Δεν καταλαβαίνεις πότε πέρασαν 3 ώρες: Netflix και Ταραντίνο τα κατάφεραν…

Δεν καταλαβαίνεις πότε πέρασαν 3 ώρες: Netflix και Ταραντίνο τα κατάφεραν…

Η πιο ιερόσυλη ταινία του...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο Κουέντιν Ταραντίνο καταπιάστηκε με το crime σινεμά και με μια προσπάθεια να ενσωματώσει σε αυτό όλες τις μεγάλες αγάπες του από τον κινηματογράφο αλλά και -με έναν τρόπο- τις κοινωνικές του εμμονές. Από την τέταρτη ταινία του και μετά (το «Kill Bill» δηλαδή) και σταδιακά για όλες τις υπόλοιπες η έννοια της «ενσωμάτωσης» έφυγε για τα καλά από τον τρόπο που δημιουργούσε. Όλο και περισσότερο, το σινεμά του άρχισε να γίνεται ένα κολάζ από φόρους τιμής σε όσα αγαπούσε και όσα τον ενδιέφεραν, όλο και πιο απροκάλυπτα, όλο και πιο επιθετικά.

Η 8η ταινία του ήταν μάλλον η αποθέωση αυτής της απελευθέρωσης του Ταραντίνο: οργισμένος κοινωνικά, ανορθόδοξος πολιτικά, καχύποπτος όσον αφορά τις επίσημες αφηγήσεις της αμερικάνικης ιστορίας και πάνω από όλα, τεράστιος λάτρης του κλασικού σινεμά, των genres του και των auteur του, ο Ταραντίνο δημιούργησε μια μεγάλη χύτρα στην οποία πέταξε μέσα όλες τις εμμονές του και το αποτέλεσμα ήταν ένα τρίωρο, κόφτερο σαν ξυράφι και πέρα για πέρα σατιρικό έπος που το βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις πότε περνάει η ώρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X