Να θυμηθούν όλοι να πιστέψουν και στο τέλος θα ανταμειφθούν!

Να θυμηθούν όλοι να πιστέψουν και στο τέλος θα ανταμειφθούν!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα ίδια που βιώναμε και πέρυσι τέτοια εποχή, σε θέμα προσθηκών και της κουβέντας για την ΑΕΚ του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσο περνάνε οι μέρες όλο και ανεβαίνουν οι τόνοι της κουβέντας σχετικά με την ενίσχυση της ΑΕΚ και την αναβάθμιση που μοιάζει να απαιτείται (και θαρρώ όλοι έχουμε αναφέρει) στις θέσεις που μοιάζει να χρειάζεται η Ένωση! Όπως για παράδειγμα στα ακραία μπακ της και πολλοί με αφορμή την απουσία των Ιρανών για τον Ιανουάριο το πάνε και πολύ παραπέρα και το χοντραίνουν… Δεν είναι φετινό φαινόμενο και να είμαστε μεταξύ μας ειλικρινείς: τέτοια εποχή πέρυσι, λίγο πριν το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, αλλά και μετά την ήττα εκεί της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, η κουβέντα ήταν κάπως αντίστοιχη με δεδομένο ότι ήταν εκτός ο Μοχαμάντι λόγω τραυματισμού, για πολλή καιρό με αποτέλεσμα όλοι να φωνάζουν γιατί δεν αποκτήθηκε παίκτης τον Γενάρη!

Ήλπιζα ότι μετά την υπέροχη χρονιά πέρυσι και όσα ακολούθησαν θα προκύψει ηρεμία και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, αν όχι στη διοίκηση γιατί έτσι δεν γουστάρουν (αλλά αδικαιολόγητα πλέον), τότε στον Αργεντινό τεχνικό και την άριστη συνεργασία του με τους Κονέ – Κουχάρσκι και τα στελέχη της εμπιστοσύνης του Δημήτρη Μελισσανίδη. Μετά την ήττα από τον ΠΑΣ φτάσαμε στα σχόλια τύπου «αυτό ήταν, το πετάξαμε το πρωτάθλημα, όλα αυτά για να μην πάρουμε ένα – δυο παίκτες στον Αλμέιδα», ήταν τα πιο light μηνύματα και σχόλια σε κείμενα στα site, σε social media και οπουδήποτε μπορούσαν να εκφράσουν την οργή τους συγκεκριμένοι και τότε όπως και τώρα…

Δικαιολογημένα υπήρχε μια …μουρμούρα, από το -4 η απόσταση πήγε στο -7, αλλά από αυτό έως ότι η «θα παλέψουμε με ΠΑΟΚ για 4η θέση», ή τα μυθικά «το ‘χει δώσει ο Μελισσανίδης στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, αφού το είχε πει κιόλας», αλλά και το «ε είπαμε εκλογές έρχονται πρέπει να το δώσει η κυβέρνηση με πλάτη Μελισσανίδη στον Αλαφούζο»! Επαναλαμβάνω αυτά ήταν τα πιο light σχόλια, τα διάβαζα χθες στο προφίλ μου στο Facebook και σε κείμενά μου, καλά δεν αναφέρομαι καν σε inbox μηνύματα που μου ‘ρχονταν και έλεγαν «πείτε τα ρε, γράψτε τα, δεν είμαστε γαύροι εμείς να ‘χουμε υπαλλήλους, σας τα σκάει ο Μελισσανίδης και τουμπεκί;» (επίσης τα light μηνύματα)!

Θα έπρεπε ήδη να πιστεύουν και όσοι δεν πίστευαν, αλλά…

Την ίδια ώρα βέβαια, όπως και τώρα έτσι και τότε, υπήρχε η συντριπτική πλειοψηφία που δεν εκφράζεται μέσα από social media και από σχόλια σε κείμενα, ή μηνύματα, αλλά με πράξη. Ήταν όπου έπαιζε η ΑΕΚ, στήριζαν στις στραβές και όταν απαιτήθηκε απογείωσαν την ομάδα σε επίπεδο αποθέωσης και την έστελνε σε ματς τελικούς με συνοδεία χιλιάδων καψούρηδων με την αγέλη του Αλμέιδα. Όλοι δεν επέτρεψαν να επηρεαστεί το δέσιμο της ομάδας μεταξύ όλων των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος και από το club. Οι κανόνες είχαν αλλάξει και παρά το γεγονός ότι υπήρχε το -7 πίστευαν οι πολλοί, οι ελάχιστοι όπως τώρα, τότε μπήκαν στην άκρη και ο στόχος του νταμπλ, έγινε πραγματικότητα.

