Η ΑΕΚ Betsson εκλεισε την χρονιά όπως έπρεπε, χρειάζεται ενίσχυση για να πάει καλύτερα στο νέο έτος

Η ΑΕΚ Betsson εκλεισε την χρονιά όπως έπρεπε, χρειάζεται ενίσχυση για να πάει καλύτερα στο νέο έτος
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από το Λαύριο, τους Έλληνες που βγήκαν μπροστά και την συνέχεια στο δεύτερο γύρο.

Η ΑΕΚ Betsson κέρδισε το Λαύριο και έκλεισε με θετικό τρόπο την χρονιά, μετά από μία εβδομάδα που έγιναν αρκετά πράγματα, όμως η ομάδα είχε την ηρεμία της και κέρδισε το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και ο τρόπος που αυτή ήρθε. Κάτι που θα πρέπει να γίνει συνήθεια ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να ανέβει βαθμολογικά.

Δεν άφησε περιθώρια από το πρώτο λεπτό

Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, το έχουμε γράψει και γενικά είναι μια διαπίστωση ότι η φετινή ΑΕΚ δεν μπαίνει στα παιχνίδια με τον τρόπο που πρέπει και μετά κυνηγάει. Στο Λαύριο έγινε το ακριβώς αντίθετο. Μετά από μια εβδομάδα αναταραχών και με τον φόβο έκδηλο, μήπως υπάρξει και άλλο στραβοπάτημα και αρχίσουν άλλες συζητήσεις, η ΑΕΚ έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε, σε μια έδρα που πριν μια εβδομάδα είχε φύγει ηττημένος ο Άρης.

Μπήκε στο ματς με απόλυτη συγκέντρωση και το πόδι πατημένο στο γκάζι. Όταν βλέπεις την ΑΕΚ να ξεκινάει με πίεση στην άμυνα και καθαρές αποφάσεις στην επίθεση που έφεραν αυτό το 0-13, τότε θα είναι ένα καλό παιχνίδι. Πίστευα ότι θα έχει πρόβλημα με τις απουσίες μέσα στο καλάθι, γιατί για να μην γελιόμαστε, ο Μόργκαν μπορεί να ήταν στην 12δα αλλά ακόμα δεν ξέρει να μικρά ονόματα των συμπαικτών του. Από την άλλη, οι γκαρντ του Λαυρίου, είναι εξαιρετικοί στις ατομικές φάσεις, με την περιφερειακή άμυνα της ΑΕΚ να μας έχει δείξει ότι έχει προβλήματα με τέτοιους παίκτες.

Τελικά τίποτα από αυτά δεν έκαναν ζημιά στην ΑΕΚ, γιατί πολύ απλά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έχασε την συγκέντρωση της και την πίστη της στο πλάνο. Μπράβο λοιπόν στον Ζοάν Πλάθα, που είχε στην τσίτα τους παίκτες και δεν παρουσίασαν αυτήν την χαλαρή εικόνα που έχουν εκτός έδρας.

Τρομερός Τίλμαν, σερβιτόρος Καράμπελας

Για το παιχνίδι υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα μπορούσαμε να σταθούμε, αλλά το πρώτο είναι η άμυνα. Πίεση παντού, καλές περιστροφές και θωράκιση της ρακέτας, με τους παίκτες του Λαυρίου να βρίσκουν μόνο δύσκολα σουτ από την περιφέρεια. Σημαντική δουλειά σε αυτό το κομμάτι έκανε ο Καράμπελας με τον Νετζήπογλου. Ειδικά ο δεύτερος, πέρασε χειροπέδες στον Καστανέδα στην 3η περίοδο που «κλείδωσε» η υπόθεση νίκη.

Από εκεί και πέρα είδαμε για άλλη μια φορά την εκπληκτική ικανότητα του Τίλμαν να τελειώνει όλες τις μπάλες που θα πάρει γύρω από το καλάθι. Είναι τρομερό το πόσο εύκολα τα βάζει, αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέραμε. Θα πρέπει να γίνει λίγο πιο ανθεκτικός στο ξύλο, να μην εκνευρίζεται όταν τον παίζουν πιο δυνατά ή προσπαθούν να τον εκνευρίσουν, όπως έκανε ο Τσάμης χθες. Είναι πολύ σημαντικός για την επιθετική λειτουργία της ομάδας για να κάνει 3 φάουλ σε 3 λεπτά λόγω εκνευρισμού.

Εκπληκτικός ήταν και ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, ο Ζώης Καράμπελας. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, ο δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ στο παιχνίδι με το Λαύριο ήταν ο Καράμπελας, μετά τους 31 πόντους του Τίλμαν. Ο νεαρός άσος, έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της ΑΕΚ, μοιράζοντας 13 ασίστ για 27 (!!) πόντους στους συμπαίκτες του, φτάνοντας τους 30 συνολικά, μαζί με τους τρεις που έβαλε ο ίδιος. Αυτό χρειάζεται η ΑΕΚ από τον Καράμπελα, πίεση στην μπάλα, ένταση, τρέξιμο και καλή δημιουργία.

Ο Νετζήπογλου για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν πολύ ουσιαστικός, μετρημένος και δίκαια πήρε τόσο πολύ χρόνο. Ο νεαρός γκαρντ, είναι εμφανές ότι από τους Έλληνες του ρόστερ, έχει το πιο εύκολο σκορ. Μπορεί πολύ άνετα να βάλει 10 πόντους με 4-5 σουτ, ενώ όσο περνάει η σεζόν δείχνει να διαβάζει και καλύτερα το παιχνίδι, να επιλέγει πότε θα πασάρει και πότε θα σουτάρει. Με την απώλεια του Μάκλεμορ, έχει πέσει μεγαλύτερο βάρος πάνω του και τα πάει μια χαρά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κουζέλογλου, που έκανε νταμπλ-νταμπλ και ήταν κομβικός μέσα στις δύο ρακέτες. Θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του, το διάστημα που θα λείπει ο Κουζμίνσκας και χθες ήταν μια καλή αρχή, για να πάρει τα πάνω του.

Για να μην τρελαθούμε βέβαια, η ΑΕΚ έκανε απλά το αυτονόητο. Δηλαδή κέρδισε μια ομάδα υποδεέστερη στην έδρα της. Απλά με την εικόνα που είχε στα προηγούμενα εκτός έδρας ματς, υπήρχε μια ανασφάλεια για το πως θα εμφανιστεί. Το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου είναι ευχή και κατάρα. Υπάρχουν όλα τα ντέρμπι στα Λιόσια και τα παιχνίδια με τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες εκτός έδρας. Αν μπορέσει να κερδίσει τα περισσότερα εντός έδρας, με εξαίρεση αυτά με τους δύο «αιώνιους» και παραμείνει σοβαρή στα εκτός έδρας, θα κάνει πολύ καλύτερη πορεία στον δεύτερο γύρο.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι πάντα σοβαρή και συγκεντρωμένη όπως χθες και να ενισχυθεί. Οι άνθρωποι της ομάδας, θέλουν να έχουν παίκτη στο επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, οπότε και με την ενσωμάτωση του Μόργκαν να είναι γεμάτο το ρόστερ. Μακάρι την νέα χρονιά, να ζήσουμε καλύτερες μέρες και η ΑΕΚ να μπει στο δρόμο των επιτυχιών.

Καλή Χρονιά σε όλους.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X