Η ΑΕΚ ξεκινά απόψε με Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια τον... δρόμο για τον τελικό! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚ ξεκινά απόψε με Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια τον... δρόμο για τον τελικό! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ θέλει απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια να κάνει το πρώτο βήμα για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Άρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ με φόρα από το «διπλό» στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού θα επιδιώξει απόψε κόντρα στον Άρη (19:30, Cosmote Sport 2HD, LIVE μετάδοση ENWSI TV) να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, πάει με εξαιρετική ψυχολογία στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Η αγέλη του Αλμέιδα προέρχεται από το σπουδαίο «διπλό» στο Φάληρο και θέλει να κάνει το «τρία στα τρία» εντός του 2024, αφού είχε προηγηθεί και η άνετη νίκη επί του Βόλου με 3-0. Η Ένωση έχοντας σημαντικές επιστροφές τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε καλή κατάσταση και φαίνεται πως ματς με ματς βρίσκει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης για να ξεπερνά τα εμπόδια των αντιπάλων της.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Ενόψει της αποψινής αναμέτρησης ο Ματίας Αλμέιδα έχει συγκεκριμένα δεδομένα στα χέρια του.

Η ΑΕΚ δεν υπολογίζει στον Μάνταλο, που έχει ταλαιπωρηθεί από αδιαθεσία τις τελευταίες ημέρες, με τους Μουκουντί, Ζίνι, Μοχαμάντι και Χατζισαφί να είναι εκτός λόγω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές τους ομάδες.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Ματίας Αλμέιδα θα προχωρήσει σε κάποιο rotation κάτι που συνέβη και την περσινή σεζόν στα ματς του Κυπέλλου. Το ποιοι παίκτες θα χρησιμοποιηθούν ή την έκταση του rotation που θα γίνει, παραμένει, βέβαια, άγνωστη, μιας και ο «Πελάδο» δεν ανακοίνωσε αποστολή κρατώντας κλειστά χαρτιά.

Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι βασικοί παίκτες θα πάρουν ανάσες…

Κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ αναμένεται να είναι ο Αθανασιάδης. Είναι πιθανό στο κέντρο άμυνας να δοθούν ανάσες σε Βίντα και να πάμε σε δίδυμο Μήτογλου-Κάλενς ή κάποιον άλλον παίκτη, ενώ ο Πήλιος θα είναι η επιλογή αριστερά. Στον άξονα ο Γιόνσον είναι φαβορί για να ξεκινήσει και ο παρτενέρ του θα είναι ένας εκ των Πινέδα-Γαλανόπουλου, ενώ στα άκρα υπάρχουν οι επιλογές για Ελίασον, Πισάρο, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ. Στην επίθεση ο Πόνσε αναμένεται να είναι φορ με τον Τσούμπερ ή τον Πισάρο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Το πλάνο του Άρη

Από την άλλη ο Άρης έρχεται στην Αθήνα με πολύ καλή ψυχολογία. Οι «κίτρινοι» άφησαν στην άκρη την ήττα με ανατροπή από τον Αστέρα Τρίπολης με τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο clasico της Θεσσαλονίκης με 2-1 . Οι «κίτρινοι» μπήκαν στο ματς προσηλωμένοι στο πλάνο του Άκη Μάντζιου, ο οποίος διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι του Λουτσέσκου και τον τιμώρησε την κατάλληλη στιγμή.

Η προετοιμασία των φιλοξενούμενων για το σημερινό ματς ολοκληρώθηκε χτες χωρίς κάποιο απρόοπτο, με τους Βέλεθ, Βερστράτε, Ρουπ, Μενέντες, Ματαρίτα, Πάβισιτς, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλο, Δεληζήση, Σγούρο, Κυριαζή να είναι εκτός, ενώ κανονικά στην αποστολή βρίσκονται οι «νέοι», Ρόουζ και Φετφατζίδης, όπως και ο Αγοραστός, που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Δύσκολα θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα ο Μάντζιος, που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του.

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Νταρίντα, Εμβοντό, Ντουκουρέ, Τζούρασεκ, Πάρδο, Σουλεϊμάνοφ, Σαμόρα, Σαβέριο, Μορόν, Φετφατζίδης, Παναγίδης Αγοραστός.

Οι διαιτητές του ΑΕΚ – Άρης

  • Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ
  • Βοηθοί: Ματέι Γιούνιτς, Μάνουελ Βιντάλι
  • 4ος: Φωτιάς
  • VAR: Νέιτς Καϊτάζοβιτς
  • AVAR: Φωτόπουλος

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X