Δεν είναι – και δεν ήταν ποτέ – πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό πρόβλημα

Δεν είναι – και δεν ήταν ποτέ – πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό πρόβλημα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης, να τιμωρήσει εκείνους που δεν φταίνε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων αποφάσεων σήμερα, θα προβλέψω ότι για πολλοστή φορά από πλευράς Πολιτείας, θα δοθεί η εύκολη και αποδεδειγμένα αποτυχημένη λύση του “τσουβαλιάσματος” και θα τιμωρηθεί κυρίως ο απλός κόσμος, οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι που έχουν ως απόλαυση και διασκέδασή τους, να πηγαίνουν στο όποιο γήπεδο και να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα».

«Ακόμα και για γεγονότα που είναι ξεκάθαρα και γνωστά και που είχαν επί της ουσίας προαναγγελθεί, ακόμα και μετά τα όσα είπε ο 18χρονος κατά την ομολογία του για τις “πληροφορίες” και τις “εντολές” που πήραν για επίθεση σε αστυνομικούς, ούτε ονόματα θα δοθούν και δυστυχώς, κύριε Πρωθυπουργέ, οι “όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που υποκινούν ή έστω ανέχονται την βία”, θα μείνουν ανέγγιχτοι».

Τα παραπάνω έγραφα, μεταξύ άλλων στην «ΩΡΑ» πριν από τις χθεσινές αποφάσεις. Και φυσικά δεν ήμουν μάντης. Σιγά την πρόβλεψη. «Βουλωμένο γράμμα», διάβασα. Ίσα ίσα, που αν ήλπιζα και περίμενα κάτι διαφορετικό, όντας πλέον στα 45 μου, θα ήμουνα για γέλια.

Η Κυβέρνηση, είχε πάρει επί της ουσίας την απόφαση να κλείσει τα γήπεδα στη σύσκεψη του Σαββάτου, περίμενε να δει τις αντιδράσεις κι από πού θα προέρχονταν μέσα στο σαββατοκύριακο προκειμένου να επιχειρήσει να ισορροπήσει κάποιες καταστάσεις και με κάποιο τρόπο να κάνει «ντα» (και καλά) τον Ολυμπιακό, «φωτογραφίζοντάς» τον στα μάτια των υπολοίπων, ως βασικό υπεύθυνο, για το ευρωπαϊκό του ματς την Πέμπτη. Απόφαση, που μόνο καλό κάνει βέβαια στον Ολυμπιακό, να παίξει στη δεδομένη χρονική συγκυρία χωρίς τον κόσμο του.

Τιμωρήθηκαν όσοι δεν έφταιξαν σε τίποτα

Η Κυβέρνηση, λοιπόν, για να μην τα πολυλογούμε, αποφάσισε για τα επεισόδια στον Βόλο, που είχαν ως συνέχεια την επίθεση προς τους Αστυνομικούς και τον σοβαρό τραυματισμό ενός, έξω από το Κλειστό του Ρέντη (σε ματς ανδρικού βόλεϊ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ) να τιμωρήσει την ΑΕΚ με πέντε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο που γεμίζει εδώ και 1,5 χρόνο χωρίς να έχει προκαλέσει κανένα επεισόδιο, τον ΠΑΟ με πέντε παιχνίδια, τον ΠΑΟΚ με πέντε παιχνίδια, όλες τις υπόλοιπες ομάδες, και τον Ολυμπιακό με… τρία παιχνίδια! Και μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα παίξει εκτός έδρας, χωρίς κόσμο, σε Λεωφόρο και Τούμπα!

Πως το είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος; «Δεν θα πληρώσουν οι αθλητές, οι φίλαθλοι και πολίτες την οπαδική βία». Μάλιστα. Και στην επόμενη πρόταση, εξήγγειλε τα μέτρα, με τα οποία τους τιμώρησε!

Δεν μπορείς ποτέ να ελπίζεις σε καμία Κυβέρνηση

Στην ουσία της υπόθεσης, είναι προφανές ότι τα τσιτάτα «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» είναι για λαϊκή κατανάλωση, και δεν τα πιστεύουν ούτε ιθαγενείς. Το ζητούμενο είναι ένα. Και πάντα ήταν ένα, για τον πολύ απλό λόγο, ότι δεν μπορείς ποτέ να ελπίζεις σε καμία (κυριολεκτικά) Κυβέρνηση, ότι έχει τα άντερα να δώσει λύση όταν ένα θέμα κάνει… τζιζ.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι ένα. Όταν βλέπεις μια κατάσταση να αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, τότε πρέπει η ίδια η κοινωνία να συσπειρώνεται και να απομονώνει το πρόβλημα. Κι αυτό οφείλει να κάνει αυτή τη στιγμή, όχι μόνο η ποδοσφαιρική, αλλά όλη η κοινωνία του αθλητισμού. Σύμφωνοι. Πρόκειται για έναν χώρο που είναι και επιχειρηματικός, άρα υπάρχουν και αντικρουόμενα συμφέροντα. Αλλά και σε αυτόν υπάρχουν όρια και κανόνες.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X