Σωστή νοοτροπία σε αδιάφορο ματς, ο νέος όμιλος και ο παίκτης που θέλει η ΑΕΚ Betsson

Σωστή νοοτροπία σε αδιάφορο ματς, ο νέος όμιλος και ο παίκτης που θέλει η ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την νοοτροπία της ΑΕΚ, τον δύσκολο νέο όμιλο, αλλά και τι στυλ παίκτη θέλει ο Πλάθα

H AEK Betsson ολοκλήρωσε τους αγώνες της στην πρώτη φάση των ομίλων και έχασε το αήττητο από την Λούντβιγκσμπουργκ. Για την Ένωση ήταν ένα αδιάφορο ματς, ενώ οι Γερμανοί, «καίγονταν» για την νίκη, κάτι που φάνηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σωστή νοοτροπία

Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να χτυπήσει τόσο πολύ το ματς η ΑΕΚ. Από την μία δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, παρά μόνο για το γόητρο και το αήττητο στον όμιλο. Από την άλλη, υπάρχει ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή στο Περιστέρι και οι παίκτες δεν θα έπρεπε να επιβαρυνθούν παραπάνω, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει σε πολύ μεγάλη ένταση, στο όριο του φάουλ, που σημαίνει ότι αν δεν παίξεις και εσύ στο 100% μπορεί να έχεις σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και θα είναι όλοι έτοιμοι για το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Πάντως το σημερινό ήταν ένα καλό παράδειγμα νοοτροπίας για την ΑΕΚ, που έδειξε σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό και προσέγγισε το ματς σαν να ήταν παιχνίδι που ήθελε πάση θυσία την νίκη. Έχουμε δει αρκετές φορές, την Ένωση να μπαίνει σε παιχνίδια χαλαρή και χωρίς συγκέντρωση και να την πατάει στο τέλος, επειδή έδωσε την δέουσα προσοχή, κάτι που δεν συνέβη σήμερα επουδενί. Μακάρι να συνεχιστεί και στα επόμενα ματς που δεν θα υπάρχει ισχυρό κίνητρο, ώστε να δούμε αν έχουν γίνει βήματα προόδου στην νοοτροπία της ομάδας.

Δύσκολος Όμιλος

Μετά τα χθεσινά παιχνίδια, η ΑΕΚ έμαθε και τον νέο όμιλο της, που είναι αρκετά ζόρικος. Η Μούρθια που πέρασε πρώτη από τον δικό της όμιλο είναι ίσως η πιο δύσκολη αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο, καθώς διανύει μια εντυπωσιακή σεζόν φέτος σε Ισπανία και Ευρώπη. Στην ACB, βρίσκεται στην 5η θέση με ρεκόρ 9-5, έχοντας κερδίσει την Μπαρτσελόνα, ενώ έχει στις τάξεις της, έναν παλιό αγαπημένο της «κιτρινόμαυρης» εξέδρας, τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Οι άλλες δύο ομάδες θα προκύψουν από τα play-in με το πρώτο ζευγάρι να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού εκεί βρίσκεται ο Προμηθέας. Απέναντι του θα βρει την Λε Μαν με μειονέκτημα αλλά θα ήθελα πολύ να περάσει και να βρεθεί στον ίδιο όμιλο με την ΑΕΚ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε δύο αναμετρήσεις χωρίς εξωγενείς παράγοντες και να βγάλουμε συμπέρασμα για την δυναμικότητα των δύο ομάδων.

Τέλος, από το ζευγάρι Χαποέλ Χολόν-Οστάνδη θα έρθει και η τελευταία ομάδα, με τους Ισραηλινούς να είναι το φαβορί. Ένας γενικά, πολύ δύσκολος όμιλος, που όλοι μπορούν να κερδίσουν παντού, οπότε είναι ανοικτός σε όλα τα αποτελέσματα. Φυσικά η ΑΕΚ, αν δείξει το Ευρωπαϊκό της πρόσωπο και ενισχυθεί εκεί που χρειάζεται μπορεί και πάλι να βγει στις πρώτες θέσεις και να συνεχίσει στα play-off που είναι και ο μεγάλος στόχος.

Ο παίκτης που θέλει

Πάμε λοιπόν να δούμε τι παίκτη θέλει η ΑΕΚ για αντικαταστάτη του Μάκλεμορ. Αυτό που είναι λοιπόν ξεκάθαρο, είναι το στυλ αυτού του παίκτη που ψάχνει ο Ζοάν Πλάθα. Θέλει ένα σκόρινγκ γκαρντ. Τώρα είτε αυτό θα είναι άσσος, είτε κόμπο, θα εξαρτηθεί από το τι δίνει η αγορά, το θέμα είναι όμως, να έχει εύκολο σκορ.

Αυτό επιθυμεί ο Ισπανός και αυτό ψάχνει η ΑΕΚ, για αυτό και τα ονόματα που ακούγονται έχουν τέτοια χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει κάτι αυτήν την στιγμή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα έχουμε κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια καλό είναι να μην πιέζεται η ομάδα και να παίρνει τελικά τον παίκτη που θέλει και της τικάρει τα περισσότερα κουτάκια.

Από την άλλη, ο Καμπενγκέλε είναι περιζήτητος και όλα είναι ανοικτά με την περίπτωση του, μέχρι και η προσθήκη ενός έξτρα Έλληνα. Ο Αστέρας εφόσον πήρε αρνητική απάντηση πήρε τον Γκιλέσπι από την Μπάγερν, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Ένωση να τον κρατήσει, όμως θα τα δούμε αυτά τις επόμενες μέρες. Είναι σημαντικό για την ομάδα να μείνει συγκεντρωμένη στον αγώνα της Κυριακής και μετά θα έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα μεταγραφικά.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X