Ο Αθανασιάδης κρέμασε την ΑΕΚ στις Σέρρες!

Ο Αθανασιάδης κρέμασε την ΑΕΚ στις Σέρρες!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ εγκλημάτησε ξανά και πέταξε ακόμη δύο βαθμούς με γκολ στο 94' και τελικό 2-2 με τον Πανσερραϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα επικίνδυνο γήπεδο, με έναν αντίπαλο που… τσεκούρωνε σε κάθε φάση όπως μπορούσε και τον Σιδηρόπουλο και το VAR να έχουν έρθει σε «αποστολή» (δεν αποβλήθηκαν Θυμιάνης-Ουεντραόγκο), η ΑΕΚ κατάφερε να μην κερδίσει ξανά γιατί ο Γιώργος Αθανασιάδης με νέα γκάφα του «κρέμασε» την ομάδα του με το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις στις Σέρρες.

Η Ένωση σκόραρε στο 16′ με τον Ρότα, ισοφαρίστηκε στο 39′ από τον Θυμιάνη, αλλά έκανε το 1-2 ο Γκαρσία στο 45′, αλλά ο Θυμιάνης (με 10 παίκτες ο Πανσερραϊκός) στο τέλος εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος του Αθανασιάδη και ισοφάρισε σε 2-2.

Ακόμη ένα λάθος του φέτος, ενώ αρκεί να θυμηθούμε τα λάθη του και με την Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια και με τον Άγιαξ στην Ολλανδία στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των ομίλων του Europa League. Και σήμερα με το νέο λάθος του η ΑΕΚ μένει ακόμη πιο πίσω από την κορυφή!

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στις 19:00 με τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε να αντιμετωπίσει και σε αυτό το ματς πάρα πολλές απουσίες. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ρότα δεξί μπακ, ο Χατζισαφί αριστερά, ο Βίντα με τον Μουκουντί στα στόπερ, ο Γαλανόπουλος και ο Γιόνσον στον άξονα, ο Ελίασον δεξιά στην επίθεση, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία που ήταν φορ.

Πρώτη τελική στο ματς για τον Πανσερραϊκό στο 5’. Ο Χατζηστραβός πήρε την μπάλα και εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Πρώτη τελική και για την ΑΕΚ στο 9’. Ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην πλάτη του Θυμιάνη και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Χώροι υπήρχαν στο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες που έψαχναν τα πατήματα τους. Στο 10’ ο Χατζηστραβός έστρωσε στον Μορέιρα έξω από την περιοχή, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Βίντα του έβαλε την κόντρα. Οσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕΚ ανέβαινε στο γήπεδο και τελικά στο 16’ βρήκε το γκολ. Ο Τσούμπερ απέφυγε έναν αντίπαλο και έκανε το σουτ ο Κατσίκας απέκρουσε ασταθώς, ο Ελίασον πήρε το ριμπάουντ και ο Κατσίκας τον σταμάτησε ξανά, αλλά ο Ρότα πήρε τελικά την μπάλα ψηλά και μπήκε με το στήθος στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 22’ ωραίο σουτ του Τσούμπερ εκτός περιοχής, ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κατσίκα. Στο 26’ Άλεξιτς πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και έκανε το σουτ προς την εστία, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία δεν κλείστηκε, προσπάθησε να απειλεί όσο μπορούσε με την ΑΕΚ να ψάχνει χώρους για να σκοράρει 2ο γκολ. Στο 35’ ο Θυμιάνης έκανε εγκληματική ενέργεια με κλωτσιά στο πρόσωπο του Γκαρσία και τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη και όχι με αποβολή. Τέσσερα λεπτά μετά σκόραρε… Ωραία επίθεση από τους παίκτες του Πανσερραϊκού, ο Μούργος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Θυμιάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σε μία φάση που η άμυνα κοιμήθηκε και έγινε εύκολα το 1-1.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να αντιδράσει και ανέβηκε μέτρα. Εν τέλει η ΑΕΚ βρήκε το δεύτερο γκολ πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους. Οι κιτρινόμαυροι αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα, ο εξαιρετικός Τσούμπερ τροφοδότησε τον Λιβάι Γκαρσία μέσα στην περιοχή και αυτός πλάσαρε σωστά για το 1-2. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την Ένωση καλύτερη και πιο απειλητική να είναι μπροστά στο σκορ.

Η ΑΕΚ άρχισε το παιχνίδι με μια αλλαγή στο β’ ημίχρονο. Ο Σιμάνσκι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γιόνσον. Το ματς είχε αργό ρυθμό, με την ΑΕΚ να έχει ξανά τον Τσούμπερ κύριο εκφραστή.

Στο 55’ λάθος του Βίντα, ο Μούργος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ. Ήταν αδύναμο, ο Αθανασιάδης το ήλεγχε και μπλόκαρε την μπάλα. Τρία λεπτά μετά ο Ουεντραογκό σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο πορτιέρε της Ένωσης.

