Ο Κιπτσόγκε επέλεξε τον Μαραθώνιο του Τόκιο για να προετοιμαστεί για το Παρίσι

Ο Κιπτσόγκε επέλεξε τον Μαραθώνιο του Τόκιο για να προετοιμαστεί για το Παρίσι

Ο Κενυάτης θα τρέξει στον Μαραθώνιο του Τόκιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κενυάτης Ελιούντ Κιπτσόγκε, δύο φορές Ολυμπιονίκης Μαραθωνίου, θα τρέξει στον Μαραθώνιο του Τόκιο στις 3 Μαρτίου, πριν προσπαθήσει να επιδιώξει έναν τρίτο τίτλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον Αύγουστο, όπως  ανακοίνωσε σήμερα (21-12-23).

«Η απόφασή μου να τρέξω στο Τόκιο συνδέεται με το πρόγραμμα των  Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ (2:01:09) κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, από την Κένυα όπου προπονείται αυτή τη στιγμή.

Επιλέγοντας έναν αγώνα νωρίς στη σεζόν – το Τόκιο είναι ο πρώτος μεγάλος Μαραθώνιος της χρονιάς – «μου δίνει χρόνο να προετοιμαστώ ψυχικά και σωματικά για το Παρίσι”, πρόσθεσε ο Κιπτσόγκε.

Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016 και στη συνέχεια στο Τόκιο το 2021, ο Κιπτσόγκε θα γινόταν ο πρώτος αθλητής που θα πετύχαινε «χατ-τρικ» Ολυμπιακών Αγώνων σε Μαραθώνιο αν κερδίσει το χρυσό  μετάλλιο στο Παρίσι.

Όμως, στα 39 του, ο Κιπτσόγκε αντιμετωπίζει τώρα τον ανταγωνισμό από έναν άλλο πολύ νεότερο Κενυάτη, τον 24χρονο Κέλβιν Κίπτουμ, που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Μαραθωνίου ολοκληρώνοντας τα 42, 195 χιλιόμετρα σε 2 ώρες 00 λεπτά, λεπτά 35 δευτερόλεπτα τον Οκτώβριο στο Σικάγο.

Οι δύο άνδρες θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι για πρώτη φορά σε αγώνες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών  Αγώνων του Παρισιού, εάν επιλεγούν και οι δύο, μιας και κάθε χώρα μπορεί να συμμετάσχει το πολύ τρεις αθλητές που πληρούν τα κριτήρια πρόκρισης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Κέλβιν Κίπτουμ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ στις 12 Απριλίου, με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω το παγκόσμιο ρεκόρ του σε αυτή τη διάσημη γρήγορη διαδρομή και γιατί όχι να ξεπεράσει το μυθικό εμπόδιο των δύο ωρών.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X