Το Άμστερνταμ και η διαστημική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» υποδέχονται την ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Το Άμστερνταμ και η διαστημική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» υποδέχονται την ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Το Άμστερνταμ φοράει τα γιορτινά του ελέω Χριστουγέννων και μαζί με τον υπερσύγχρονο «ναό» του ποδοσφαίρου υποδέχονται τον κόσμο και την αποστολή της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ταξίδι ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης με προορισμό το Άμστερνταμ. Ένα ταξίδι τρισήμιση ωρών με πολύ τραγούδι από τους φίλους της ΑΕΚ και μοναδική επιθυμία την πρόκριση στο Conference League. Μία τεράστια πρόκληση για την Ένωση απέναντι στον «γίγαντα» του ολλανδικού ποδοσφαίρου Άγιαξ.

Το κρύο τσουχτερό στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας και η ομίχλη τέτοια που σκέπαζε το αεροδρόμιο του Σίπχολ! Ο καθένας πήρε το δρόμο του για το ξενοδοχείο ή το κέντρο της πόλης που γρήγορα σε βάζει σε κλίμα Χριστουγέννων. Στολισμένη από άκρη σε άκρη μία από τις πιο έξυπνες πόλεις σύμφωνα με πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix. Τα φημισμένα κανάλια της προσφέρονται για μία χαλαρή βόλτα την ημέρα πριν τον μεγάλο αγώνα. Οι ελληνικές φωνές δίνουν αύρα… Νέας Φιλαδέλφειας στα αμέτρητα στενάκια, αφού το κιτρινόμαυρο στοιχείο γίνεται όλο και πιο έντονο όσο βραδιάζει.

Το Άμστερνταμ και η διαστημική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» υποδέχονται την ΑΕΚ!

Περπατώντας στο Άμστερνταμ διαπιστώνεις την εκτίμηση των ντόπιων στα ποδήλατα. Οι οδηγοί αυτών έχουν προτεραιότητα στα πάντα, ακόμα και φανάρια αποκλειστικά για εκείνους. Οι δρόμοι εξυπηρετούν πρωτίστως το ποδήλατο. Αντίθετα τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν ανεπιθύματα. Οι ατελείωτοι ποδηλατόδρομοι διασχίζουν το κέντρο, περνούν μέσα από μεγάλα πάρκα και έξω από μουσεία όπως αυτό του Φαν Γκογκ. Μία ποδηλατάδα λοιπόν αξίζει για να γνωρίσει κανείς εύκολα ολόκληρη την πόλη.

Εντύπωση τώρα προκαλεί η φιλοσοφία των Ολλανδών. Απλό ντύσιμο, φαγητό στο χέρι και μία μπύρα στα γρήγορα μετά τη δουλειά γεμίζουν την καθημερινότητά τους. Καμία σχέση με τον «greek way» και το πιο προσεγμένο στυλ συνοδευόμενο με ένα καλό φαγητό σε εστιατόριο. Γενικά απουσιάζει η έννοια του καλού φαγητού και προκρίνεται η επιλογή των cafe – bars – pubs.

Το Άμστερνταμ και η διαστημική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» υποδέχονται την ΑΕΚ!

Το μυαλό των Ελλήνων που τριγυρίζουν στην πόλη δεν φεύγει από την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του Europa League. Η ανυπομονησία για το παιχνίδι τεράστια και η απαραίτητη βόλτα καταλήγει στην κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ. Την Dam Square, εκεί όπου στις 5 ώρα Ολλανδίας έχει δοθεί το ραντεβού των φίλων της ομάδας. Περισσότεροι από 2.000 Ενωσίτες θα ξεκινήσουν από εκεί την πορεία τους προς τον κεντρικό σταθμό των τρένων με τελικό προορισμό την διαστημική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Το Άμστερνταμ και η διαστημική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» υποδέχονται την ΑΕΚ!

Αυτή την εικόνα σου δίνει όταν την αντικρίζεις απ’ έξω. Ένα αξιοθέατο πολύ πιο εντυπωσιακό όταν το βλέπεις από μέσα. Φωτογραφίες στους τοίχους αποτυπώνουν την τεράστια ιστορία του Άγιαξ. Ξεχωρίζουν οι εμβληματικές φυσιογνωμίες του Γιόχαν Κρόιφ, του Φαν Μπάστεν, του Φαν Χαλ και των τελευταίων χρονικά Φαν ντε Φαρτ και Σνάιντερ. Έγχρωμα και ασπρόμαυρα πορτρέτα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν και σου «εξηγούν» πως υπηρετήθηκε το total football.

Το Άμστερνταμ και η διαστημική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» υποδέχονται την ΑΕΚ!

Σε αυτές τις εικόνες στάθηκε ο Ματίας Αλμέιδα στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. «Το να βλέπει κάποιος τέτοιες φωτογραφίες δίνει κίνητρο, βλέποντας μια φωτογραφία του Φαν Μπάστεν σκέφτομαι εάν θα μπορούσαν να τον έχουν δει τα σημερινά παιδιά να παίζει. Είναι πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που έχω δει εδώ, αλλά ο Φαν Μπάστεν ήταν από τους καλύτερους στον κόσμο. Είναι καλό να αναγνωρίζουμε κάποια πράγματα».

Το Άμστερνταμ και η διαστημική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» υποδέχονται την ΑΕΚ!

Βγαίνοντας από τον χώρο των επισήμων στις εξέδρες το όνομα του Άγιαξ δεσπόζει στις κεντρικές θύρες. Μια πραγματική Αρένα ποδοσφαιρικής «μάχης» απλώνεται μπροστά σου. 53.000 και κάτι… θεατές θα δώσουν το παρόν στον αγώνα που θα κρίνει την τρίτη θέση στον όμιλο του «θανάτου» στο Europa League. Η οροφή του γηπέδου παραμένει κλειστή λόγω του βροχερού καιρού τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να προστατευθεί ο αγωνιστικός χώρος. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες για την «αυτονομία» του γηπέδου. Διαθέτει σύγχρονο αποστραγγιστικό σύστημα και ειδικές «μπαταρίες», όχι απλά γεννήτριες, που καλύπτουν όλες τις ενεργειακές ανάγκες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στην περιοχή!

Η πρώτη όψη του γηπέδου με 100 εκατομμύρια κόστος κατασκευής και 28 χρόνια λειτουργίας τρομάζει τον αντίπαλο. Η απότομη κλίση 37 μοιρών των κερκίδων δημιουργεί την αίσθηση του κόσμου να σκεπάζει τους ποδοσφαιριστές. Η ατμόσφαιρα από τους χιλιάδες φίλους του ποδοσφαίρου αναμένεται συγκλονιστική με την ευχή η πρόκριση να καταλήξει στην ΑΕΚ.

Πηγή:sportfm.gr

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X