Αυτές είναι οι μέρες του Ματίας
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ένεκα των ημερών βάζει στο τραπέζι το θέμα... προπονητής στην ΑΕΚ που συχνά τέτοια εποχή ήταν πονεμένο και πάλι τέτοια εποχή λύθηκε οριστικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν θα βάλω στην κουβέντα την αναβολή των παιχνιδιών του πρωταθλήματος του Σαββατοκύριακου, που ήρθε να «κολλήσει» με την αναβολή του παιχνιδιού κυπέλλου με τον Άρη την Πέμπτη. Τα ανέλυσα χθες στο βίντεο ημέρας και το μόνο που θα επαναλάβω είναι πως πραγματικά μακάρι να μην βγει όλο σε κακό για την ΑΕΚ, αλλά να είναι για καλό. Να είναι δηλαδή φρέσκια στο Άμστερνταμ και να προκριθεί, να μην έχουν καμία φαεινή ιδέα με μπόξινγκ ντέι και κλείσουν το μοναδικό παράθυρο ξεκούρασης που έχουν οι ποδοσφαιριστές και να πάνε όλα καλά στα συνεχόμενα ματς στις αρχές του Γενάρη. Πάμε παρακάτω.

Βλέπω τι γίνεται αυτές τις μέρες στον ΟΣΦΠ με το θέμα προπονητή. Δεν είμαι απ’ αυτούς που θέλουν το κακό και την καταστροφή για κανέναν από τους αντιπάλους, όσο λυσσαλέα και αν έχει αυτός ο αντίπαλος επιθυμήσει και κυρίως επιδιώξει αυτήν της ΑΕΚ. Από την άλλη, ήταν λίγο κουραστικό αυτό που συνέβαινε μέχρι και πολύ πρόσφατα, να είναι μόνο η ΑΕΚ αυτή που πλήρωνε πανάκριβα όλα τα λάθη που έκανε. Ας συμβεί και σε κανέναν άλλον.

Φυσικά είναι πολύ διδακτικό όλο αυτό που συμβαίνει με το θέμα προπονητή στον ΟΣΦΠ όχι μόνο με τον Μαρτίνεθ, αλλά γενικώς από τότε που έφυγε ο Μαρτίνς. Αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση, διδακτικό είναι για όλους τους υπόλοιπους. Διότι εμείς έχουμε τα δικά μας για να έχουμε πάντα ως μάθημα και κυρίως ως οδηγό μας. Ειδικά κάτι μέρες σαν και αυτές. Κοιτάζοντας λίγο πίσω, διαπιστώνω πως ήταν αρχές του Δεκέμβρη, όταν η ΑΕΚ έφερε εν χορδαίς και οργάνοις τον Καρέρα. Όταν ο Σλούτσκι ζήτησε μια εβδομάδα για να το σκεφτεί, αλλά δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Ήταν επίσης Δεκέμβρης όταν ο Καρέρα μας χαιρέτισε αφού πρώτα είχε ολοκληρώσει μια ντροπιαστική πορεία σε ευρωπαϊκό όμιλο με πέντε βαριές ήττες και μια νίκη στο μοναδικό ματς που δεν ήταν στον πάγκο, καθώς δεν είχε διαβατήριο να ταξιδέψει στην Ουκρανία.

Ήταν Δεκέμβρης και όταν πλέον φαινόταν πως ο Γιαννίκης ήταν αδύνατον να κουμαντάρει ένα καράβι σαν την ΑΕΚ και είχε αρχίσει να πίνει θάλασσα. Αλλά η ΑΕΚ προσπάθησε να τον στηρίξει με μια ανανέωση συμβολαίου. Μια κίνηση που πετάχτηκε στην θάλασσα μερικές εβδομάδες αργότερα. Και πριν αρχίσουμε πάλι την ίδια κουβέντα, ναι προφανώς και εμείς οι ρεπόρτερ έχουμε τις ευθύνες μας και για τον Καρέρα και για τον Γιαννίκη και λίγο πριν για τον Καρντόσο. Βεβαίως ειδικά για τον Γιαννίκη έχω την συνείδηση μου καθαρή, διότι προπονητικά δεν θα μπορούσα να προδικάσω τίποτα, αλλά για τις επιφυλάξεις για το εάν είχε την προσωπικότητα να κουμαντάρει την ΑΕΚ, τις είχα εκφράσει. Αντιθέτως φέρω ακόμα πολύ βαρέως τον χειρισμό στην περίπτωση Καρντόσο, κυρίως διότι ήμουν παρών σ’ εκείνη την προετοιμασία παρωδία στο Κίελτσε και ούτε ψάχτηκα επαρκώς, ούτε μέτρησα σωστά σημάδια και αντιδράσεις. Κλείνω την παρένθεση, επιστρέφω στο θέμα.

