Η ΑΕΚ, η αναζήτηση του αριστερού μπακ και ο Γιαννούλης

Η ΑΕΚ, η αναζήτηση του αριστερού μπακ και ο Γιαννούλης
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ψάχνει αριστερό μπακ με την περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη να είναι στο προσκήνιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν έχει βγει στην χειμερινή μεταγραφική αγορά για αριστερό μπακ επειδή θα χάσει τους δυο Ιρανούς για κάποιο διάστημα, αλλά για πιο… σημαντικό λόγο ενώ η περίπτωση του Γιαννούλη δείχνει και τι ακριβώς ψάχνει.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει πως μέσα στον Γενάρη, θα βρεθεί να μην έχει διαθέσιμους τους δυο βασικούς παίκτες που χρησιμοποιεί στο rotation της ΑΕΚ για την θέση του αριστερού. Το πότε ακριβώς δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, διότι φαίνεται πως υπάρχει μια προοπτική να προλάβουν ο Χατζισαφί και ο Μοχαμάντι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 7 Γενάρη και να φύγουν κατόπιν για να ενσωματωθούν στην αποστολή του Ιράν. Αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια καθαρά πρακτική, που όμως δεν παίζει επί της ουσίας κανέναν στην απόφαση της ΑΕΚ να κινηθεί στην χειμερινή μεταγραφική αγορά για αριστερό μπακ.

Προφανώς και είναι ένα πρόβλημα που χρίζει διαχείρισης, το γεγονός πως σχεδόν για ολόκληρο τον Γενάρη ο Αλμέιδα δεν θα έχει ούτε τον Χατζισαφί, ούτε τον Μοχαμάντι. Παρόλα αυτά, ο βασικός λόγος που η ΑΕΚ έχει βάλει ως πρώτη προτεραιότητα την απόκτηση αριστερού μπακ, σχετίζεται περισσότερο με την γενική εικόνα ως προς τα δεδομένα της θέσης και λιγότερο με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν μέσα στον επόμενο μήνα.

Άλλωστε ο Αλμέιδα αυτό που θέλει, είναι έναν αριστερό ακραίο αμυντικό, που θα προορίζεται για να διεκδικήσει την θέση του βασικού. Εξ ου και προκειμένου να βρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται, δεν περιμένει να τον έχει και από την επόμενη μέρα που οι δυο Ιρανοί θα φύγουν για την εθνική τους ομάδα.

Στο τέλος της σεζόν λήγει το συμβόλαιο του Μοχαμάντι και θα συνιστά μια τεράστια ανατροπή, το ενδεχόμενο να ανανεωθεί. Ενώ ο Χατζισαφί θα βρίσκεται πλέον στα 34 του, κάτι που πρακτικά θα σημαίνει πως θα συνεχίσει να αποτελεί μια αξιόπιστη αγωνιστική λύση για την θέση, αλλά πιθανότατα όχι ως βασική επιλογή.

Και από την στιγμή που η μεταγραφική συζήτηση για αριστερό μπακ, άνοιξε και πάλι τώρα στην ΑΕΚ, είναι μονόδρομος να αναζητηθεί παίκτης που θα έρθει για βασικός. Ούτε έχει νόημα, ούτε είναι κάτι που συνηθίζει ο Αλμέιδα, να πάρει ένα αριστερό μπακ τώρα τον Γενάρη, αλλά να χρειαστεί να ξαναψάξει στην αγορά για την ίδια θέση, έξι μήνες μετά.

Φυσικά και ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει πως η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έχει ιδιαιτερότητες και κυρίως παρουσιάζει πολύ περισσότερες δυσκολίες στο να βρει μια ομάδα ακριβώς αυτό που ψάχνει. Εξάλλου η περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη, είναι πολύ ενδεικτική.

Ο 28χρονος διεθνής μπακ της Νόριτς, πληροί όλα τα χαρακτηριστικά για να μπει πολύ ψηλά στην wish list της ΑΕΚ. Έχει τα αγωνιστικά στοιχεία που θέλει ο Αλμέιδα. Είναι και ένας Έλληνας διεθνής, κάτι που ο Αργεντινός τεχνικός θέλει να έχει στο ρόστερ της ομάδας. Περίπτωση ιδανική αλλά και εξαιρετικά περίπλοκη.

Ο Γιαννούλης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Νόριτς, ωστόσο αυτή την στιγμή παίζει βασικός στην ομάδα του. Πέρα από την παράμετρο πως θα είχε δουλειά μπροστά της η ΑΕΚ για να πείσει τον διεθνή μπακ να επαναπατριστεί (παρόλο που σ’ αυτό το κομμάτι έχει και δυνατά χαρτιά), υπάρχουν και οι δυσκολίες της συζήτησης με την ομάδα. Άλλωστε κάτι τέτοιο φρέναρε το περασμένο καλοκαίρι την υπόθεση του Μπάλντοκ.

Και η περίπτωση του Γιαννούλη, είναι απλώς το ενδεικτικό παράδειγμα. Υπάρχουν πολλές ανάλογες, γι αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ στην χειμερινή αγορά για την θέση του αριστερού μπακ. Από την άλλη μεριά, δεδομένα η Ένωση, εκεί έχει βάλει τον… πήχη της αναζήτησης. Τέτοιες περιπτώσεις ψάχνει για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνάς της.

Πηγή: sportal.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X