Προμελετημένη ενέδρα θανάτου «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τα επεισόδια στου Ρέντη

Προμελετημένη ενέδρα θανάτου «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τα επεισόδια στου Ρέντη

Μέσα από ευρήματα εντός του χώρου του γηπέδου επιβεβαιώθηκε ότι οι δράστες όχι μόνο επιχείρησαν να κρυφτούν μέσα στο στάδιο, αλλά και να καταστρέψουν στοιχεία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Ανοχή τέλος, με όποιο κόστος. Η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της». Αυτή είναι η εντολή που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Αστέριος Μαντζιώκας, που πήρε την απόφαση να κλείσει τις εξόδους του σταδίου «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του.

Μια απόφαση – μονόδρομος, όπως σχολιάζουν στο ethnos.gr ανώτατες πηγές της Κατεχάκη, καθώς μέσα από τα ευρήματα εντός του χώρου του γηπέδου επιβεβαιώθηκε ότι οι δράστες όχι μόνο επιχείρησαν να κρυφτούν μέσα στο στάδιο, αλλά και να καταστρέψουν στοιχεία. Όπως πρώτο μετέδωσε το ethnos.gr οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους των τουαλετών υπολείμματα από καμμένα ρούχα, αλλά και σκουρόχρωμα φούτερ και κουκούλες τύπου full face, που οι χούλιγκαν λόγω της αιφνιδιαστικής κίνησης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν πρόλαβαν να τυλίξουν στις φλόγες. Επίσης, συνέλεξαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Γι’ αυτό και το βάρος έχει ριχτεί από την πρώτη στιγμή στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που έχει αναλάβει την ανεύρεση σε πρώτη φάση και εν συνεχεία την ταυτοποίηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων από τα πειστήρια. Όλα τα ανευρεθέντα υλικά θα συγκριθούν κατά ύψιστη προτεραιότητα με το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα που πάρθηκαν από τους προσαχθέντες, αλλά και με την «τράπεζα» της ΔΕΕ, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας «ποντάρουν» και στα δείγματα πυρίτιδας που ελήφθησαν, καθώς είναι βέβαιοι ότι ο δράστης που σημάδεψε με ευθεία βολή τον αστυνομικό είναι ανάμεσα στους 426 προσαχθέντες. Καίριο ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης παίζει εξαρχής και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφαλείας, κλιμάκια του οποίου μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής χτένιζαν όλη την γύρω περιοχή σε ακτίνα μάλιστα αρκετών χιλιομέτρων για την ανεύρεση οπτικοακουστικού υλικού που έχει καταγράψει τις κινήσεις των 150 χούλιγκαν ώρες πριν, κατά τη διάρκεια, και λίγο μετά την δολοφονική επίθεση.

«Είχαν προσχεδιάσει τα πάντα»

Οι αξιωματικοί που έχουν επιφορτιστεί με την εξιχνίαση της υπόθεσης μιλούν στο ethnos.gr για μία προμελετημένη και καλά οργανωμένη ενέδρα θανάτου εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. «Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει έως τώρα επιβεβαιώνουν ακράδαντα ότι είχαν προσχεδιάσει τα πάντα και μάλιστα είχαν κρύψει, σε προγενέστερο χρόνο, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ σε χώρο του σταδίου», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, οι Αρχές είχαν κάνει ελέγχους κατά τη διάρκεια της εισόδου των οπαδών στο «πέταλο» αφού υπήρχε η εκτίμηση, ιδίως μετά τα επεισόδια στον Βόλο, πως πιθανόν να επιχειρούσαν επίθεση εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ. Από το «πέταλο» αυτό η πολυπληθής ομάδα των χούλιγκαν αφού «γέμισε» με τα κρυμμένα πολεμοφόδια επιτέθηκε σε βάρος των αστυνομικών και από εκεί πέρασε και πάλι εντός του χώρου του γηπέδου μόλις ο αστυνομικός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. «Τα στοιχεία θα μας επιβεβαιώσουν. Το έγκλημα αυτό δε θα μείνει ατιμώρητο, είναι θέμα τιμής και αρχής για την Αστυνομία με όποιο κόστος», επαναλαμβάνουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

«Ανάμεσα στους 426 υπάρχει πλήθος ατόμων που έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για οπαδικά ζητήματα και σεσημασμένοι, κανείς όμως δεν θα κατηγορηθεί για κάτι που δεν έκανε. Ο άνθρωπος που σημάδεψε με ανθρωποκτόνο πρόθεση τον αστυνομικό να είστε βέβαιοι θα βρεθεί και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη», καταλήγουν.

Πηγή: ethnos.gr

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X