Επίσης ήταν Δεκέμβρης, ο περυσινός Δεκέμβρης, όταν ο Αλμέιδα συμφώνησε και υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την ΑΕΚ, που σήμαινε πολλά. Πολλά έγραψα; Λάθος. Που σήμαινε τα πάντα. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και αν ο Αλμέιδα το εξαντλήσει. Είναι άλλωστε πολύ σπουδαίος προπονητής για να πεις με σιγουριά πως δεν θα κάνει κάποια στιγμή το βήμα σ’ ένα πολύ μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Αυτό όμως, δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Αυτό για το οποίο μερίμνησε η ΑΕΚ πέρυσι αυτές τις μέρες, ήταν να δώσει την δέουσα επιβράβευση και εμπιστοσύνη και ασφάλεια, στον άνθρωπο που έχει φέρει ξανά στον σύλλογο την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια αλλά και τις επιβραβεύσεις.

Τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τον Αλμέιδα, ήταν πολύ μεγάλο και πολύ σπουδαίο αυτό που έγινε πέρυσι, μέρες Δεκέμβρη, μ’ αυτό το καινούργιο συμβόλαιο. Και δεν έχει να κάνει καν, με το γεγονός πως η ομάδα του Ματίας σάρωσε στο τέλος της σεζόν, όλους τους τίτλους που βρήκε μπροστά της. Αφορά την υγεία και την ηρεμία και την ασφάλεια που εξασφάλισε η ΑΕΚ, μαζί μ’ εκείνο το καινούργιο συμβόλαιο στον Αλμέιδα. Ένα συμβόλαιο που, πιστέψτε με, δεν θα το υπέγραφε πότε ο Ματίας, αν δεν το ένιωθε πραγματικά πως είναι κάτι που τον εκφράζει και που τον κάνει ευτυχισμένο. Όχι το συμβόλαιο, αλλά η παρουσία του στον σύλλογο.

Είναι εξαιρετικά τυχερή η ΑΕΚ που έχει τον Αλμέιδα. Και το ξαναγράφω. Όχι (μόνο) επειδή πήρε το νταμπλ. Το αντιλαμβάνεσαι όταν βλέπει τι γίνεται γύρω της και με τους ανταγωνιστές της. Το αντιλαμβάνεσαι όταν γυρίζεις λίγο πίσω τον χρόνο και βλέπεις πόσο είχε ταλαιπωρηθεί η ΑΕΚ με τις επιλογές στους προπονητές ακόμα και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Μια ταλαιπωρία που, για να είμαστε και καθαροί, είχε κάνει πολλούς εξ ημών να είμαστε επιφυλακτικοί όταν πρωτοακούστηκε το όνομα του Αλμέιδα. Άδικο μεν, αλλά όποιος έχει καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Η ουσία είναι πως εδώ που έχουμε φτάσει, πρέπει πάντα να μνημονεύουμε την τύχη μας και κυρίως να απολαμβάνουμε όλες τις μέρες του Ματίας. Και αυτές εδώ τις μέρες, ίσως λίγο παραπάνω. Αφενός γιατί είναι αυτές που έδειξαν και απέδειξαν το δέσιμο του Αλμέιδα με την ΑΕΚ και αφετέρου διότι μας θυμίζουν τι είχε περάσει ο σύλλογος στο θέμα προπονητή.

 

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X