Τους έκλεισε ξανά το σπίτι η ΑΕΚάρα!

Τους έκλεισε ξανά το σπίτι η ΑΕΚάρα!
Photo Credits: INTIME

Με εμφάνιση Πρωταθλήτριας μέσα στο Καραϊσκάκη για ένα ημίχρονο, η ΑΕΚ έπαιξε όσο... χρειαζόταν και παρότι αγχώθηκε κέρδισε 1-2 τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ με εμφάνιση Πρωταθλήτριας για ένα ημίχρονο, έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και τον κέρδισε ξανά με 1-2 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Η ΑΕΚ πλέον είναι 2η με 38 βαθμούς, όσους και ο ΠΑΟΚ, ενώ πρώτος είναι ο Παναθηναϊκός με 40. Ο ΟΣΦΠ έμεινε 4ος με 32.

Ο Γκαρσία στο 32′ έκανε το 0-1, ο Τσούμπερ στο 38′ το 0-2 και ο Μασούρας στο 44′ μείωσε σε 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο ήταν καθολικά καλύτερη, αλλά στο β’ ημίχρονο έπαιξε με τη φωτιά (κακή από το 46′ μέχρι το 75′) και παρότι αγχώθηκε τελικά κράτησε το σημαντικό διπλό κερδίζοντας ακόμη ένα ντέρμπι φέτος. Η Ένωση έχασε για ακόμη ένα ματς πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ για να είναι πιο… ασφαλής στο φινάλε.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Τετάρτη στις 19:30 στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο Ελλάδος.

Την επόμενη Κυριακή στις 21:00 η Ένωση κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό για το Πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ντέρμπι με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Ρότα αριστερά, τον Βίντα με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα στον άξονα, τον Αμραμπατ δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 4’ ο Λιβάι Γκαρσία έστρωσε στον Τσούμπερ ο οποίος έκανε το σουτ από αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, ο Πασχαλάκης έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε την μπάλα. Ο Σλοβάκος διαιτητής Μαρέφκα «προστάτευσε» τον Ολυμπιακό μιας μέχρι το 8’ δεν έδωσε κάρτες στα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα σε Έσε και Ροντινέι πάνω στον Ρότα και γενικότερα άφηνε το σκληρό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Η ΑΕΚ πίεζε πολύ τον Ολυμπιακό με κάθε τρόπο, κέρδιζε κόρνερ και στο 13’ είχε μία καλή φάση με σουτ του Πινέδα που έφυγε λίγο άουτ. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΟΣΦΠ έδειχνε ασύνδετος και δίχως ενέργεια, με τον Αμραμπατ να έχει πάρει τον αέρα του Ορτέγκα. Στο 18’ ο Ρότα μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Γκαρσία, ωστόσο έχασε την μπάλα από τον Ρέτσο πριν σουτάρει ο μπακ της ΑΕΚ στην εστία. Ο Άμραμπατ στο 28’ έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς στο κόρνερ, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Βίντα με κεφαλιά από το πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και τις επιθέσεις, αλλά δεν έμπαινε όσο δυνατά θα έπρεπε στην περιοχή και ο Ρέτσος είχε πολλά και καίρια κλεψίματα. Η Ένωση είχε μπάλες, κέρδισε πολλά κόρνερ και τελικά από ένα από αυτά πήρε αυτό που ήθελε. Εκτέλεση κόρνερ από τον Άμραμπατ από τα δεξιά, ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε τον Μπιανκόν στον αέρα και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η ΑΕΚ όμως δεν… έμεινε εκεί. Συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το 2ο γκολ. Από νέο κόρνερ, ο Άμραμπατ εκτέλεσε, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και ο Τσούμπερ από κοντά έκανε το 0-2 καθαρά, παρότι… καθυστέρησε το VAR να τσεκάρει την φάση. Η ΑΕΚ είχε καταφέρει αυτό που ήθελε, να πιστοποιήσει την ανωτερότητα της σε όλους τους τομείς.

Στο 41’ ο Έσε δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση, ο Στάνκοβιτς δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Και πριν τελειώσει το ημίχρονο ο ΟΣΦΠ αντέδρασε δίχως… φάση. Από λάθος στον άξονα και την άμυνα της Ένωσης ψηλά, ο Φορτούνης πάσαρε στον Μασούρα που είχε ξεφύγει από τον Ρότα και πλάσαρε τον Στάνκοβιτς και έκανε το 1-2.

Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ καθολικά καλύτερη και ανωτερότητα του Ολυμπιακού, έχοντας σκοράρει 2 γκολ… μόνο, με 3-8 τελικές, ενώ είχε και 7 κερδισμένα κόρνερ, δείγμα της κυριαρχίας της στο Καραϊσκάκη.

