Η ΑΕΚ χάλασε το... πάρτι του ΠΑΟΚ, η ατυχία την κράτησε στην ισοπαλία στην Τούμπα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ χάλασε το... πάρτι του ΠΑΟΚ, η ατυχία την κράτησε στην ισοπαλία στην Τούμπα! (VIDEO)

Πρεμιέρα των Φραντζέσκου, Μαραγκού με ΠΑΟΚ, αλλά η άτυχη της ημέρας ήταν η ΑΕΚ που έχασε τεράστιες ευκαιρίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις αρχές του 1997 η ΑΕΚ προσπαθούσε να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα, μετά από μια οκταετία τίτλων και εξαιρετικού ποδοσφαίρου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Πέτρος Ραβούσης είχε πάρει τα ηνία και προσπαθούσε να κρατάει την ομάδα του κοντά στην κορυφή, αν και ήδη η ευνοϊκή μεταχείριση του Ολυμπιακού από τη διαιτησία ήταν σκανδαλώδης.

Μετά από έναν Δεκέμβριο με προβληματικές εμφανίσεις και με ήττες στις έδρες του Άρη και του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ επέστρεφε στο πρωτάθλημα με αποστολή στην έδρα του ΠΑΟΚ σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια. Ήταν μια πολύ δύσκολη υποχρέωση, αφού ο ΠΑΟΚ του Μπατατούδη που από το καλοκαίρι του ’96 είχε ενισχυθεί σημαντικά, ετοιμαζόταν να υποδεχθεί και τους Κώστα Φραντζέσκο και Σπύρο Μαραγκό που είχαν αποκτηθεί στις μεταγραφές του Ιανουαρίου από ΟΦΗ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα

Εκείνο το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα έμοιαζε με πάρτι. Πάνω από 25 χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ (24.056 εισιτήρια) υποδέχονταν τα νέα πρόσωπα της ομάδας τους και περίμεναν μια άνετη επικράτηση επί της ΑΕΚ που ερχόταν από «χλωμές» εμφανίσεις και επιπλέον δεν υπολόγιζε στους απόντες Μανωλά, Κασάπη και Μπορμπόκη.

Τελικά, οι φίλοι του ΠΑΟΚ έφυγαν από την Τούμπα με την αίσθηση ότι φθηνά τη γλίτωσαν. Ακόμα και με απουσίες, η ΑΕΚ παρέμενε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Όχι μόνο κράτησε τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία της, αλλά έχασε τεράστιες ευκαιρίες για γκολ, όταν οι κεφαλιές του Μπατίστα και του Νικολαϊδη σημάδεψαν το (ίδιο) δοκάρι στο πρώτο μέρος αλλά κυρίως όταν ο Νίκος Μιχόπουλος σταμάτησε τον Χρήστο Κωστή σε μοναδικό τετ α τετ στο β’ μέρος.

Βγήκαν τα… τανκς, το πέναλτι φάντασμα του Κασναφέρη

Ήταν μια εμφάνιση που επανέφερε στη Νέα Φιλαδέλφεια τη χαμένη αίσθηση υπεροχής και αυτό φάνηκε στα επόμενα ματς. Με τις νίκες επί Ολυμπιακού, Πανηλειακού και Ξάνθης η ΑΕΚ έφτασε στους δύο πόντους από τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να έχει τελειώσει τον πρώτο γύρο ισόβαθμή του, αν στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου ο Κασναφέρης δεν είχε καταλογίσει στον αγώνα Καβάλας-Ολυμπιακού εκείνο το πέναλτι που ακόμα και τώρα, σχεδόν 30 χρόνια μετά, δεν μπορεί να το ξεχάσει κανείς από όσους το είδαν. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε, η παράγκα έπρεπε να δείξει –και έδειξε- το πιο αδίστακτο πρόσωπό της για να τον «σπρώξει» και η ΑΕΚ του Τροχανά δυστυχώς δεν είχε τη δύναμη να αντισταθεί.

Η σύνθεση της ΑΕΚ στην Τούμπα: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Καραγιάννης, Ντόμπος, Κωστένογλου, Μαχαιρίδης, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα (89’ Μ. Βλάχος) Κωστής, Νικολαϊδης (81’ Μαλαδένης)

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X