Η ΑΕΚ «πάτησε» την Μπράιτον, αλλά δεν είχε πάλι το γκολ!

Η ΑΕΚ «πάτησε» την Μπράιτον, αλλά δεν είχε πάλι το γκολ!
Photo Credits: INTIME

Εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ αλλά δίχως γκολ και έχασε από πέναλτι (ξανά) με 0-1 από την Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μία πολύ καλή ευρωπαϊκή βραδιά της ΑΕΚ, με εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Μπράιτον, δεν κατάφερε να κερδίσει.

Γιατί δεν είχε ξανά το γκολ,όπως συμβαίνει σχεδόν… πάντα φέτος. Στο α’ ημίχρονο η Ένωση έκανε ότι ήθελε την βρετανική ομάδα, δεν βρήκε όμως το γκολ στις ευκαιρίες και στο β’ ημίχρονο από ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Σιμάνσκι, εύκολο πέσιμο του Ζοάο Πέδρο και αυστηρό πέναλτι μέσω VAR η Μπράιτον σκόραρε. Και τελικά κέρδισε 0-1 την Ένωση, η οποία εκτός της ατυχίας έπαιζε και με παίκτη λιγότερο από το 65′ με την αποβολή του Γκατσίνοβιτς.

Έτσι, η πρόκριση στο Conference League ως 3η , θα κριθεί για την ΑΕΚ στην Ολλανδία στις 14 Δεκεμβρίου κόντρα στον Άγιαξ.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ τη Δευτέρα στις 21:00 με αντίπαλο τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει στην 11άδα με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι στα χαφ με τον Πινέδα, δεξιά στην επίθεση τον Άμραμπατ, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς, και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τσούμπερ.

Το ματς είχε ρυθμό εξ’ αρχής και η Μπράιτον μόλις στο 2’ βρήκε φάση για γκολ. Ο Φέργκιουσον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση και στο ριμπάουντ από κόψιμο του Βίντα η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 7’ παραλίγο ολέθριο λάθος σε γύρισμα του Βίντα στον Στάνκοβιτς, τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ ο Αυστριακός πορτιέρε. Η Μπράιτον έβρισκε χώρους στην άμυνα της ΑΕΚ για να απειλεί, αλλά στο 13’ από φάση διαρκείας το σουτ του Πινέδα εκτός περιοχής ήταν πολύ καλό όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά στο 17’, ο Πινέδα έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά και ο Βερμπρούγκεν μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ πίεζε πιο αποτελεσματικά πια με κέρβερο τον Σιμάνσκι, έτσι στο 18’ σουτ του Γκατσίνοβιτς εντός περιοχής, αποκρούει ασταθώς ο Φερμπρούχεν και εν συνεχεία το τελείωμα του Πινέδα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στο 21’ ξανά η ΑΕΚ είχε μία καλή φάση με αντεπίθεση και τελικό παραλήπτη τον Γκατσίνοβιτς να αστοχεί σε σουτ. Η Ένωση είχε πολύ καλή παρουσία και ανταπόκριση και στο 30’ είχε ξανά νέα φάση, με δυνατό μακρινό σουτ του Τσούμπερ να αποκρούει ο Βερμπούγκεν σε κόρνερ. Και αμέσως μετά από την εκτέλεση, ο Τσούμπερ είχε πολύ καλή κεφαλιά λίγο άουτ!

Πάλι στο 35’, έχοντας την μπάλα πολύ ώρα στα πόδια της και έχοντας περιορίσει την Μπράιτον, είχε μία καλή φάση με τον Πινέδα να αστοχεί σε άουτ μπαίνοντας στην περιοχή από αριστερά. Και στο 44’ ήρθε η πολύ μεγάλη φάση με την ΑΕΚ να αγγίζει το γκολ! Ο Τσούμπερ με ατομική ενέργεια από αριστερά σούταρε, βρήκε το δεξί δοκάρι, και στην επαναφορά ο Γκατσίνοβιτς από πλεονεκτική θέση αστόχησε εξ’ επαφής! Και κάπως έτσι με πίεση της ΑΕΚ τελείωσε το α’ ημίχρονο με την ομάδα του Αλμέιδα να έχει 13 τελικές, έναντι 4 των Αγγλων.

