Μάντζιος: «Η ΑΕΚ είναι η πρωταθλήτρια και το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή»

Μάντζιος: «Η ΑΕΚ είναι η πρωταθλήτρια και το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή»
Photo Credits: INTIME

Τι δήλωσε ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος για το ματς με την ΑΕΚ, αλλά και για το 2-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Άκης Μάντζιος, στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του ερχόμενου εκτός έδρας αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ, αποτίμησε τα κέρδη της ομάδας του από την προηγούμενη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και χτύπησε… συναγερμό για το ντέρμπι που ακολουθεί.

Την αποτίμηση των κερδών για την ομάδα του από την αμέσως προηγούμενη νίκη της στο πρώτο εντός έδρας ντέρμπι της τρέχουσας σεζόν, που ήταν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, έκανε ο Άκης Μάντζιος, στις αποκλειστικές δηλώσεις του στη NOVA εν όψει της ερχόμενης αναμέτρησης με την ΑΕΚ (4/12), στην “Αγιά Σοφιά”, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο προπονητής του Άρη σχολίασε πόσο θετικά επέδρασε αυτό το αποτέλεσμα, από την άλλη, όμως, χτύπησε… συναγερμό στους παίκτες του για την αγωνιστική αξία της ‘Ένωσης”.

Αρχικά, ερωτώμενος για τα θετικά που έδωσε στον Άρη η νίκη επί των “πράσινων”, απάντησε: “Μας έχει βοηθήσει πολύ ψυχολογικά η προηγούμενη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν το πρώτο ντέρμπι εντός έδρας και θέλαμε να νικήσουμε. Ήταν ένα στοίχημα για όλους μας να νικήσουμε και να δούμε τις δυνατότητες της ομάδας μας απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός!”

Σχετικά με το γεγονός ότι μετά από αυτή τη νίκη ο Άρης πάτησε γερά στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και πόσο αυτό βοηθάει στη σκέψη των “κίτρινων” επιπλέον, τόνισε: “Κι αυτό μας βοηθάει, όπως και κάθε νίκη! Είμαστε μια εντελώς καινούργια ομάδα, με πολλούς παίκτες που ήρθαν αργά στην ομάδα, σε μια χρονιά δύσκολη από την αρχή της για την ομάδα μας και με πολλούς τραυματισμούς στη διάρκεια ως τώρα. Κάποιοι από αυτούς τους τραυματισμούς, μάλιστα, ήταν δύσκολοι. Όλο αυτό δεν άφησε την ομάδα να έχει συνοχή και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οπότε κάθε νίκη μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι, όπως και κάθε εβδομάδα που περνάει”.

Μιας κι έβαλε ο ίδιος ο προπονητής στη συζήτηση το θέμα των πολλών απουσιών, ρωτήθηκε για το εκτεταμένο rotation που χρειάστηκε να κάνει σε πολλά παιχνίδια από τότε που ανέλαβε εκ νέου τον Άρη. Είπε επ’ αυτού: “Δεν είναι ό,τι καλύτερο… Έχουμε δεκαεννιά καινούργιους παίκτες κι έναν μικρό κορμό από προηγούμενες σεζόν. Όλα αυτά κάνουν δύσκολη την προσπάθεια να έχουμε συνοχή. Μέχρι όλοι να μάθουν τους συμπαίκτες τους θέλει χρόνο. Οπότε και για εμάς, την τεχνική ηγεσία, ήταν δύσκολο όλο αυτό, γιατί δεν ήταν κι επιλογή μας να το κάνουμε. Δεν είχαμε ποτέ ως τώρα την ίδια ενδεκάδα σε ένα δεύτερο παιχνίδι συνεχόμενο. Πάντα υπήρχαν προβλήματα και προσπαθούσαμε να βρούμε την καλύτερη λύση με ό,τι προβλήματα είχαμε εκείνη τη στιγμή”.

Πιο συγκεκριμένα, για το ότι χρειάστηκε κάποια στιγμή να διαχειριστεί ένα ρόστερ με δεκατρείς (13) απόντες παίκτες, επισήμανε: “Πράγματι… Δεν ήταν εύκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Σε δύσκολες καταστάσεις να προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την ομάδα”.

Πλέον, όμως, ο Μάντζιος μετράει επιστροφές παικτών, οπότε σχολίασε ανακουφισμένος: “Ναι, περιμένουμε κι άλλους να επιστρέψουν, εκτός από όσους έχουν ήδη επιστρέψει. Σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, από ό,τι πριν δύο-τρεις εβδομάδες. Και οι παίκτες που έχουν επανέλθει, εβδομάδα με την εβδομάδα ενσωματώνονται καλύτερα στην ομάδα”.

Στην επισήμανση ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά που ο Άρης δεν δέχτηκε γκολ και μάλιστα αυτή τη φορά από μια ομάδα που έχει πάνω από 30 γκολ στο πρωτάθλημα, απάντησε: “Κάναμε μια πολύ σοβαρή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Υπηρετήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και δεν δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να μας απειλήσει. Έκανε κάποιες φάσεις, γιατί δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά ως εκεί. Δεν δώσαμε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του σημεία και να γίνει επικίνδυνος για εμάς”.

Όσο για το αν ο τρόπος παιχνιδιού κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ένας οδηγός για τον Άρη την ερχόμενη αναμέτρηση με την ΑΕΚ εξήγησε γιατί δεν ισχύει αυτό και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στους παίκτες του: “Η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα. Έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Είναι η πρωταθλήτρια! Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο κορμό, τους ίδιους παίκτες από την περασμένη σεζόν και τον ίδιο προπονητή. Είναι μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη. Στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι της έντασης και υψηλού ρυθμού. Είναι διαφορετική ομάδα από ό,τι ο Παναθηναϊκός. Αναλόγως θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε για να αντεπεξέλθουμε στο ερχόμενο παιχνίδι. Είναι ντέρμπι και στα ντέρμπι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Όποιοι και να παίξουν, όμως, ως ομάδα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, γιατί η ΑΕΚ είναι πολύ καλή αντίπαλος και το ματς αυτό θέλει προσοχή”.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X