Βοήθα καλέ μου, μη φαγωθούμε μεταξύ μας

Βοήθα καλέ μου, μη φαγωθούμε μεταξύ μας
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τις σκέψεις του για το νέο έτος και το εναρκτήριο ματς αυτού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γύρισε ο χρόνος, τρέχει μπροστά η σκέψη, ταξιδεύει το μυαλό, αφήνει πίσω του πολλά ή τουλάχιστον θέλει να το κάνει, επειδή ονειρεύεται τα επόμενα. Μα η αλλαγή κάθε έτους δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ευκαιρία για ευχολόγια.

Πέρυσι, για παράδειγμα, προτού γυρίσει το έτος και με την ΑΕΚ να βρίσκεται κάμποσα χιλιόμετρα μακριά από την κορυφή, το βλέπαμε περήφανα το έργο και το υποστηρίζαμε, τα μάτια δεν ξεγελούν ποτέ τη σκέψη. Δεν ήταν απαραίτητο να σκεφτόμαστε για καλύτερη τύχη ή να την επιζητούμε, αφού η ομάδα έδειχνε από μόνη της ότι την ορίζει εκείνη για τον εαυτό της.

Πως νιώθουμε αλήθεια τώρα, στο ξεκίνημα της πιο καθοριστικής χρονικής περιόδου για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο; Έχουμε περισσότερη αμφιβολία εν συγκρίσει με πέρυσι; Ναι, παρόλο που η απόσταση είναι πολύ μικρότερη, σχεδόν μηδαμινή. Έχει κάτι τελειώσει; Ασφαλώς και όχι, υπάρχουν η ποιότητα και το know how για να κρατηθεί η ομάδα μέχρι το τέλος και στις δύο διοργανώσεις, ως ιδανική διεκδικήτρια.

Μας φοβίζουν αυτή οι συνεχόμενοι τραυματισμοί; Ναι, μας κάνουν και τρέμουμε! Ειδικά όταν βλέπεις εικόνες σαν και αυτή του Βίντα και θυμάσαι τι έχει συμβεί με τον Πινέδα. Ήρεμα παιδιά, λίγο κράτει, μη φαγωθούμε και μεταξύ μας.

Πολύ περισσότερο, να μη φαγωθούμε μεταξύ μας σε δύσκολες στιγμές που ίσως προκύψουν μπροστά. Το να διαφωνούμε είναι υγιές, το να ανταλλάσσουμε μαχαιριές δεν βοηθά σε τίποτα. Όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με το διαφορετικό σκεπτικό που χαρακτηρίζει τον κάθε έναν από εμάς, αυτό που θέλουμε είναι την ΑΕΚ στην κατάσταση που ήταν και πέρυσι. Αλλά είμαστε στο τώρα, σε αυτό που τρέχει και μας ενώνει, ανεξάρτητα από το τι θα ήθελε και τι πιστεύει ο καθένας.

Να έρθουν δύο έστω και αργά, αλλά να μη λέμε δεν ήρθαν επειδή δεν βρήκαμε

Δεν το έχουμε σε πολύ να πάμε στο άλλο άκρο, μα αυτό που πραγματικά θα βοηθούσε την ηρεμία όλων, προφανώς και τη δική μας, είναι να αντιλαμβανόμαστε την κάθε κατάσταση όπως έχει στην παρούσα φάση.

Προφανώς και είναι ένα ζήτημα, για μένα καταμαρτυρεί συνθήκη δυσπραγίας, το να μην έχει φέρει ήδη η ΑΕΚ στην Αθήνα τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές, γνωρίζοντας τις ανάγκες της εδώ και πολλούς μήνες.

Από την άλλη, καταλαβαίνω επίσης ότι οι μεταγραφές είναι μια δυναμική και συνεχιζόμενη διαδικασία και θα προτιμούσα δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στο τέλος του μήνα παρά δύο μέτριους τώρα. Αρκεί να έρθουν όμως και να μη λέμε στο τέλος του Γενάρη ότι δεν βρέθηκε κάτι καλό, διότι τότε, πράγματι, το αρμόδιο επιτελείο θα έχει αποτύχει. Αν βρέθηκαν και δεν αποκτήθηκαν, κάτι σίγουρα λάθος θα πήγε.

Πάμε να ζυγίσουμε τα τωρινά δεδομένα. Μπαίνουμε σε παιχνίδι αύριο με τον Βόλο και ελπίζω ότι σε θέση αριστερού μπακ θα δω τον Πήλιο και όχι τον Σιντιμπέ με την αιτιολόγηση ότι έχει παίξει 100 παιχνίδια στην καριέρα του σε αυτή, τη θέση.

Αφενός διότι κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να χρησιμοποιείται στο ρόλο του όταν υπάρχει τέτοιος στο ρόστερ, αφετέρου διότι αν ο Αλμέιδα δεν το κάνει ούτε τώρα που λείπουν οι δύο Ιρανοί, θα σημαίνει ότι αυτός ο παίκτης δεν κατάφερε να τον πείσει για τίποτα σε διάρκεια 6 μηνών. Διότι όπως και να το κάνουμε. δεν γίνεται να είσαι ο τρίτος στους τρεις και αντί για σένα να παίζει ο τέταρτος.

Περί τερματοφύλακα

Καλό είναι το γεγονός ότι μπαίνει ξανά ο Στάνκοβιτς. Ακόμα και να μην είναι απόλυτα έτοιμος, από τον Αθανασιάδη με τις χιλιάδες σκέψεις στο μυαλό, τις τόσες γκάφες και την κιτρινόμαυρη κοινή γνώμη να τον έχει ήδη αποβάλει από την ομάδα, χίλιες φορές ο Αυστριακός. Αυτό είναι βέβαια κάτι που πρέπει να το δει η ομάδα.

Η ανάγκη για απόκτηση τερματοφύλακα τον Ιανουάριο, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα, από τη στιγμή που ήδη όλοι ξέρουμε/ξέρουν πως υπάρχει ένας που δεν πρέπει να συνεχίσει μετά το καλοκαίρι, εκτός αν είναι για τρίτος.

Ο Στάνκοβιτς βγάζει θέματα συχνά, ο Αθανασιάδης δεν κάνει γι’ αυτό το επίπεδο, τελεία και παύλα. Ν’ ακούω ότι πέρυσι πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΚ με εκείνον, είναι σαν να μου λένε ότι πρέπει να ξεχάσω τόσα δώρα που απλά η ομάδα δεν πλήρωσε, λόγω της ποιότητάς της. Γκολκίπερ σπουδαίος, γκολκίπερ που να εμπνέει ασφάλεια, δεν γίνεται να συζητιέται παραπάνω αυτό…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X