Τσιτσιπάς: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε μεγαλύτερα πράγματα»

Τσιτσιπάς: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε μεγαλύτερα πράγματα»

Η ελληνική ομάδα του United Cup (πλην της Μαρίας Σάκκαρη) είναι στο Σίδνεϊ και είχε την πρώτη της επαφή με τους εκπροσώπους του τύπου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Είναι υπέροχο να είμαι ξανά σε ομαδικό event», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Υπάρχει ενθουσιασμός, για μένα προσωπικά έχει μεγάλη αξία. Έχω ξαναπεί πόσο απολαμβάνω τα ομαδικά events στο τένις, είναι κάτι που μας λείπει. Συνήθως εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας. Το United Cup είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά τουρνουά. Το να εκπροσωπούμε την Ελλάδα δεν γίνεται πολύ συχνά. Όλοι έχουν παλέψει για μια θέση στην ομάδα. Είναι η δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης και έχουμε σταθερότητα από την πλευρά μας ως ομάδα. Είμαστε εδώ για να κάνουμε καλύτερα, μεγαλύτερα και πιο θαρραλέα πράγματα αυτή τη σεζόν. Πέρυσι ήμασταν κοντά, φτάσαμε στα ημιτελικά. Είναι σημαντικό να βρεθούμε ξανά μαζί, να ενωθούμε και να το κάνουμε να δουλέψει, όπως πέρυσι».

Ο Στεφ, βέβαια, περιμένει την υποστήριξη της ελληνική κοινότητας του Σίδνεϊ: «Ίδιοι Έλληνες, διαφορετική πόλη. Οι Έλληνες θα μας στηρίξουν σε κάθε περίπτωση. Έχουμε εξαιρετική σχέση μαζί τους και πάντα η παρουσία τους είναι έντονη σε αυτά τα courts. Το είδαμε και στο Περθ, το βλέπουμε και στη Μελβούρνη, στο Μπρίσμπεν, τώρα είναι η σειρά του Σίδνεϊ. Όποιος από εμάς και να παίζει η στήριξη είναι η ίδια. Η στήριξη είναι ίδια σε κάθε περίσταση. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς, μας δίνει ψυχολογικό αβαντάζ».

Ο Στέφανος μίλησε και για τον πρώτο του αντίπαλο, τον Χιλιανό Νικολάς Τζάρι. «Έχει ποιότητα στο παιχνίδι του. Μεγάλο σερβίς, μεγάλα χτυπήματα, παράγει δύναμη. Έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Έχουμε δοκιμαστεί σε αρκετές περιπτώσεις. Θυμάμαι τον αγώνα στο Λος Καμπος, ήταν πολύ έντονο και μεγάλο ματς. Θέλει καλή προετοιμασία και νοοτροπία από την αρχή».

Π. ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ (κάπτεν): «Είναι υπέροχο που επιστρέψαμε, ανυπομονούμε. Θα ξεκινήσουμε σύντομα να δουλεύουμε, για να συνηθίσουμε τις συνθήκες. Είναι ακόμα νωρίς να ξέρουμε πώς θα πάει».

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Είναι μεγάλα παραδείγματα η Μαρία και ο Στέφανος. Τους παρακολουθούμε όλη τη σεζόν και ανυπομονούμε κάθε φορά να παίξουμε μαζί τους, είναι ευκαιρία να μάθουμε από εκείνους. Εκείνοι άνοιξαν τον δρόμο και εμείς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε. Εγώ και ο Πέτρος μπήκαμε στο Τop 100 στο διπλό. Παλεύουμε και είμαστε ενθουσιασμένοι που ακολουθούμε τα βήματά τους».

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Συμφωνώ με τη Δέσποινα, είναι δώρο για εμάς να μαθαίνουμε από αυτούς που είναι στην κορυφή, από τον Στέφανο και τη Μαρία. Είναι ώθηση για όλη τη χρονιά το να μαθαίνουμε πώς παλεύουν και η στήριξή τους. Η ομάδα μας είναι πολύ ενωμένη και είμαι ενθουσιασμένη που έχω μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες, αλλά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε όπως πέρυσι. Ελπίζω να το απολαύσουμε ξανά».

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: «Ήταν διασκεδαστικό πέρυσι, πολύ περισσότερο από όσο είναι όταν παίζεις μόνος. Μοιράζεσαι τη χαρά στο court, δουλεύεις ως ομάδα και αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο στην προπόνηση. Είναι και καλή προετοιμασία για το Australian Open για τον Στέφανο και τη Μαρία, θα παίξουν εκεί και τα κορίτσια. Είναι ένα υπέροχο τουρνουά».

 

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X