου των ευρωπαϊκών διασυλλογκών διοργανώσεων ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία με την την παγκόσμια εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ, TEAM Marketing, έως το 2028.

Η TEAM θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στη FIBA ClubCo σχετικά με τη στρατηγική (για την ανάπτυξη), ενώ θα διαχειρίζεται τις χορηγιών των βασικών διοργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της συνεργασίας, η ΤΕΑΜ θα υποστηρίξει το Basketball Champions League και το FIBA Intercontinental Cup κάνοντας την ανάλυση της μέχρι τώρα στρατηγικής και εμπορικής προσέγγισης των δύο διοργανώσεων και οι δύο πλευρές θα συνεγαστούν για τη βελτίωσή τους μέσα στο 2024.

«Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να μπαίνουμε στη συνεργασία με την Team Marketing, έναν οργανισμό που έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει και να αναπτύξει την αξία διασυλλογικών διοργανώσεων που λειτουργούν σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον», δήλωσε ο CEO του Champions League Πατρίκ Κομνηνός.

«Η ΤΕΑΜ Marketing έχει μία απαράμιλλη επίδοση στην ανάπτυξη προϊόντων και στη βοήθεια που παρέχει για τη διαμόρφωση αθλητικών οικοσυστημάτων. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς είναι σαφές ότι το περιβάλλον των διασυλλογικών διοργανώσεων στην Ευρώπη θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη μεγαλύτερη σαφήνεια που θα υπάρχει για τους φιλάθλους και όλους όσοι  είναι εμπλεκόμενοι», πρόσθεσε ο κ. Κομνηνός.

Η Kerstin Lutz, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην TEAM, σχολίασε: «ίμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε ρόλο στην ανάπτυξη του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η οικοδόμηση μακροχρόνιων σχέσεων και των καλύτερων διοργανώσεων είναι τα στοιχεία για τα οποία είμαστε γνωστοί και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την FIBA ClubCo ώστε να βοηθήσουμε στη συνέχιση της ανάπτυξης των επιτυχημένων διασυλλογικών διοργανώσεων».

Ενδεικτικά σημεία της σημαντικότητας της συμφωνίας:

  • H TEAM είναι αποκλειστικός συνεργάτης της UEFA  για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της από το 1992.
  • Σε συνδυασμό με την τεράστια δυναμική του ποδοσφαίρου και των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, στην ΤΕΑΜ αποδίδεται επίσης ένα τεράστιο μερίδιο της επιτυχίας, που έφερε το ποδοσφαιρικό Champions league στη θέση που βρίσκεται σήμερα.
  • Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία που μπορείς να βρεις στο Ίντερνετ, το Champions League το 1992 ξεκίνησε με την ΤΕΑΜ να εξασφαλίζει 100εκ δολάρια, φτάνοντας στο σήμερα που υπολογίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος του προϊόντος ξεπερνά τα 4 δις. Κι αυτό είναι έργο της ΤΕΑΜ.
  • Η ΤΕΑΜ είναι πασίγνωστη, όχι μόνο για τις δυνατότητες εξεύρεσης blue chips χορηγών, αλλά και για το service που παρέχει σε αυτούς.
  • Σε στρατηγικό επίπεδο, η ΤΕΑΜ ήταν αυτή που απαίτησε τη διαμόρφωση των ποδοσφαιρικών γηπέδων σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Βρήκε και καθιέρωσε τον ύμνο του Champions League, εισήγαγε την «ιεροτελεστεία» με το παλλόμενο «σεντόνι», καθώς και το διαχρονικό logo της διοργάνωσης, ενώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του format, των ωρών που πρέπει να γίνονται οι αγώνες ανά αγορά και ανέλαβε συνολικά και σε συνεργασία με την UEFA, πολλές πρωτοβουλίες που άλλαξαν την ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μετέτρεψαν το Champions league ένα από τα δημοφιλέστερα αθλητικά προϊόντα στον κόσμο.
  • Η ΤΕΑΜ ανανέωσε τη συνεργασία της με την UEFA μέχρι το 2027
  • Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη αλλαγή του φορμάτ του Champions League το 2009 καθώς και στο branding του Europa League, η δημιουργία και η μορφή του οποίου ήταν δική της ιδέα.
  • Ως διαχειρίστρια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του UCL και των υπόλοιπων διοργανώσεων της UEFA, η ΤΕΑΜ πουλάει τα προϊόντα της σε 180 διαφορετικές περιοχές παγκοσμίως.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X