Το β’ ημίχρονο άρχισε στο Φάληρο δίχως αλλαγές από Καρβαλιάλ και Αλμέιδα. Ο ΟΣΦΠ μπήκε με όρεξη. Στο 48’ ο Πόντενσε έστρωσε στον Έσε στη γωνία της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε ψηλά και δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μασούρας έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Στάνκοβιτς ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ σε δύο φάσεις πήγε να φύγει στην κόντρα με Άμραμπατ και Σιντιμπέ, έγιναν φάουλ, αλλά ο διαιτητής πάλι άφησε το ματς να συνεχιστεί δίχως να τιμωρήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού που πήγαν στο ματς στην σκληράδα μιας και αγωνιστικά δεν μπορούσαν να επιδείξουν και πολλά πράγματα. Ο ΟΣΦΠ προσπαθούσε να αντιδράσει και να πάρει μέτρα, με την Ένωση να μην έχει την επιθετικότητα του α’ ημιχρόνου και περισσότερο έκανε διαχείριση του ματς. Στο 68’ ο Μασούρας σκόραρε με τελείωμα μέσα από την περιοχή, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι το οποίο τσεκαρίστηκε με το VAR και ήταν καθαρή παράβαση με το πίσω ριπλέι. Στο 71’ ο Αμραμπατ σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Νωρίτερα ο Ναβάρο είχε πέσει κάτω σε φάση με τον Κάλενς, με τον διαιτητή να δείχνει συνεχίζεται το ματς, κάτι για το οποίο συμφώνησε και το VAR.

Ο Αλμέιδα έδειχνε να έχει καθυστερήσει στις αλλαγές και η ΑΕΚ χρειαζόταν βοήθεια, με τον Αργεντίνο να βάζει στο 77’ τον Γιόνσον αντί του Γκαρσία για να δυναμώσει τα χαφ. Ο Δανός πήγε στα χαφ, ο Πινέδα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τσούμπερ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 79’ με στημένο του Φορτούνη και τον Μπιανκόν με προβολή να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Τελικά στο 80’ η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη σοβαρά τον ΟΣΦΠ με τον Γκατσίνοβιτς να σεντράρει, τον Πινέδα να πετάγεται στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 82’ η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου σε αντεπίθεση από σέντρα του Σιντιμπέ, με τον Αμραμπατ να σουτάρει, η μπάλα να κοντράρει και να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 83’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Ελίασον αντί του Αμραμπατ και τον Καρβαλιάλ να βάζει Αλεξανδρόπουλο-Ρίτσαρντς-Μαρτίνς αντί των Καμαρά-Ορτέγκα-Ποντένσε. Η ΑΕΚ συνέχιζε να κάνει εύκολα λάθη, να δείχνει κουρασμένη και να προσπαθεί να με νύχια και με δόντια να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή του Στάνκοβιτς. Στο 87’ ο Πινέδα σε αντεπίθεση με 4 παίκτες δεν έδωσε πάσα, προχώρησε μέσα και ο Ρέτσος τον έκοψε, ενώ αμέσως μετά ο Ελίασον σε νέα αντεπίθεση άργησε να σουτάρει και η άμυνα του ΟΣΦΠ τον έκοψε ξανά!

Στις καθυστερήσεις ο Αλμέιδα έβαλε Μήτογλου-Πόνσε-Φερνάντες αντί των Τσούμπερ-Γκατσίνοβιτς-Κάλενς. Στο 94’ λάθος του Έσε, ο Πινέδα έστρωσε στον Σιντιμπέ μέσα σην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το ματς τελείωσε με ένα κακό σουτ του Φορτούνη που έφυγε άουτ. Και εκεί τελείωσε το ματς… οριστικά με την ΑΕΚ ξανά νικήτρια στο Καραϊσκάκη!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Γκολ

  • 32’ Γκαρσία κεφαλιά 0-1
  • 38’ Τσούμπερ σουτ 0-2
  • 44’ Μασούρας σουτ 1-2

Κίτρινες: Ρέτσος (55’), Ποντένσε (58’), Φορτούνης (59’) – Τσούμπερ (70’), Γκατσίνοβιτς (78’), Γιόνσον (89’)

Κόκκινες:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα (83′ Ρίτσαρντς), Έσε, Καμαρά (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83′ Μαρτίνς), Μασούρας, Ναβάρο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (90+1′ Μήτογλου), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (90+1′ Φερνάντες), Τσούμπερ (90+1′ Πόνσε), Γκαρσία (77′ Γιόνσον).

Ο MVP του Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι σε τρομερή κατάσταση. Έκανε τα… πάντα μόνος του στο α’ ημίχρονο. Κέρδισε στο… Θεό την κεφαλιά για το 0-1, έκανε πάλι το ίδιο στο 0-2 του Τσούμπερ και κρατούσε όλη την άμυνα του ΟΣΦΠ πίσω.

Το κλειδί του Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Η ΑΕΚ του α’ ημιχρόνου έκανε ότι ήθελε και μπορούσε περισσότερα γκολ. Δεν επέστρεψε ο Ολυμπιακός γιατί η ΑΕΚ τελικά δεν επέτρεψε στον ΟΣΦΠ καθαρές ευκαιρίες παρότι είχε την μπάλα στα πόδια του.

Τα γκολ του Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X