Νταμπράουσκας: «Υπάρχει νευρικότητα, υπάρχουν αμφιβολίες»

Νταμπράουσκας: «Υπάρχει νευρικότητα, υπάρχουν αμφιβολίες»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις πολλές χαμένες φάσεις που έχει ο ΟΦΗ στάθηκε ο Βάλντας Νταμπράουσκας σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο τεχνικός της Κρητικής ομάδας παραδέχθηκε ότι υπάρχει νευρικότητα στους παίκτες του για το σημείο αυτό του παιχνιδιού.

Aναλυτικά όσα ανέφερε ο τεχνικός του ΟΦΗ πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

«Είναι η ισορροπία των δύο. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια μπήκε η αμφιβολία. Προσπαθήσαμε να απομακρύνουμε τους εαυτούς μας από τις διάφορες απόψεις, τα social media και να επικεντρωθούμε στο χορτάρι. Στα μεγάλα παιχνίδια που κερδίσαμε το πετύχαμε με συγκεκριμένο στιλ ήμασταν σταθεροί, είχαμε καλή ισορροπία. Στα τελευταία παιχνίδια, όπου μας επηρέασαν τα αποτελέσματα, χάσαμε λίγο αυτήν την ισορροπία, προσπαθήσαμε να ρίξουμε το βάρος στην επίθεση. Αλλά δεν είναι θέμα ποιότητας στην επίθεση.

Βάλαμε στο μυαλό μας ότι ‘πρέπει να σκοράρουμε’ και καμιά φορά, όταν το θέλεις τόσο πολύ, αυτές οι στιγμές φεύγουν. Πείτε μου άλλο παιχνίδι, που ακυρώθηκαν τρία γκολ; Χάνεις κάποια σουτ, κάποιες ευκαιρίες. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί. Στα παιχνίδια που παίξαμε κόντρα σε Αρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί. Είχαμε την ευκαιρία, τελειώσαμε την ευκαιρία. Είχαμε κι άλλη ευκαιρία, τελειώσαμε και την άλλη ευκαιρία. Τώρα δεν ήταν αυτό το θέμα, γιατί σε άλλα ματς είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαμε πολλά γκολ. Σε όλα τα άλλα παιχνίδια, παίρνουμε το προβάδισμα και δε βάζουμε δεύτερο γκολ.

Δεν είναι μόνο η άμυνα, γιατί υπάρχει και ο αντίπαλος που θα έχει τις ευκαιρίες του. Δε θα υπάρξει αγώνας που δε θα έχει και αντίπαλος τις ευκαιρίες του. Αλλά πρέπει να σκοράρεις. Είδατε στο παιχνίδι του Αρη με τον Παναθηναϊκό, σε παρόμοιες καταστάσεις, ο παίκτης του Αρη μπλόκαρε την μπάλα και η μπάλα έφθασε μπροστά του, για να σκοράρει σε άδειο τέρμα. Και εμείς στο τελευταίο λεπτό, ο Νέιρα μπλοκάρει το βολέ του τερματοφύλακα και η μπάλα πάει σε ένα σημείο που δεν μπορεί να το φθάσει.

Ο Μοσκέρα σουτάρει και η μπάλα πάει στο δοκάρι και πάει άουτ. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να υποστηρίξουμε τους παίκτες που είναι στο γήπεδο και να έχουν την ελευθερία να παίξουν. Γιατί στο τέλος της μέρας, κάνεις τη δουλειά σου, οι φίλαθλοι έχουν τη δική τους γνώμη, οι προπονητές κάνουν τη δουλειά τους, αλλά η μπάλα θα πάει μέσα, αλλά όχι από τη δική μας επαφή. Θα πάει μέσα από τις επαφές των παικτών. Και αν τους βάλουμε αυτή την πίεση και μολύνουμε το μυαλό τους με τοξικότητα, τότε αυτό είναι που συμβαίνει. Για αυτό είναι το προπονητικό μας καθήκον να καθαρίσουμε το μυαλό τους, να τους δώσουμε αυτοπεποίθηση και να πιστεύουμε σε αυτούς».

Για το αν υπάρχει νευρικότητα:

«Υπάρχει νευρικότητα, υπάρχουν αμφιβολίες. Οτι δεν είναι γραφτό να συμβεί, οτιδήποτε. Φυσικά και είναι. Γιατί πώς μπορείς να εξηγήσεις ότι πάμε στην προπόνηση, σκοράρουμε. Εκτελούμε πέναλτι, σκοράρουμε. Εκτελούμε φάουλ, σκοράρουμε. Και πάμε στο παιχνίδι και οι ευκαιρίες χάνονται. Είναι καλοί παίκτες. Αλλά όταν πας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μέχρι και οι καλοί παίκτες ‘παγώνουν’ κάποιες φορές. Για αυτό, πρέπει να βρούμε τρόπο για να τους απελευθερώσουμε”.

Πάντα είναι πιο εύκολο να παίξεις όταν έχεις χώρους. Κάποιες φορές παίζεις εναντίον 10 παικτών και είναι όλοι μέσα στην περιοχή και είναι πιο δύσκολο να βρεις χώρους. Για παράδειγμα, πέρσι δύο φορές παίξαμε με 10 παίκτες και δε χάσαμε κανένα παιχνίδι. Παίξαμε για σχεδόν 90 λεπτά κόντρα στον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες και δεν χάσαμε. Μπορείς να πεις ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλή ομάδα; Είναι δύσκολο να παίξεις κόντρα σε σφιχτή άμυνα. Κατά τη γνώμη μου, δημιουργήσαμε αρκετά κόντρα στον Βόλο, αλλά μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο τους εαυτούς μας και τον προπονητή, γιατί δε βρήκαμε τον τρόπο. Τώρα έχουμε ένα διαφορετικό σενάριο. Πρέπει να είμαστε γενναίοι, πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και να πάμε να κάνουμε ό,τι δεν μπορέσαμε να κάνουμε στο γήπεδό μας.

Το πιστεύω, υπάρχουν κάποια κριτήρια. Οι παίκτες παλεύουν, είναι εμφανές. Οταν βάλαμε το γκολ στο 89? με τον Μεγιάδο κόντρα στον Βόλο, ήμασταν η καλύτερη ομάδα, οι καλύτεροι παίκτες, όλα είναι καλά. Στο 90?, όταν ο διαιτητής και το VAR ακύρωσαν το γκολ, ήμασταν οι χειρότεροι. Δεν είναι έτσι. Οι παίκτες εκτελούν το πλάνο, εμείς ως προπονητές βλέπουμε πώς εκτελούν το πλάνο, τα αποδυτήρια είναι ενωμένα και παλεύουν σκληρά στην προπόνηση. Οταν είναι αυτά τα κομμάτια μαζί σε κάθε ματς, έχουμε καλές πιθανότητες. Είχαμε ένα δύσκολο μήνα τον Οκτώβριο και μετά νομίζαμε ότι θα είναι ευκολότερος μήνας, αλλά δεν το πετύχαμε. Οπότε, βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε τι θα συμβεί».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X