Champions League: Στους «16» η Κοπεγχάγη με το 1-0 επί της Γαλατά - Εκτός Ευρώπης η Γιουνάιτεντ, πρόκριση στο 90+2' στο Europa League η Μπενφίκα

Champions League: Στους «16» η Κοπεγχάγη με το 1-0 επί της Γαλατά - Εκτός Ευρώπης η Γιουνάιτεντ, πρόκριση στο 90+2' στο Europa League η Μπενφίκα
Photo Credits: INTIME

Η Κοπεγχάγη νίκησε τη Γαλατάσαραϊ (1-0) και προκρίθηκε στους «16» του Champions League, με τη Γιουνάιτεντ να χάνει από Μπάγερν (0-1) και να μένει εκτός Ευρώπης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Κοπεγχάγη ολοκλήρωσε την έκπληξη στον πρώτο όμιλο του Champions League, καθώς επικράτησε με 1-0 της Γαλατάσαραϊ και προκρίθηκε στους «16» την ώρα που η Γιουνάιτεντ έχασε εντός από την Μπάγερν και δεν συνεχίζει ούτε στο Europa League.

Όσο για την Μπενφίκα, νίκησε με 1-3 στη Ζάλτσμπουργκ με γκολ στο 90+2′ και πήρε την 3η θέση στον 4ο όμιλο, όπου τερμάτισε στην πρώτη θέση η Σοσιεδάδ με το 0-0 μέσα στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ.

Στους «16» η Κοπεγχάγη, τελευταία η Γιουνάιτεντ

Όταν φτάσεις να παίζεις την τύχη σου σε παιχνίδι απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, τότε στην πραγματικότητα δεν έχεις την κατάσταση στα χέρια σου. Ειδικά, όταν δεν έχεις καταφέρει να κερδίσει την Γαλατσαράι δύο φορές και έχεις αυτοκτονήσει και απέναντι στην Κοπεγχάγη.

Για τους Βαυαρούς δεν υπάρχει αδιάφορο ματς, ειδικά όταν προέρχονται από μία ιστορική συντριβή. Ένα γκολ του Κομάν έδωσε στην Μπάγερν Μονάχου την νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» (0-1) και έστειλε τους κόκκινους διαβόλους στον όλεθρο της 4ης θέση, με την Κοπεγχάγη να τερματίζει στην δεύτερη θέση και την Γαλατασαράι στην τρίτη μετά το 1-0 του «Πάρκεν».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να μείνει ζωντανή ήθελε μόνο νίκη, αλλά δεν έκανε και πολλά για να την πάρει. Όχι, επειδή δεν ήθελε, αλλά επειδή δεν μπορούσε. Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μπρούνο Φερνάντες, το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Νόιερ στις αρχές της επανάληψης, η ομάδα του Τεν Χαγκ ήταν παντελώς ακίνδυνη, ενώ η είσοδος του Τζόνι Έβανς (σε ρόλο μπακ) αντί του τραυματία Χάρι Μαγκουάιρ στο 40ό λεπτό έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Όχι, ότι οι Βαυαροί έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Σε ένα κακό και ληθαργικό παιχνίδι, χρειάστηκε ένας γρήγορος συνδυασμός για να ξεκολλήσει το πράγμα από το 0-0. Ο Κομάν συνδυάστηκε ωραία με τον Χάρι Κέιν, βγήκε φάτσα με τον Ονάνα και δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ (71’) μέσα σε απόλυτη δυσθυμία στο γήπεδο.

Απέναντι σε μία νωχελική και μάλλον βαριεστημένη Μπάγερν, οι κόκκινοι διάβολοι δεν είχαν καθαρή ευκαιρία σε όλο το ματς και αποχαιρέτισαν από νωρίς την Ευρώπη, έχοντας δεχθεί 15 γκολ στον όμιλο, όσα καμία άλλη αγγλική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης!

Την ίδια στιγμή η Κοπεγχάγη έκανε αυτό που έπρεπε στο σπίτι της. Μετά από ένα ματς υπομονής, βρήκε την φάση που έψαχνε και με υπέροχο συνδυασμό ανάμεσα σε Ελγιουνούσι, Ατσουρί και πάσα έτοιμο γκολ στον Λεράγκερ, έκανε το 1-0 απέναντι στην Γαλατά (58’) στο παιχνίδι που έμοιαζε με τελικό για την δεύτερη θέση.

Ο Μπουρούκ έριξε μέσα ότι όπλα είχε στον πάγκο (Ζίγες, Μπακαμπού, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Μέρτενς) πίεσε για την ανατροπή, όμως στην πολιορκία που ακολούθησε δεν βρήκε αυτό που ήθελε.