«Κι όσοι δεν πιστεύουν θα πιστέψουν» θα πει ο Ματίας Αλμέιδα μεταξύ άλλων και ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα γίνει. Διάολε, σκέφτηκα, δεν γίνεται μετά τέτοιο επικό νταμπλ, έχοντας τελικό και παίζοντας με παίκτη λιγότερο, ήμουν σίγουρος πως δεν θα έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα. Ειδικά μετά την παρουσία της ομάδας και στην Ευρώπη σε σούπερ ανταγωνιστικό όμιλο και με δεδομένο ότι βρίσκεται τέτοια εποχή μόλις στο -3 και έχουμε μπροστά μας σχεδόν τα δυο τελευταία τρίτα (με το μίνι απόλυτα απαιτητικό πρωτάθλημα των play offs) της σεζόν. Μάταια το ήλπιζα… Και πάλι βέβαια δεν είναι οι πολλοί, είναι οι φασαριόζοι λίγοι, που επηρεάζουν και αρκετούς από εμάς, όσους δεν θέλουν και δεν έχουν το τρόπο να το διαχειριστούν.

ΑΕΚ: Η πανηγυρική ανάρτηση του Ματίας Αλμέιδα

Δεν είναι έτσι όμως… Αν αποτύχει η ΑΕΚ θα είμαστε εδώ να το υπογραμμίσουμε, ωστόσο, ήδη κάνει πρωταθλητισμό ξανά, διεκδικεί και πάλι πρωτάθλημα και Κύπελλο και αυτό δεν θα αλλάξει όποια και να είναι τα αποτελέσματα στον απαιτητικό Ιανουάριο. Επίσης όλοι παίζουν με όλους παιδιά, διότι διαβάζω ότι έχουμε -λέει- ντέρμπι θαρρείς και οι άλλοι θα παίξουν με συγκεκριμένους άλλους αντιπάλους και δεν θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί την κυρίαρχο του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2023 και παράλληλα το μεγάλο αφεντικό των ντέρμπι, διότι κι αυτό ισχύει, αλλά κανείς δεν το αναφέρει, όταν όμως η ΑΕΚ είχε να κερδίσει 10 και 15 ντέρμπι, όλοι το φώναζαν, εχθροί και …φίλοι, ας είναι!

Με τα παραπάνω θέλω να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα: πρέπει ΟΛΟΙ και πάλι να θυμηθούν να πιστέψουν, να φέρουν στο μυαλό τους όσα μας έφερε το 2023 και να στηρίξουν στη στραβή, γιατί αν το κάνουν θα ανταμειφθούν στο φινάλε, να είναι σίγουροι!

Να θυμηθούν όλοι να πιστέψουν και στο τέλος θα ανταμειφθούν!

Υγ: Γράφαμε για τη δουλειά του Αλμέιδα και την ένταση σε αυτή, σημειώναμε πως στην Ελλάδα με αυτό το τρόπο δουλεύει μόνο η ΑΕΚ, το τι ακούγαμε για αυτό… Στη συνέντευξη του ο Τζαβέλλας στο Gazzetta αναφέρθηκε σε αυτό και γνωστοποίησε πως ούτε στην Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα δεν το έζησε σε τέτοιο βαθμό. Κάποιοι λένε κακώς, άλλοι αλλάζουν προπονητές αναζητώντας αυτήν την ένταξη στο παιχνίδι της ομάδας τους, έτσι είναι αυτά… Ναι υπάρχει και κόστος σε αυτό αλλά σε ένα με δύο χρόνια, δεν θα υπάρχει και η ομάδα θα χει μάθει να δουλεύει όπως απαιτείται για να ανταποκριθεί και στην Ευρώπη.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X