Η ΑΕΚ Betsson έδειξε πως είναι για μεγάλα πράγματα, αλλά έχασε (83-79) το αήττητο από τη Λούντβιγκσμπουργκ

Η ΑΕΚ Betsson έδειξε πως είναι για μεγάλα πράγματα, αλλά έχασε (83-79) το αήττητο από τη Λούντβιγκσμπουργκ
Photo Credits: INTIME

Ακόμη και σε ματς χωρίς ενδιαφέρον η ΑΕΚ Betsson έβγαλε πάθος και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες όντας πρώτη στον όμιλο του BCL

Η ΑΕΚ Betsson ηττήθηκε από την Λούντβιγκσμπουργκ (83-79) στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου και έχασε το αήττητο. Ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους Γερμανούς να καίγονται για την νίκη, κάτι που φάνηκε ειδικά στην τέταρτη περίοδο. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα μπορεί να ήταν σοβαρή σε ένα αδιάφορο ματς, αλλά η αστοχία της στις βολές δεν της επέτρεψε να πάρει διαφορά όταν μπορούσε και στο τέλος δεν πιέστηκε ιδιαίτερα για να γυρίσει το ματς. Ο Ισπανός προπονητής, έκανε ροτέισον, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους ενόψει του δύσκολου αγώνα της Κυριακής.

Το ματς

O Ζοάν Πλάθα ξεκίνησε με τους Καράμπελα, Νετζήπογλου, Ραντλ, Κουζέλογλου και Τίλμαν. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Γερμανοί ξεκίνησαν με διάθεση για πίεση αφού έπαιζαν για την πρόκριση τους και επιθετικά σκόραραν αρκετά εύκολα (11-3). Μετά το αρχικό μούδιασμα, η Ένωση βρήκε κάπως το ρυθμό της, όμως ήταν πολύ άστοχη και σκόραρε μόνο με βολές (13-11). Ο ΜακΡέι με το που μπήκε έδωσε λύσεις επιθετικά, ενώ ο Καμπενγκέλε γέμισε την ρακέτα μετά τα δύο τρίποντα της Ρίσεν (21-18).

Με τρίποντο του Κουζμίνσκας, η Ένωση πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (22-23). Η ΑΕΚ μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό και περνώντας την μπάλα μέσα στην ρακέτα έβρισκε λύσεις, αλλά ήταν πολύ άστοχη στις βολές (9/19) (30-35).  Με δύο βολές του Καράμπελα στην λήξη, η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια με τρεις πόντους διαφορά (35-38). Μετά το πρώτο κακό πεντάλεπτο, η ομάδα του Ζοάν Πλάθα ισορρόπησε την αναμέτρηση και θα είχε μεγαλύτερη διαφορά αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχη στις βολές, αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 12/23.

Καλά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η ΑΕΚ, με τον Κουζμίνσκας να πετυχαίνει το δεύτερο του τρίποντο και να δίνει για πρώτη φορά διαφορά έξι πόντων (39-45). Συνεχόμενα λάθη από την Ένωση και 8-0 σερί από τους γηπεδούχους που πέρασαν και πάλι (47-45). Η ΑΕΚ τροφοδότησε τον Καμπενγκέλε μέσα στο καλάθι και με τέσσερις πόντους έδωσε ξανά το προβάδισμα (49-51). Ο Μπούι ζεστάθηκε και έβαλε 5 σερί πόντους ανατρέποντας το σκορ για να απαντήσει ο Καμπενγκέλε με δύο βολές (57-56).

Σερί 5-0 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και οι Γερμανοί πήραν διαφορά πέντε πόντων, αφού ήταν εμφανές ότι καίγονταν για την νίκη (62-56). Καλάθι από τον Κουζμίνσκας που μείωσε το σκορ (64-60). Τα επιθετικά ριμπάουντ πλήγωναν την Ένωση που έδινε δεύτερες ευκαιρίες στους Γερμανούς και το εκμεταλλευόντουσαν (69-64). Ο ΜακΡέι με δύσκολο καλάθι και φάουλ μείωσε όμως η Ρίσεν κρατούσε το προβάδισμα (76-73). Τρίποντο μαχαιριά του Μέλσον που λύγισε την πλάστιγγα υπέρ των Γερμανών (79-73). Τελικά η Ρίσεν κέρδισε και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση (83-79).

Λούντβιγκσμπουργκ-ΑΕΚ : 83-79

Δεκάλεπτα: 21-18, 35-38, 57-56, 83-79

Λούντβιγκσμπουργκ (Κινγκ): Μπούι 16, Εντίγκιν, Γκρέιβς 24, Λιούις 6, Πόλας 13, Μπάρε 3, Τσάιλντς 8, Χάμοντ 7, Μέλσον 6, Πάτρικ Τζ, Πάτρικ Γιοχ., Μόχικα.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 8, Χολ , Ραντλ 9, Καράμπελας 6, Πιλάβιος, Νετζήπογλου , Χατζηδάκης , Κουζμίνσκας 16, Κουζέλογλου 6, Καμπενγκέλε 11, Φλιώνης 1, ΜακΡέι 20.

Δείτε εδώ πώς περιέγραψε το enwsi.gr το ματς της ΑΕΚ με τη Λούντβιγκσμπουργκ

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X