Πλέον πανηγυρίζουν μόνο καλοκαίρι και Γενάρη

Πλέον πανηγυρίζουν μόνο καλοκαίρι και Γενάρη
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης διαχωρίζει την ΑΕΚ που προχωρά με ποδοσφαιρικό σχέδιο, από τον Ολυμπιακό που προχωρά μόνο με επικοινωνιακά τερτίπια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ κι 1,5 χρόνο, δηλαδή τρεις μεταγραφικές περιόδους, αυτό το διάστημα είναι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Καλοκαίρι 2022, Γενάρης 2023, καλοκαίρι 2023, Γενάρης 2024. Τέσσερα πρωταθλήματα σερί. Σαρώνει τα πάντα, λύνει όλα του τα προβλήματα, ξεπροβάλλει απειλητικός και διεκδικητικός. Να πάμε όλοι να κρυφτούμε.

Οι παικταράδες πάνε κι έρχονται. Άλλο δηλαδή πάνε κι άλλοι έρχονται. Αν κάτσεις να κάνεις έναν απολογισμό πόσοι έχουν πάει και πόσοι έχουν έρθει, ενώ η τρέχουσα μεταγραφική περίοδο μάλιστα είναι μόλις στη δεύτερη της μέρα, τρελαίνεσαι. Παρόλα αυτά συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Ζητωκραυγάζουν, αποθεώνουν, νομίζεις πως στο ελληνικό πρωτάθλημα τελείωσαν όλα. Ασυγκράτητοι.

Οι… παικταράδες πάνε και έρχονται

Στο μεταξύ εσύ μένεις να αναρωτιέσαι τι απέγιναν ο Νορβηγός εξτρέμ, ο Άγγλος ακραίος μπακ, ο Γάλλος στόπερ, ο Ισπανός αμυντικός χαφ, ο Ισπανός ακραίος μπακ, ο Αργεντινός στόπερ και πάει λέγοντας. Έτσι πρόχειρα βρήκαμε έξι που αγνοείται και το γιατί ήρθαν και το τι έκαναν ή κάνουν εδώ και τι θα κάνουν στην συνέχεια. Αλλά δεν πειράζει, έρχονται άλλοι.

Καλοί, κακοί, μέτριοι, παικταράδες; Απ΄όλα έχει μπαξές, αλλά δεν έχει και καμιά σημασία. Μεταγραφές ή δανεικοί; Κυρίως δανεικοί αν όχι αποκλειστικά, αλλά κι αυτό δεν έχει σημασία. Αυτοί πανηγυρίζουν και κάποιοι από την δική μας την μεριά λένε «κοίτα τον Ολυμπιακό, κάνει μεταγραφές».

Τους αλλάζει σαν τα… πουκάμισα

Μα τι άλλο κανει ο Ολυμπιακός εδώ κι 1,5 χρόνο; Μόνο μεταγραφές κάνει. Για την ακρίβεια φέρνει κάποιους υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες της παραμονής τους κι απόλυτα αδιευκρίνιστες οι συνθήκες εν μέσω των οποίων θα φύγουν. Γιατί οι τρεις στους τέσσερις φεύγουν, κατά κανόνα χωρίς να βγάλουν και σεζόν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους προπονητές βεβαίως… Ούτε και με αυτούς ξέρεις τι γίνεται από τότε που έφυγε ο Μαρτίνς. Υπήρξε περίοδος και θα υπάρξει κι άλλη σίγουρα, που αν σε ρωτήσουν ποιος είναι προπονητής στον Ολυμπιακό, κάνεις μια παύση για να σκεφτείς πριν απαντήσεις.

Κριτήριο για όλα η ΑΕΚ

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βεβαίως. Αλλά να ξέρουμε και τι λέμε. Ειδικά αυτή την περίοδο, που είναι η περίοδος που σαρώνουν και πάλι τα πάντα και προκαλούν τρόμο. Έχει μεγαλύτερη σημασία να τονίζουμε την αλήθεια και το ξεγύμνωμα αυτού του οργανισμού από την στιγμή που έχασε τον έλεγχο των θεσμικών οργάνων.

Όσο τον είχε, τα ίδια έκαναν αλλά δεν είχε σημασία γιατί πρωτάθλημα θα έπαιρναν σε κάθε περίπτωση. Και παρότι έκαναν τα ίδια οι επιτυχίες τους έδιναν το δικαίωμα να επιβάλλουν το αφήγημα του οργανισμού που δουλεύει στην εντέλεια, που έχει ξεφύγει από τα Ελληνικά δεδομένα κι όλα αυτά τα ωραία.

Ενώ η αλήθεια είναι πως κυρίαρχοι ήταν όταν έπαιζαν μόνοι τους και κατά δεύτερο λόγο την περίοδο που όντως τους είχε κάτσει η επιλογή προπονητή. Και φυσικά είχε η ΑΕΚ τα δικά της και κυρίως το άγχος της ολοκλήρωσης του έργου ζωής του γηπέδου. Γιατί η ΑΕΚ ήταν, είναι και παραμένει το μοναδικό κριτήριο βάσει του οποίου ορίζεται αν ο Ολυμπιακός πληρώνει τις παλινωδίες του ή όχι.

Ο Ενωσίτης

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X