Η Ευρώπη έκλεισε με ένα «γαμώτο» για την ΑΕΚ, αλλά πήρε σκληρό μάθημα

Η Ευρώπη έκλεισε με ένα «γαμώτο» για την ΑΕΚ, αλλά πήρε σκληρό μάθημα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη και πόσα πρέπει να μάθει παίζοντας στο τοπ επίπεδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι ξεκάθαρο και όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο που αγωνίζεσαι, το καταλαβαίνεις και πιο έντονα. Τα λάθη πληρώνονται, οι αδυναμίες είναι ορατές και σε χτυπά ο αντίπαλος, δεν μπορείς να μένεις σε χαμένες ευκαιρίες, στα «αν» και στα «ίσως». Ετσι και στην περίπτωση της ΑΕΚ. Κλείνει την ευρωπαϊκή πορεία της για φέτος, μένοντας με ένα «γαμώτο». Τι θα είχε συμβεί εάν είχε σκοράρει ο Γιόνσον στο πρώτο ματς με τον Αγιαξ, αν δεν είχε κολλήσει ο Στάνκοβιτς στη Μασσαλία, αν η διαιτησία ήταν καλύτερη.

Και βέβαια, όλα αυτά αν χθες δεν έκανε δώρο τρία γκολ. Τρία ρε φίλε; Αστοχη έξοδος του Αθανασιάδη στο πρώτο, κάκιστο μαρκάρισμα του Σιμάνσκι στο δεύτερο, κινήσεις αλάνας και παιδιών δημοτικού από Αμραμπατ και Αθανασιάδη στο τρίτο. Ε, πόσα γκολ πρέπει να δωρίσεις για να χάσεις ένα ματς και την πρόκριση; Πόσα γκολ πίστευε κάποιος πως θα μπορούσε να βάλει η ΑΕΚ στο Αμστερνταμ; Αυτό που έπρεπε να κάνει μπροστά, το έκανε και με καλό επίπεδο. Αλλά δεν έφτανε.

Εβγαλε τα μάτια της

Συνολικά, μένει πίκρα γιατί η ΑΕΚ δημιούργησε μόνη της προσδοκίες πως μπορούσε να κάνει κάτι εντυπωσιακό σε αυτόν τον όμιλο επιπέδου Champions League. Όταν μια ομάδα συγκεντρώνει στις πρώτες δύο αγωνιστικές 4 βαθμούς και εν τέλει μένει σε αυτούς, πρέπει να δει πόσα έκανε λάθος. Σίγουρα, μπορούσε περισσότερα. Δεδομένα, της προέκυψαν μαζεμένα και πολλά ζητήματα τραυματισμών. Αλλά στο τέλος, έβγαλε μόνη τα μάτια της.

Ο Αγιαξ ήταν μια ομάδα με ξεκάθαρα προβλήματα στην άμυνα και άφθονο επιθετικό ταλέντο. Αυτά τα έβγαλε όλα μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ πρέπει να έμαθε καλά, πως πρέπει να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην αναβάθμιση της ομάδας και να βρει ποιοτικότερες λύσεις που θα τη βοηθήσουν να φύγει σε άλλο επίπεδο. Είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό, αλλά πρέπει να το αποδεικνύει συνεχώς και να ανεβάζει τα δικά της στάνταρ.

Θετικό πρόσημο για την ΑΕΚ

Το πρόσημο από την ευρωπαϊκή επαναφορά της ΑΕΚ είναι αναμφίβολα θετικό. Πρώτιστα, επειδή μετά από χρόνια που η Ενωση είχε σχεδόν εξαφανιστεί από τις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ηπείρου, η πορεία που ξεκίνησε εν μέσω αφόρητου πόνου και έντασης που είχε προκαλέσει η δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, επανάφερε τους «κιτρινόμαυρους» στα κανονικά τους στάνταρ. Μια ομάδα που παραδοσιακά είχε συνδυάσει την παρουσία τους με σημαντικές στιγμές, κόντραρε επί ίσοις όροις τεράστια ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ήταν πάντα αξιοσέβαστη.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ΑΕΚ. Πως κέρδισε ξανά τον σεβασμό των γύρω. Πέρυσι κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα και έδειξε πως είναι μια ομάδα που δεν μπορούσε κανείς να μην της απονείμει τον απόλυτο σεβασμό. Για την ακρίβεια όποιος το έπραξε, το πλήρωσε με οδυνηρό τρόπο. Το ίδιο συνέβη και στην Ευρώπη. Πήγε κοτζάμ Μπράιτον από την κορυφαία Premier League να πάρει αψήφιστα την Ενωση, το πλήρωσε ακριβά.

Επίσης, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε και στο υψηλότερο επίπεδο, παίζοντας απέναντι σε μερικά από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα και σε όμιλο που δικαίως θεωρήθηκε κορυφαίου επιπέδου που θα μπορούσε να είναι και ένας εξ εκείνων του Champions League, πως παίζει πάντα για τη νίκη. Πως όποιος και εάν είναι ο αντίπαλος, όσο βαριά φανέλα και εάν διαθέτει και ονομαστούς παίκτες, η Ενωση μπαίνει πάντα για να πάρει το καλύτερο από το παιχνίδι.

Τα σπουδαία είναι μπροστά

Με το ματς στο Αμστερνταμ ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος κύκλος που είχε ανοίξει από το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X