Η ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος με υπογραφή Μπλάνκο! (VIDEO)

Η ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος με υπογραφή Μπλάνκο! (VIDEO)

Ο Μπλάνκο σκόραρε ξανά, η ΑΕΚ καθάριζε τον ΠΑΟΚ και έκλεινε το χρόνο στην κορυφή του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τελευταία φορά που η ΑΕΚ μπήκε πρωτοπόρος στο νέο έτος, ήταν το 2008. Ήταν η σεζόν που με τον Λορένθο Σέρα Φερέρ στον πάγκο και στη συνέχεια με τον Νίκο Κωστένογλου, έκανε από την αρχή μια πορεία τίτλου, ο οποίος, όμως χάθηκε με την κλοπή της υπόθεσης Βάλνερ.

Η ΑΕΚ δεν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, αφού έχασε στην Τρίπολη στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου μια εβδομάδα μετά. Όταν, όμως, έμπαινε το 2008, η ΑΕΚ ήταν στην κορυφή και ο κόσμος της ευελπιστούσε ότι η επένδυση του καλοκαιριού (Ριβάλντο, Αρουαμπαρένα, Μπλάνκο κ.α.) που είχε ενισχυθεί από τις 25μιση χιλιάδες διαρκείας, θα έπιανε τόπο. Ο Ολυμπιακός, όμως, μετά από τόσα πέτσινα πρωταθλήματα, θα έπαιρνε και ένα… χάρτινο.

Το τελευταίο βήμα μέσα στο 2007 ήταν το 2-0 επί του ΠΑΟΚ μπροστά σε περίπου τριάντα χιλιάδες φιλάθλους (24.257 εισιτήρια). Ήταν μία νίκη χωρίς μεγάλη εμφάνιση, απόδειξη του πόσο ικανή ήταν η ΑΕΚ σε εκείνη τη φάση του πρωταθλήματος να παίρνει αυτό που ήθελε χωρίς να είναι απαραίτητα πολύ καλή.

Το σκορ άνοιξε ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο 33’, όταν πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Ντάνι Φερνάντεζ σε σουτ του Ριβάλντο. Αφιέρωσε μάλιστα το γκολ στον πατέρα του που είχε φύγει από τη ζωή στις 19/12/2007. Στις 19 «έφυγε» ο πατέρας του, το 19ο γκολ του τού αφιέρωσε…

Ο ΠΑΟΚ ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει στο τελευταίο εικοσάλεπτο και αυτό βοήθησε να γίνει πολύ καλύτερο το παιχνίδι. Στο 82’ ο Παντελής Καφές σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στο 90’ ο Ζούλιο Σέζαρ είχε πολύ πιο εύκολο έργο και από την παράλληλη μπαλιά του Νίκου Λυμπερόπουλου έκανε το 2-0. Με τον πανηγυρισμό του μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ήταν κοντά σε αποχώρηση από την ΑΕΚ, όμως αυτό συνέβη στο τέλος της σεζόν.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μορέτο, Ράμος, Ζεράλντο, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Καφές, Μαντούκα (77’ Μανού) Τόζερ, Ριβάλντο (77’ Ζούλιο Σέζαρ) Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (89’ Κονέ)

 

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X