Ο Μπακαμπού δεν βρήκε εστία σε τρεις τελικές, ο Γκραμπάρα είπε όχι σε μακρινό σουτ του Ζίγες και σε τετ-α-τετ του Ικάρντι και παρά την αποβολή του Λεράγκερ (88’) οι Δανοί κράτησαν ως το τέλος το 1-0 και πήραν παλικαρίσια πρόκριση στους «16» του Champions League, ενώ η Γαλατά πάει στα νοκ-άουτ του Europa League.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για την Μπενφίκα

«Λύτρωση» στο 90+2’ για την Μπενφίκα! Οι «Αετοί, χάρη σε τέρμα του Αρτούρ Καμπράλ στο 90+2’, κέρδισαν με 3-1 την Ζάλτσμπουργκ εντός έδρας και πήραν μια σπουδαία πρόκριση για τα play offs του Europa League. Οριστικά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι γηπεδούχοι.

Στο 3’ η Ζάλτσμπουργκ απείλησε με τον Γκλουχ και στο 11’ το πλασέ του Ράτκοβ από δύσκολη γωνία ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Τρούμπιν να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα η Μπενφίκα έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όμως το πλασέ του Ράφα από το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω από το δοκάρι του Σλάγκερ, ενώ στο 24ο λεπτό η προσπάθεια του Νενέ δεν ανησύχησε τον πορτιέρε των «Αετών».

Στο 31’ η σέντρα-σουτ του Ντι Μαρία πέρασε μόλις άουτ και τελικά ένα λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Αργεντινού εξτρέμ! Στο 40’ η Ζάλτσμπουργκ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Ράτκοβ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 45+2’ η Μπενφίκα έκλεψε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, ο Ντι Μαρία με ωραία κάθετη βρήκε τον Ράφα και εκείνος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-2.

Στο 52ο λεπτό οι «Αετοί» έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ράφα για να πάρουν προβάδισμα τριών τερμάτων και στο 57’ η Ζάλτσμπουργκ μείωσε σε 1-2 με διαγώνιο σουτ του Σούτσιτς. Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Οταμέντι και στο 65’ ο Τρούμπιν είπε όχι στον Φερνάντο.

Στο 69ο λεπτό η Μπενφίκα είχε νέο δοκάρι, αυτήν την φορά με τον Ντι Μαρία, ενώ στο 76’ οι γηπεδούχοι είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Κοϊτά. Στο 77’ ο Ράφα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία και τελικά στο 90+2’ ο Καμπράλ με τακουνάκι, έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Άουρσνες έγραψε το τελικό 1-3.

Τα υπόλοιπα ματς

Στο Βερολίνο, η Ουνιόν έζησε ως το 61′ το… όνειρο της πρώτης νίκης της στο Champions League, που θα μπορούσε να της δώσει και την πρόκριση στο Europa League, όμως ο Χοσελού με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, «απάντησε» στο τέρμα του Φόλαντ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κι εδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κραλ ισοφάρισε ξανά για τους Γερμανούς στο 86′ (2-2), όμως ο Ντάνι Θεμπάγιος με γκολ στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για τη «βασίλισσα» που έγραψε ένα επιβλητικό «6Χ6» στον 3ο όμιλο, αφήνοντας τους Γερμανούς στην 4η θέση.

Στο «Stadio Diego Armando Maradona» η Νάπολι δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στην Μπράγκα να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της και να διεκδικήσει με διπλό τη 2η θέση στον 3ο όμιλο. «Καθάρισε» τη νίκη στο πρώτο ημίχρονο με το αυτογκόλ του Σαατσί (9′) και το τέρμα του Οσιμέν (33′) και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμά της, φτάνοντας με άνεση στην πρόκριση στους «16».

Τέλος, στο Μιλάνο, η Σοσιεδάδ ήταν πολύ καλύτερη απέναντι στην Ίντερ (έφτασε να έχει κατοχή μπάλας 73%), έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως στο τέλος ακόμη και το «λευκό» 0-0 ήταν αρκετό για να της χαρίσει την πρωτιά στον 4ο όμιλο, κρατώντας τους «νερατζούρι» στη 2η θέση.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου      0-1
(71΄ Κομάν)

Κοπεγχάγη-Γαλατασαράι                       1-0
(58΄ Λέραγκερ)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Λανς-Σεβίλη                                 2-1
(63΄ πέν. Φρανκόφσκι, 90΄+6΄ Φουλζινί – 79΄ πέν. Σέρχιο Ράμος)

Αϊντχόφεν-Άρσεναλ                           1-1
(50΄ Φέρτεσεν – 42΄ Ενκέτια)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι-Μπράγκα                              2-0
(9΄ αυτ. Σαατσί, 33΄ Οσιμέν)

Ουνιόν Βερολίνου-Ρεάλ Μαδρίτης              2-3
(45΄+1΄ Φόλαντ, 86΄ Κραλ – 61΄, 72΄ Χοσελού, 89΄ Θεμπάγιος)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ-Σοσιεδάδ                              0-0

Σάλτσμπουργκ-Μπενφίκα                       1-3
(57΄ Σούσιτς – 32΄ Ντι Μαρία, 45΄+1΄ Ράφα Σίλβα, 90΄+3΄ Καμπράλ)

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X