Εuroleague: Έξι αλλαγές προπονητών στον πρώτο γύρο, πρωτοκαθεδρία των Ισπανών

Εuroleague: Έξι αλλαγές προπονητών στον πρώτο γύρο, πρωτοκαθεδρία των Ισπανών
Photo Credits: INTIME

Oι Ισπανοί προπονητές έχουν 5 παρουσίες στους πάγκους, ακολουθούν 4 Ιταλοί, ενώ οι Έλληνες μειώθηκαν σε δυο.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ιταλός Αντρέα Τρινκέρι, γνώριμος από την μονοετή θητεία του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, το 2013 και πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, έγινε ο έκτος προπονητής που αντικατέστησε ομόλογο του σε πάγκο ομάδας της Euroleague, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Ο Τρινκέρι ανέλαβε σήμερα την τεχνική ηγεσία της Ζάγλγκιρις, αντικαθιστώντας τον Λιθουανό, Κάζις Μάκβτσιτς, ο οποίος εργάσθηκε για 18 μήνες στην πρωταθλήτρια της χώρας και την αφήνει στην 16η θέση της βαθμολογίας, με 5 νίκες και 12 ήττες εκ των οποίων οι έξι ήταν στην Zalgirio Arena.

Προηγήθηκαν οι αλλαγές προπονητών στους πάγκους της Βίρτους Μπολόνια (πριν από την έναρξη της σεζόν Λούκα Μπάνκι αντί Σέρτζιο Σκαριόλο), του Ερυθρού Αστέρα (Γιάννης Σφαιρόπουλος αντί Ντούσκο Ιβάνοβιτς), της Μπασκόνια (Ντούσκο Ιβάνοβιτς αντί Χοάν Πεναρόγια), της Βιλερμπάν (Τζιανμάρκο Ποτσέκο αντι Τι Τζέι Πάρκερ), της Φενέρμπαχτσε (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αντί Δημήτρη Ιτούδη).

Το 1/3 των 18 ομάδων άλλαξαν προπονητή, εξαιτίας των ηττών και των εμφανίσεων που είχαν, με εξαίρεση την περίπτωση της Βίρτους, στην οποία έγινε “καρατόμηση” του Σκαριόλο, εξαιτίας δηλώσεων που κρίθηκαν προσβλητικές για το ρόστερ της ομάδας, από την διοίκηση του συλλόγου της Μπολόνια.

Η μοναδική περίπτωση “ανακύκλωσης” προπονητή στην διάρκεια της ίδιας σεζόν, είναι αυτή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που έφυγε από το Βελιγράδι και συνεργάσθηκε άμεσα με την Μπασκόνια για 4η φορά στην καριέρα του, τα 20 τελευταία χρόνια. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν εκτός των πάγκων της Euroleague από για 20 μήνες, μετά την θητεία του στην Μακάμπι. Ο Αντρέα Τρινκέρι ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την Μπάγερν στην περσινή Euroleague και επιστρέφει, ύστερα από 3 μήνες της φετινής διοργάνωσης.

Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο είναι rookie προπονητής στην Euroleague και το ίδιο συμβαίνει με τον συμπατριώτη του, Λούκα Μπάνκι, ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους “έπιασε” δουλειά, ξανά, ύστερα από τους 3 μήνες της σεζόν που είναι σε εξέλιξη, ύστερα από 2 χρόνια συνεργασίας στην Μπαρτσελόνα.

Οι Ισπανοί προπονητές διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στους πάγκους και μετά την αλλαγή στον πάγκο της Μπασκόνια, καθώς υπήρχαν 6 Ίβηρες προπονητές στην Εuroleague.

Μπάνκι, Μεσίνα, Ποτζέκο και εσχάτως Τρινκέρι από το ιταλικό μπάσκετ, Τσους Ματέο, Πάμπλο Λάσο, Ρότζερ Γκριμάου, Άλεξ Μουμπρού, Ίσραελ Γκονζάλεθ από το ισπανικό. Το 1/2 των πάγκων προέρχεται από δυο σχολές μπάσκετ.

Η σερβική σχολή εκπροσωπείται από τους δυο συνονόματους Ομπράντοβιτς, Ζέλικο και Σάσα, τον Ιβάνοβιτς, ακολουθούν δυο Έλληνες, Μπαρτζώκας και Σφαιρόπουλος (για 7 αγωνιστικές υπήρχε τριπλή εκπροσώπηση με τον Ιτούδη στην Φενέρ), δυο Τούρκοι, Εργκίν Αταμάν και Έρντεμ Τζέμ και ένας Λιθουανός, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στον δεύτερο γύρο, αν και η αναστροφή κακών πορειών των ομάδων, είναι δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη, η αλλαγή και άλλων προπονητών, δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Οι ομάδες, ενδεχομένως να προχωρήσουν σε αλλαγές παικτών, λόγω τραυματισμών, παρά προπονητών, γιατί ο χρόνος θα είναι πιεστικός για την επιδραστικότητα των πάγκων στην απόδοση των ομάδων που θα προχωρήσουν σε πιθανές αντικαταστάσεις.

Πηγη: Novasports

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X