ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των 16 κιτρινόμαυρων του ντέρμπι του Φαλήρου

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των 16 κιτρινόμαυρων του ντέρμπι του Φαλήρου
Photo Credits: INTIME

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 παίκτες της ΑΕΚ που έπαιξαν στο ματς με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και μια διαχείριση στο δεύτερο και έφυγε με τη νίκη 2-1 από το Φάληρο. Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε. Κατά τα άλλα όμως, όσες άλλες φάσεις είχε να διαχειριστεί, το έκανε  με θαυμαστή ωριμότητα και θαυμαστή ψυχραιμία. Και φυσικά σταθερότητα.

Λάζαρος Ρότα: Χρειάστηκε να παίξει αριστερό μπακ. Προφανώς για να υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα από μια πλευρά του Ολυμπιακού που είναι δημιουργική και επιθετική. Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο γκολ του Μασούρα καθώς χάνει τον αντίπαλο του. Γενικώς έδωσε πολλές μάχες, κέρδισε πολλές, πάλεψε πολύ.

Ντομαγκόι Βίντα: Έκανε μια ακόμα ματσάρα ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός. Ήταν από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Καθάρισε τους πάντες και τα πάντα και ήταν μονίμως στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να κλείνει τρύπες και να «τελειώνει» φάσεις. Βράχος πραγματικός.

Άλεξ Κάλενς: Τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες τις κέρδισε. Δυναμικός και σωστός στις τοποθετήσεις του. Ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι φορές που έχασε μονομαχία ή δεν έκανε σωστή εκτίμηση φάσης.

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: Έβγαλε πολλή δουλειά από την πλευρά του. Σ’ ολόκλήρο το 90άλεπτο. Θα μπορούσε να είχε κάνει πιο σωστές επιλογές στην τελική του απόφαση. Όμως έδωσε πολλές μάχες, τις περισσότερες τις κέρδισε ενώ με την μπάλα στα πόδια του, προσπάθησε πολλές φορές να ανέβει και να βοηθήσει. Είχε κακές τελικές αποφάσεις.

Νταμιάν Σιμάνσκι: Εξαιρετικό ματς για μια ακόμα φορά από τον αρχηγό της ΑΕΚ. Παρόλο που κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να μένει πολύ μόνος του για να καλύψει πολύ μεγάλους χώρους στα χαφ και χρειάστηκε να μπει ο Γιόνσον για το ισιώσει, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και σε άμυνα και επίθεση.

Ορμπελίν Πινέδα: Πολύ τρέξιμο, πολλά χιλιόμετρα στην μεσαία γραμμή, πολλές καλύψεις στο ανασταλτικό κομμάτι, πολύ κουβάλημα της μπάλας για να ανεβάσει ψηλά την ΑΕΚ. Έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό που του έλειψε, ήταν η σωστή τελική επιλογή σε κάποιες φάσεις που έβγαλε την ομάδα μπροστά. Είχε και κεφαλιά στο δοκάρι.

Στίβεν Τσούμπερ: Βρήκε δίχτυα και μάλιστα με εκτέλεση στο… φτερό. Έτρεξε και αυτός πολύ, δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο πολλές πετυχημένες συνεργασίες με τον Γκαρσία. Όμως πίεζε σωστά, κάλυπτε χώρους και προσπαθούσε να οδηγήσει σωστά την ΑΕΚ στο transition. Παρόλο που δεδομένα κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις, δεν σταμάτησε να τρέχει και να παλεύει μέχρι το τέλος.

Νορντίν Άμραμπατ: Έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Εκεί σημάδευε συνεχώς η ΑΕΚ και ο Μαροκινός είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ τον Ορτέγκα. Βοήθησε πολύ την ομάδα αλλά ξόδεψε και πολλές δυνάμεις και αυτό του βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Πολύ τρέξιμο και πολλή δουλειά από την πλευρά του. Πήρε πολλές πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια του ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ενώ ήταν και εξαιρετικά συνεπής ως προς το ανασταλτικά του καθήκοντα καθώς γύριζε πίσω και κάλυπτε και έκλεβε μπάλες.

Λιβάι Γκαρσία: Ένα γκολ και μια ασίστ. Αυτά ήταν τα… πεπραγμένα του Λιβάι χθες στο Φάληρο. Έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, χόρεψε την άμυνα του Ολυμπιακού και έστησε ένα μικρό πάρτι. Κουράστηκε ωστόσο σχετικά γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά ήταν τρομερά και φοβερά αυτά που έκανε στο πρώτο ημίχρονο.

Γενς Γιόνσον: Εξαιρετικό ματς από τον Δανό. Η πρώτη αλλαγή του Αλμέιδα, από την στιγμή που μπήκε ισορρόπησε ξανά και πολύ η ΑΕΚ το παιχνίδι. Έκλεισε χώρους στην μεσαία γραμμή, κέρδισε μονομαχίες, κράτησε μπάλες.

Νίκλας Ελίασον: Από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο κέρδισε φάσεις, προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να ανεβάσει την ομάδα από την πλευρά του. Ενώ βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Πάολο Φερνάντες: Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Ήταν πολύ εμφανές πως θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό. Πάντως όσο έπαιξε, το πάλεψε πολύ.

Σίμος Μήτογλου: Μπήκε στο γήπεδο για να δώσει και ύψος και ενέργεια στην ανασταλτική λειτουργία. Το έκανε με τον τρόπο που το ήθελε ο Αλμέιδα και πολύ αποτελεσματικά.

Έκι Πόνσε: Πολλή δουλειά από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, με φρέσκα πόδια και πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του Ολυμπιακού, για να μην αφήνει τον αντίπαλο να κτίζει σωστά επιθέσεις. Ήταν σημαντική η συνεισφορά του.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X