Νέο format Champions League: Καλπάζει η Ιταλία, χάνει έδαφος η Αγγλία για την έξτρα ομάδα

Νέο format Champions League: Καλπάζει η Ιταλία, χάνει έδαφος η Αγγλία για την έξτρα ομάδα
Photo Credits: INTIME

Αύξησε και άλλο τη διαφορά της η Ιταλία στη μάχη του εξτρά εισιτηρίου για το επόμενο Champions League με το νέο format

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί το φετινό Champions League να μπαίνει τώρα στο «ψητό», ωστόσο ήδη ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έχει αρχίσει να μπαίνει σε… mood του επόμενου. Φυσικά ο λόγος έχει να κάνει με το νέο format της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία από την επόμενη σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που παρακολουθούσαν άπαντες όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα είναι αυτών των δύο εξτρά θέσεων που θα πάρουν οι «μεγάλοι» της Ευρώπης. Τα δύο από τα τέσσερα εισιτήρια θα πηγαίνουν στις χώρες που οι ομάδες την αμέσως προηγούμενη χρονιά συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς.

Πέφτουν οι Άγγλοι, φαβορί οι Ιταλοί

Μετά την ολοκλήρωση των ομίλων όλων των διογανώσεων της UEFA, γίνεται αντιληπτό ότι οι Άγγλοι πλέον δεν έχουν σίγουρη τη θέση, παρότι στο ξεκίνημα της σεζόν φάνταζαν το απόλυτο φαβορί για το ένα από τα συνολικά δύο «χρυσά» εισιτήρια. Οι αποκλεισμοί των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ πλήγωσαν την Premier League, καθώς πλέον οι Άγγλοι θα πορευτούν με έξι ομάδες στην Ευρώπη, κάτι που κάνει δύσκολο το έργο τους, καθώς ο συνολικός βαθμών των αποτελεσμάτων διαιρείται με τον αριθμό των ομάδων που έβαλε η κάθε χώρα στις διοργανώσεις της UEFA στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι Άγγλοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 3η θέση, με 13.625 βαθμούς, πίσω από την 2η Γερμανία των 13.642 και την 1η Ιταλία που καλπάζει με 14.000 βαθμούς. Η Serie A έκανε το απόλυτο, καθώς ξεκίνησε με επτά ομάδες και όλες κατάφεραν να προκριθούν από τις φάσεις των ομίλων, με τους Ιταλούς να κρατάνε την τύχη τους στα δικά τους χέρια και να έχουν τον πρώτο λόγο πλέον για το ένα εισιτήριο.

Φουλ για την έκπληξη η Τσεχία

Οι Ισπανοί βρίσκονται επίσης με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχασαν δύο ομάδες και έχουν μόλις 12.687 βαθμούς, «πατώντας» στην 4η θέση της σχετικής λίστας, με την Τσεχία να κάνει την έκπληξη και να οδεύει ολοταχώς για μια τεράστια επιτυχία.

Οι Τσέχοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση, η οποία δίνει το ένα από τα δύο υπόλοιπα επιπλέον εισιτήρια του επόμενου Champions League! Διότι η χώρα που θα τερματίσει στην 5η θέση της κατάταξης θα κερδίσει ένα εξτρά εισιτήριο για το επόμενο Champions League, με τους Τσέχους μάλιστα να διατηρούν μια απόσταση ασφαλείας από το Βέλγιο και τη Γαλλία, έχοντας 12.000 βαθμούς, σε σχέση με τους 11.600 των Βέλγων και τους 11.583 των Γάλλων.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X