Έχει ακόμα κάποιος αμφιβολίες για την ανωτερότητα της ΑΕΚ;

Έχει ακόμα κάποιος αμφιβολίες για την ανωτερότητα της ΑΕΚ;
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για όσα απαντήθηκαν ξανά αναφορικά με το πόσο καλύτερη είναι η ΑΕΚ από τους αντιπάλους της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολλά πράγματα στη ζωή, είναι υποκειμενικά. Γεγονός. Σε κάποιον αρέσουν οι ξανθιές, σε άλλον οι μελαχρινές. Άλλος γουστάρει θάλασσα, άλλος προτιμά βουνό. Ο ένας τη βρίσκει με τον φρέντο, άλλος επιλέγει φραπέ. Αλλά πέραν του υποκειμενικού χαρακτήρα, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ντε φάκτο. Ως τέτοιο, μπορούμε να θεωρούμε ξεκάθαρα από την περυσινή σεζόν, ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Και παραμένει λέω εγώ, αλλά αυτό θα αποδειχθεί σε βάθος χρόνου, όταν πια θα έχουν έρθει και τα φρέσκα κουλούρια.

Κάπως έτσι, ήρθαν τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ. Και τι έγινε εκεί; «Κιτρινόμαυρο» σάρωμα. Με την ψήφο όλων των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών, η ΑΕΚ κατέκλυσε τη μισή 11άδα των κορυφαίων της περυσινής σεζόν και ο Αλμέιδα αναδείχθηκε ως κορυφαίος προπονητής. Αναμενόμενα όλα αυτά. Δεν περιμέναμε τον ΠΣΑΠΠ για να τα κατανοήσουμε. Ωστόσο, όλα έχουν τη σημασία τους. Γιατί όταν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δείχνουν ξεκάθαρα ποιοι είναι οι καλύτεροι, τα λόγια των υπολοίπων φαντάζουν ακόμα πιο κενά.

Οσα μας μαθαίνει η Ιστορία

Αλήθεια, υπάρχει κανείς που μπορεί να πιστεύει ακόμα, ότι η ΑΕΚ «έκλεψε» τον περυσινό τίτλο; Πως δεν κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα; Πως δεν σάρωσε όποιον βρήκε μπροστά της και το κύπελλο και έφτασε σε μια ιστορική επιτυχία, που είχε σχεδόν μισό αιώνα να πετύχει; Θα πείτε, ζουν ανάμεσα μας. Μια ματιά να ρίξεις στο διαδίκτυο και να παρατηρήσεις την τρέλα που επικρατεί, θα κατανοήσεις πως πολλά πράγματα έχουν χάσει τη λογική τους.

Εδώ υπάρχουν ακόμα κάποιοι που στηριζόμενοι στη λήθη, λένε για το μπαράζ του 1979 που ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε ως ένδειξη… διαμαρτυρίας. Μόνο στο… CAS δεν πήγε. Η αλήθεια είναι πως δεν κατέβηκε, γιατί έτρεμε όπως έλεγε και το συνθηματάκι της εποχής και δεν θέλησε να δεχθεί ακόμα έναν αγωνιστικό διασυρμό. Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν αποδέχονται την τεράστια ανωτερότητα της ΑΕΚ των ΄90ς και ψελλίζουν διάφορες αστειότητες που έχουν καταρριφθεί από την ίδια τη ζωή. Δεν θα λεγόταν πέρυσι για πρωτάθλημα κλεμμένο και για… διασπορά Covid. Τώρα που το σκέφτομαι ξανά και λίγα ειπώθηκαν.

Η αλήθεια του γηπέδου

Ας είναι. Ετσι κι αλλιώς, σ’ όσους αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. Επί του παρόντος, ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να απολαμβάνει την ομάδα που κατέκτησε τα πάντα. Τους νταμπλούχους, που κυριαρχούν επί κάθε αντιπάλου. Το… δυστύχημα για την ΑΕΚ είναι πως δεν υπάρχουν και άλλα παιχνίδια. Συνεχόμενα ματς, το ένα πίσω από το άλλο, για να φαίνεται μέσα στο γήπεδο πόσο καλύτερη είναι από τους αντιπάλους της.

Οσο περνά καιρός χωρίς αγώνες, τόσο πιάνουν δουλειά τα πολυεργαλεία. Στη διάρκεια της εβδομάδας, βιώνουμε μια εικονική πραγματικότητα. Για ομάδες που σαρώνουν, για παίκτες που γράφουν αμύθητα ρεκόρ, για αυτοκρατορίες που ετοιμάζονται να τα σαρώσουν όλα. Και μόλις έρθει η Κυριακή που έλεγε και ο μακαρίτης, πάρτους κάτω. Τελειώνει το επικοινωνιακό τσουνάμι, εμφανίζεται το ξεγύμνωμα του χορταριού. Εκεί ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Οι μεγάλοι στόχοι της ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X