Που να είναι κρυμμένο αλήθεια το κορεό της ντροπής;

Που να είναι κρυμμένο αλήθεια το κορεό της ντροπής;
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου θυμάται την 30η του περασμένου Απρίλη και αναρωτιέται που να είναι άραγε φυλαγμένο εκείνο το κορεό της παναθηναϊκής έκφρασης;

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν 30 Απριλίου 2023. Το θυμάμαι σαν και σήμερα, μπροστά στην τηλεόραση. Οπαδικό τελετουργικό με κορεό πριν από το παιχνίδι της Λεωφόρου, οργανωμένο και ενοχλητικό όσο λίγα: «ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΕΥΤΕΣ». Χαμός στο γήπεδο, ας μη λέμε μόνο για την εξέδρα που αναρτήθηκε, σχεδόν όλοι ξέσπασαν σε επευφημίες, μαζί ενώθηκαν κατά του κακού ΑΕΚτζή, του Τούρκου ΑΕΚτζή. Υπάρχει το σχετικό video στο Youtube, πόσο το χάρηκαν, πόσο μαζί το έζησαν. Ακούστε το ηχητικό ξέσπασμα στη Λεωφόρο και θα το αντιληφθείτε.

Το καμάρι τους, η εθνικιστική υπερηφάνεια  τους, άραγε σε ποιο πατάρι να είναι τώρα φυλαγμένες; Ή μήπως σε κάποιο υπόγειο; Η μαγκιά τους η ελληνική, η τουρκοφάγα συνείδησή τους, που έχουν καταχωνιαστεί, που αλήθεια κρύβονται και, άραγε, τρώνε τα σωθικά τους που έγιναν βέβηλοι κατά της ΑΕΚ; Ένας Τούρκος στον πάγκο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Θα τον αποκαλέσουν ψεύτη; Τους εκφράζει η παρουσία του εδώ; Μα το θέμα για μένα δεν είναι εθνικιστικό. Εκτός αν το κάνει τέτοιο ο ίδιος.

Είπε για τον Τερίμ, ο Σάββας Καλεντερίδης: «Μιλάμε είναι ένας Γκρίζος Λύκος, ένας Τούρκος εθνικιστής, βάρβαρος. Τι δουλειά έχει να έρθει στον Παναθηναϊκό; Ένας δεν βρέθηκε να πει στον Αλαφούζο ‘‘ποιον φέρνεις;’’ Φέρνεις ένα Γκρίζο Λύκο». Ποιοι είναι οι Γκρίζοι Λύκοι και γιατί ο νέος προπονητής του ΠΑΟ κατηγορείται ότι είναι ένας από αυτούς;

Η ιδεολογία της οργάνωσης δίνει έμφαση στην πρώιμη ιστορία των τουρκικών λαών στην Κεντρική Ασία και τη συνδυάζει με τον ισλαμικό πολιτισμό και τις πεποιθήσεις. Η σύνθεση της τουρκικής ταυτότητας, της πολιτικής ιδεολογίας και των ισλαμικών πεποιθήσεων αναφέρεται ως «τουρκικός ισλαμοεθνικισμός» και είναι ευρέως διαδεδομένη στη ρητορική και τις δραστηριότητές τους. Ένα από τα συνθήματα τους είναι «Ο γιατρός σου θα είναι Τούρκος και το φάρμακό σου το Ισλάμ». Έτσι το βρήκα γραμμένο, έτσι σας το παρουσιάζω.

Της ζωής τα γυρίσματα

Κατά καιρούς, ο Τερίμ έχει φωτογραφηθεί να χαιρετά με το σήμα των Λύκων, οι οποίοι είναι «παντουρκιστές» και φιλοδοξία τους είναι να ενώσουν τους τουρκικούς λαούς σε ένα κράτος που εκτείνεται από τα Βαλκάνια μέχρι την Κεντρική Ασία. Μα όμως, σύμφωνα με το κορεό εκείνο, οι Τούρκοι είναι Ψεύτες. Άρα και οι Παντουρκιστές, επικίνδυνοι. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην γράψεις.

Κακώς τα μπερδεύουμε όλα αυτά, θα πει εύλογα κάποιος. Κι όμως, όταν προκαλείς έναν ολόκληρο κόσμο, έναν οργανισμό γεννημένο μέσα από τις στάχτες μιας ιστορικής ελληνικής τραγωδίας, μιας αδιανόητης καταστροφής, όταν αποκαλείς ψεύτες τους Έλληνες και τους χλευάζεις ως Τούρκους, οφείλεις να έχεις και μια ανάλογη στάση τη στιγμή που θα τα λουστείς. Περιμένω να την δω, ανυπομονώ να ακούσω τη Λεωφόρο να φλέγεται κατά του -σύμφωνα με τη λογική τους- ψεύτη. Μα είμαι βέβαιος ότι θα σιωπήσουν.

Αλήθεια, είναι ντροπή να είσαι Τούρκος; Ασφαλώς και όχι. Όμως για όλους όσοι εκείνο το απόγευμα σκέφτηκαν αυτή την αηδία, είναι η καλύτερη αποπληρωμή, μπας και νιώσουν άνθρωποι. Μπας και γίνουν συνάνθρωποι. Στο πετσί το δικό μας, η προσφυγιά που εσείς αποκαλείτε «τουρκιά», είναι ανεξίτηλη. Δεν μπορείτε να την καταλάβετε γιατί είστε ποτισμένοι με μίσος. Τώρα που η ζωή σας το επιστρέφει, δεν έχετε πλέον το σθένος να εκφράσετε ξανά, εκείνα τα απάνθρωπα αισθήματά σας.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X