Ποιος είναι ο Αχμέντ Χιλ που έβαλε 40 πόντους στην ΑΕΚ

Ποιος είναι ο Αχμέντ Χιλ που έβαλε 40 πόντους στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Το... λαβράκι των 42 χιλιάδων, τον Αχμέντ Χιλ, που απέναντι στην ΑΕΚ σταμάτησε στους 40 πόντους, χαρίζοντας μια μοναδική μπασκετική παράσταση

Η επιστροφή του Αμαρουσίου στην ελίτ, τα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ σημαδεύτηκε και από κάποιες κινήσεις με ιδιαίτερη σημασία. Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Χάρης Γιαννόπουλος, Γιώργος Μπόγρης, Στέφαν Πένο ήταν οι παίκτες που μετακόμισαν στα βόρεια προάστια, φέρνοντας μαζί τους και… βαρύ βιογραφικό.

Πέραν αυτών όμως φόρεσε τα κιτρινόμαυρα και ένας παίκτης που αν και δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει τα προηγούμενα χρόνια, φέτος κάνει τη διαφορά. Ο Άχμεντ Χιλ μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στο Μαρούσι, για να αποτελέσει μια από τις λύσεις στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας του, προκειμένου να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση στο πλευρό των Πένο, Μπρίσκοου, Στασινού και Νικολαϊδη.

Ο Χιλ έγινε με το καλημέρα κομβικός για την ομάδα του και το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ ήρθε να επιβεβαιώσει τη σημασία της παρουσίας του. Διότι δεν ήταν μόνοι οι 40 πόντοι που πέτυχε σε 39 λεπτά αγώνα, αλλά η συνολική παρουσία του. Ηγετικός, χωρίς φόβο και γεμάτος ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

Αυτό ακριβώς που θέλει ο Λιμνιάτης από εκείνον. «Ένιωσα πολύ άνετα. Πάντα νιώθω άνετα όταν έρχεται η ευκαιρία, αλλά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ένιωσα λίγο πιο άνετα από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ίσως ήταν η καλύτερη φορά μου», υπογράμμισε ο πρωταγωνιστής του Αμαρουσίου μιλώντας στο Sportal με το πέρας της αναμέτρησης του Σαββάτου.

Για να έρθει στην Ελλάδα μάλιστα ο 28χρονος άσος, που είναι απόφοιτος του Virginia Tech, ενός προγράμματος με παράδοση στο NCAA, το Μαρούσι δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια οικονομική υπέρβαση. Διότι το συμβόλαιό του ανέρχεται στις 42.000 δολάρια. Ένα ποσό το οποίο έχει βγάλει και με το… παραπάνω χάρη στις εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν. Με αποκορύφωμα φυσικά την αναμέτρηση κόντρα στην Ένωση.

Η εμπειρία του στα ευρωπαϊκά παρκέ ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2021-22, όταν και φόρεσε τη φανέλα της Ρόσα Ράντομ στην Πολωνία. Μια ομάδα στην οποία αγωνίστηκε και ο Κέβιν Πάντερ πριν πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ τη σεζόν 2017-18 και κάνει το… μπαμ αγωνιστικά στην καριέρα του.

Μετά το πέρασμα από την Πολωνία βρέθηκε στην Γερμανία, για λογαριασμό της Μέντι Μπαϊρόιτ. Εκεί όπου έδειξε εκ νέου τις ικανότητές του στο σκοράρισμα. Στις 23 Απριλίου κόντρα στους Σκαϊλάινερς σταμάτησε στους 37 πόντους έχοντας και 8/10 τρίποντα. Σε μια εμφάνιση που τον έκανε να ξεχωρίσει, σε μια σεζόν που η ομάδα του αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες.

Τα πάντα στο μπάσκετ είναι θέμα timing και ευκαιρίας και ο Χιλ το ξέρει καλά. Από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή στο Μαρούσι σταδιακά έδειχνε το αγωνιστικό του επίπεδο και την… σχέση που έχει αναπτύξει με το αντίπαλο καλάθι. Που είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήρθε να το επιβεβαιώσει. «Ήθελα να παίξω με τον τρόπο που παίζω, να είμαι επιθετικός, να πάρω τα σουτ που συνηθίζω. Είχαμε πολλούς παίκτες τραυματίες και ήταν ευκαιρία για μένα να παίξω με τον τρόπο μου. Ο κόουτς έδωσε τη μπάλα στα χέρια μου και είδατε το αποτέλεσμα», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Όσο εκρηκτικός και aggressive είναι εντός παρκέ, άλλο τόσο χαλαρός και ήρεμος είναι έξω από τις τέσσερις γραμμές. Διότι στο Μαρούσι όλοι έχουν να πουν πόσο καλός χαρακτήρας είναι. Ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα στα ενδότερα της ομάδας, τόσο στην προπόνηση, όσο και στην συνύπαρξη με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών φανέρωσε και μια ευαίσθητη πτυχή του. Ο Χιλ είναι λάτρης της ζωγραφικής και στον ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζει πίνακες, οι οποίοι κοσμούν τους τοίχους του σπιτιού του στις ΗΠΑ. Η ζωγραφική για τον 28χρονο άσο είναι… αγχολυτικό, ώστε να ξεφεύγει από το στρες του μπάσκετ.

Αυτό άλλωστε του δίνει την ενέργεια να είναι τόσο αποτελεσματικός όταν πατάει παρκέ. Μέσα από την παρουσία του θέλει να κερδίζει τον σεβασμό αντιπάλων και φιλάθλων. Όπως έκανε το Σάββατο. «Στο τέλος της ημέρας αυτό που θέλω είναι η νίκη. Ο σεβασμός έρχεται κε τον καιρό. Εάν δεν σέβεσαι το παιχνίδι και τον αντίπαλο το πληρώνεις», υπογράμμισε πριν στείλει… μήνυμα πως είναι έτοιμος για την πρώτη 50άρα της καριέρας του στην Ευρώπη.

«Είμαι έτοιμος για να σκοράρω 50άρα. Αν έρθει αυτή η ευκαιρία θα την αρπάξω σίγουρα». Δύο φράσεις που φανερώνουν τη νοοτροπία που τον διέπει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Αχμέντ Χιλ έπαψε να ζει στη σκια. Ήρθε η ώρα του…

Πηγή: Sportal

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X