Γιώργος Νικολάου: «Άφησα πίσω την σκηνοθεσία και την υποκριτική για τη δημοσιογραφία»

Γιώργος Νικολάου: «Άφησα πίσω την σκηνοθεσία και την υποκριτική για τη δημοσιογραφία»
Photo Credits: INTIME

O διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου μίλησε στο «businessstatusblog.com» για όλους και για όλα

O διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου μίλησε στο «businessstatusblog.com» μίλησε για τη ζωή του, για τη δημοσιογραφία, την αγάπη του για την ΑΕΚ, τη σημασία της Κύπρου, αλλά και τις βιωματικές του εμπειρίες.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη Δημοσιογραφία και πότε αντιλήφθηκες ότι αυτό είναι που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;

Από εννέα-δέκα ετών! Από τη στιγμή, που η οικογένειά μου μού αγόρασε μία γραφομηχανή (από τη Βουλγαρία που είχαμε πάει για ένα θέμα υγείας, άσχετο, αλλά μαζί με ένα ακορντεόν)- έγραφα. Έγραφα και σε χειρόγραφα. Χιλιάδες χειρόγραφα. Γενικώς, έγραφα. Από μικρός, διάβαζα αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες. Ή, άκουγα το Κρατικό Ραδιόφωνο. ΄Επαιρνα και τηλέφωνα ως ακροατής. Έστελνα κείμενά μου στις εφημερίδες της εποχής. Παλιά έδινε ρεπορτάζ ο μπαμπάς. Τυπογράφος στο επάγγελμα. Μεγαλώνοντας εγώ μού έδωσε τη μπαγκέτα. Στην «Αγρίνιο Σπορ» ας πούμε ότι έγραφα. Σε ηλικία 14 ετών, ήμουν ήδη ανταποκριτής του τόπου μου, για να καλύπτω το ρεπορτάζ του Αμφιλόχου Αμφιλοχίας, και έστελνα «ρεπορτάζ» και στο «ΦΩΣ των Σπορ». Όταν ανέβηκα Αθήνα και πήγα να πάρω την ταυτότητα από την εφημερίδα, δεν μού… την έδιναν. Δεν είχαν συνδυάσει στο μυαλό τους ότι εκείνη η μπάσα φωνή του τηλεφώνου έβγαινε από μένα, τον «μικρό τω δέμας» τυπάκο. Ούτε εγώ θα μου την… έδινα! Προερχόμενος από αθλητική οικογένεια πάντως και με δεδομένο, ότι ως αθλητής μικρός ήμουν ατάλαντος, νομίζω ήταν νομοτελειακό, ότι θα κατέληγα… δημοσιογράφος και δη, αθλητικός συντάκτης. Παρότι στη Σχολή Δημοσιογραφίας ήμουν εκ των πρώτων στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Τι πιστεύεις ότι κέρδισες από αυτό το επάγγελμα στα τόσα χρόνια που ασχολείσαι επαγγελματικά;

Μετά από 35 χρόνια…. δεν έχω κάνει ακόμα απολογισμό. Πάντως, όχι πολλά χρήματα! Όταν εγκαταλείψω θα σας πω τι κέρδισα λοιπόν…

Πώς ήρθε στη ζωή σου η ΑΕΚ και τι σημαίνει για σένα η ΑΕΚ;

Γεννήθηκα ΑΕΚ. Η οικογένειά μου ήταν ΑΕΚ. Ο μπαμπάς μου Λάκης, μεγαλωμένος στο Περιστέρι και γαλουχημένος από την ομαδάρα του αείμνηστου Κώστα Νεστορίδη, έκανε ΑΕΚ τον θείο μου… Λάκη, τον γιατρό. Αμφότεροι έπαιζαν στον Ηρόδοτο Περιστερίου. Ο θείος Λάκης πιο μικρός σε ηλικία. Η συμβολή του μπαμπά να πάει ο θείος στην ΑΕΚ, αντί στον Παναθηναϊκό, όταν έπαιζε στον Ατρόμητο καταλυτική. Επομένως, καταλαβαίνετε… Τι θα γινόμουν εγώ πέρα από ΑΕΚ; Ξεκίνησα ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ. Βασικά ο μεγάλος δάσκαλός μου στη δημοσιογραφία, ο κύριος Φαίδων Κωνσταντουδάκης, τον είχα προϊστάμενο και στον ιστορικό «Δικέφαλο» και στην «Απογευματινή», με έβαλε να κάνω ρεπορτάζ σε όλα τα αθλήματα. Κάποια στιγμή, η πληθωρική παρουσία του Γιώργου Αμερικάνου, τον οποίο είχα την ευλογία να γνωρίσω από πολύ κοντά, με έκαναν να ερωτευτώ το Μπάσκετ και πρωτίστως το Μπάσκετ της ΑΕΚ, τη «Βασίλισσα» του Καλλιμάρμαρου, του έπους του ’68. Οι διδαχές του με καθόρισαν… Ο άνθρωπος που με έβαλε στο χώρο, όμως, άνθρωπος της ΑΕΚ, και να ζήσει χίλια χρόνια, είναι άλλος, αλλά δεν είμαι ακόμη έτοιμος να μιλήσω γι’ αυτό. Αυτός ήταν-είναι ο άνθρωπος, που του οφείλω από τα μικράτα μου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X