Στο β’ ημίχρονο δεν είχαμε αλλαγές από Αλμέιδα και Ντε Τσέρμπι. Υπέροχη αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 52’. Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα στον Γκατσίνοβιτς, αυτός έπιασε το σουτ, αλλά ο Βερμπρούγκεν ύψωσε το χέρι και απομάκρυνε. Στο 54’ ο Σιμάνσκι τζάρτζαρε τον Πέδρο, ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχιστεί το ματς, αλλά το VAR τον κάλεσε άμεσα να το δει. Ο ρέφερι το είδε, έδωσε αμέσως πέναλτι σε μία ανύποπτη φάση και ένα πολύ αυστηρό πέναλτι. Έτσι στο 55’ ο Ζοά Πέδρο με 3ο πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ στον όμιλο, έκανε το 0-1. Το γκολ αναμενόμενα πάγωσε την ομάδα και την εξέδρα… Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 65’ ο Γκατσίνοβιτς έχασε το κοντρόλ σε επίθεση, προσπάθησε να ανακτήσει την μπάλα, πάτησε τον αντίπαλο του και δέχθηκε κίτρινη με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη.

Στο 68’ ο Ντε Τσέρμπι έβαλε τον Νταχούντ στην θέση του Μιτόμα μεσοεπιθετικά, με τον Αλμέιδα να έχει αριστερά τον Μάνταλο πλέον και τριάδα στην επίθεση. Μετά το 70’ ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε τις δικές του παρεμβάσεις στο ματς. Έβαλε Ελίασον, Αραούχο, Πόνσε αντί των Μάνταλου, Τσούμπερ και Άμραμπατ. Στο 73’ είχαμε τεράστια επέμβαση του Στάνκοβιτς σε τετ-α-τετ με ον Φέργκιουσον και αμέσως μετά ο Πινέδα σε ατομική προσπάθεια του σούταρε διαγώνια ωραία, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Ντε Τσέρμπι στο 77’ έβαλε τον Μίλνερ αντί του Ζοάο Πέδρο.

Όμως η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά, να ψάχνει ευκαιρίες για ένα γκολ ισοφάρισης. Στο 83’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Πισάρο αντί του Πινέδα για να έχει πιο φρέσκα πόδια στην επίθεση στο φινάλε. Ο Ντε Ζέρμπι έβαλε Ντούφους και Μπαλέμπα.

Κόρνερ του Χατζισαφί στο 84′, ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 90′ σέντρα του Ελίασον από τα δεξιά, ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Και το ματς τελικά έληξε με 0-1 με την Μπράιτον πρώτη στους 10, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 2 και όλα θα παιχτούν στην Ολλανδία για την πρόκριση στο Conference League.

ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1

Γκολ:

55’ Ζοάο Πέδρο πέναλτι 0-1

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς (28’), Τσούμπερ (63’) – Φέλτμαν (12’)

Κόκκινες: Γκατσίνοβιτς (63’)

Ο ΜVP του ΑΕΚ – Μπράιτον

Για την ΑΕΚ κορυφαίος καταπίνοντας χιλιόμετρα ήταν ο Νταμιάν Σιμάνσκι με αμέτρητα κλεψίματα, αλλά έχοντας… σκιά το άτσαλο μαρκάρισμα στο πέναλτι του Ζοάο Πέδρο. Από κοντά και ο σπουδαίος σε ποιότητα Τσούμπερ ως φουνταριστός στην επίθεση.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Μπράιτον

Σε ένα ματς που ήταν πολύ καλύτερη η ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο, έλειψε το γκολ. Και εκεί το πλήρωσε….

Τα γκολ του ΑΕΚ – Μπράιτον

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X