Ο Γκαρσία έκανε την πρώτη του κίνηση στο 58’ με τον Τομάς, ενώ ο Αλμέιδα απάντησε με τον Μάνταλο αντί του Γαλανόπουλου αλλάζοντας έτσι όλο τον άξονα του. Αμέσως από φάση διαρκείας ο Τσούμπερ έπιασε ένα ωραίο σουτ από τη γωνία της περιοχής, ο Κατσίκας επενέβη με ωραία επέμβαση. Ο Σιμάνσκι εξ επαφή έστειλε την μπάλα άουτ. Ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες της ΑΕΚ στο 64’. Ο Γκαρσία έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο, ο Ρότα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Μπέργκστρεμ έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Γκαρσία που έφευγε τετ α τετ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Πάμπλο Γκαρσία αμέσως έβαλε τον Γκοτζαμανίδη αντί του Χατζηστραβού, με τον Τσούμπερ να αστοχεί σε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ. Στο 68’ ο Θυμιάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Αθανασιάδης τον σταμάτησε. Παρότι έπαιζε με 10 παίκτες ο Πανσερραϊκός είχε μπει στο γήπεδο της ΑΕΚ και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να φτιάξει φάση, με την Ένωση να δείχνει κουρασμένη και δίχως ενέργεια.

Ο Αλμέιδα έβαλε στο 78’ τον Ζίνι αντί του Τσούμπερ και τον Μήτογλου αντί του Μουκουντί. Έτσι ο Ζίνι πήγε αριστερά και ο Γκατσίνοβιτς πίσω από τον Γκαρσία. Δύο αλλαγές για τον Πανσερραϊκό στο 81’. Οικονόμου και Μπαΐροβιτς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Μούργου και Μορέιρα. Ο Ζίνι στο 83’ είχε ένα καλό σουτ άουτ.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 1-3 στο 90′. Ο Ζίνι έκανε πάσα προς τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά από τις κόντρες επωφελήθηκε ο Ελίασον, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κατσίκα. Η επιλογή του ήταν άσχημη, καθώς ούτε έκανε πάσα ούτε σουτ και η άμυνα του Πανσερραϊκού εξουδετέρωσε τη φάση. Φάση διαρκείας στα καρέ του Πανσερραϊκού στις καθυστερήσεις. Ο Ελίασον έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της. Ο Γκαρσία πήρε την μπάλα από δύσκολη γωνία και έκανε το σουτ, αλλά ο Κατσίκας τον σταμάτησε.

Αμέσως μετά ο Πανσερραϊκός είχε τρομερή φάση με δοκάρι του Τομάς, αλλά δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ. Ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε τελικά στο φινάλε με τον Θυμιάνη στο 93′. Ο Αθανασιάδης έκανε ολέθριο λάθος σε έξοδο του, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο αρχηγός του Πανσερραϊκού από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Και εκεί τελείωσε το ματς με το 2-2 στις Σέρρες.

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2

Γκολ:

  • 16’ Ρότα στήθος 0-1
  • 39’ Θυμιάνης κεφαλιά 1-1
  • 45’ Γκαρσία σουτ 1-2
  • 94′ Θυμιάνης σουτ 2-2

Κίτρινες: Ντανκερλούι (16’), Θυμιάνης (33’), Ουεντραογκό (69’) – Γαλανόπουλος (45’), Μουκουντί (57’), Tσούμπερ (71’), Μάνταλος (72’)

Κόκκινες: Μπέργκστρεμ (65’)

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (80′ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58′ Τομάς), Μούργος (81′ Μπαΐροβιτς), Χατζηστραβός (66′ Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (79′ Μήτογλου), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, Γιόνσον (46′ Σιμάνσκι), Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (79′ Ζίνι), Γκαρσία.

Ο MVP του Πανσερραϊκός – ΑΕΚ

Ο Στίβεν Τσούμπερ για 60 λεπτά ήταν εκπληκτικός στο γήπεδο, παρότι αυτό ήταν επικίνδυνο. Ο Ελβετός μοίρασε το ματς όπως έπαιζε πίσω από τον φορ, απειλούσε από σουτ στην εστία και έδειχνε να είναι ότι καλύτερο για την ΑΕΚ. Ο Ελβετός ξεκίνησε την φάση του 0-1, ενώ έδωσε ασίστ για το 1-2. Είχε και 2-3 καλές φάσεις για να σκοράρει.

Το κλειδί του Πανσερραϊκός – ΑΕΚ

Το ζήτημα για την ΑΕΚ σε τέτοιο γήπεδο ήταν η διαχείριση. Και ευτυχώς δεν πνίγηκε από το 1-1 και σκόραρε αμέσως. Αυτό την βοήθησε ψυχολογικά… Στο τέλος όμως την κρέμασε ο Αθανασιάδης.

Τα γκολ του Πανσερραϊκός – ΑΕΚ

Πατήστε για να δείτε ΕΔΩ.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X