Πανέτοιμος ο Μπρέσεβιτς, έχει «τρελάνει» τους πάντες στην ΑΕΚ με το πάθος του

bresevicΣε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι μεταγραφικές μηχανές της ΑΕΚ. Τελειωμένος (και ανακοινωμένος) ο Κολοβέτσιος, τελειωμένος και ο Λαμπρόπουλος με τον Σαρρή, τελειώνει (αν δεν έχει ήδη τελειώσει) και του Αραβίδη. Και συνεχίζει. Η ΑΕΚ παρακολουθεί και άλλους παίκτες και εξετάζει πολλές περιπτώσεις. Ακόμα και υποψηφίων για την θέση του σέντερ φορ. Μερικά από τα ονόματα μάλιστα έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Και επειδή θα έχουν φτάσει και στα αφτιά του Μπρέσεβιτς, είμαι βέβαιος πως έχει σκάσει στα γέλια. Με το δίκιο του.

Όσο εξυφαίνονται σενάρια απόκτησης διαφόρων σέντερ φορ ανά την ελληνική επικράτεια, ο «Μπρέσε» μοιράζει χατ τρικ. Μάλιστα παρατηρώ πως όσο πιο πολύ εντείνεται η μεταγραφολογία και όσα περισσότερα ονόματα υποψηφίων επιθετικών για την ΑΕΚ βγαίνουν στην δημοσιότητα, τόσο περισσότερα γκολ βάζει ο Μπρέσεβιτς. Έξι γκολ στα δυο τελευταία ματς και 13 το τελευταίο δίμηνο. Είναι προφανές πως ο Κροάτης όχι μόνο γελάει, αλλά και «φτιάχνεται» όσο ακούει ονόματα υποψηφίων για να του πάρουν του χρόνου την θέση.

Και πολύ καλά κάνει. Διότι όσο προχωρά η σεζόν, τόσο πείθει και τους πλέον δύσπιστους, πως η περίπτωση του μπορεί να απασχολήσει και την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο και στις επόμενες χρονιές. Ο Μπρέσεβιτς έχει (απο)δείξει πως το γκολ το έχει. Μα θα το κλέψει από αμυντικό; μα θα το πάρει με ασίστ; Μα θα χαρεί στην αναμπουμπούλα; μα θα χρειαστεί να βάλει κεφάλι ή πόδι ή γόνατο ή οτιδήποτε; Το βέβαιο είναι πως θα το βάλει, διότι πολύ απλά θα βρεθεί στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και θα κάνει και την κατάλληλη κίνηση. Ότι δηλαδή απαιτεί ο ρόλος του.

Θα μου πείτε τώρα, πως όλα αυτά τα κάνει στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Σύμφωνοι. Αλλά από την άλλη η… όσφρηση του γκολ και η κίνηση στο τελείωμα, προφανώς και δεν είναι θέμα κατηγορίας. Και ο καλός ο σέντερ φορ και τρέφεται και κτίζεται από και με τα γκολ.

Ενώ είναι και κάτι άλλο. Ο Μπρέσεβιτς είναι τόσο καλός επαγγελματίας και τόσο δουλευταράς στην προπόνηση, που δεν σταματά να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Η τωρινή του εικόνα είναι δέκα φορές καλύτερη, από εκείνη του περασμένου καλοκαιριού στην προετοιμασία.

Αν δεν συμβεί κάτι δραματικά περίεργο, τότε ο Μπρέσεβιτς θα είναι ο σέντερ φορ της ΑΕΚ και του χρόνου. Δεν έχει λόγο η ΑΕΚ να μην επενδύσει πάνω του, ακόμα και αν κάποιοι το θεωρούν ρίσκο. Και με τον Μπλάνκο που είχε έρθει από την δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής, ρίσκο είχε πάρει η ΑΕΚ.

Και κάτι τελευταίο. Με έναν παίκτη σαν τον Αραβίδη δίπλα του, ο Μπρέσεβιτς, που είναι έτσι κι αλλιώς ποδοσφαιριστής που παίζει για το σύνολο και όχι την πάρτη του, θα κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα. Και  η ΑΕΚ θα έχει ένα σούπερ επιθετικό δίδυμο. Τα χαρακτηριστικά του ενός (Μπρέσεβιτς) συμπληρώνουν εξαιρετικά αυτά του άλλου (Αραβίδη).

ΥΓ: «Τώρα ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά όταν ανέβει η ΑΕΚ, θα είναι ΑΕΚ». Μάγκικη δήλωση από τον Ρόβα, κυρίως γιατί φανερώνει την νοοτροπία που πρέπει να έχουν ήδη από τώρα οι παίκτες της ΑΕΚ.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X