ΑΕΚ: Ο επιθετικός Τσούμπερ δείχνει τον δρόμο για την κορυφή

ΑΕΚ: Ο επιθετικός Τσούμπερ δείχνει τον δρόμο για την κορυφή
Photo Credits: INTIME

Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν ο «φουνταριστός» της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και έδειξε στον Αλμέιδα ότι μπορεί να τον υπολογίσει και σε αυτό το ρόλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πέρασε από τα Ιωάννινα και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της μετά τη διακοπή, με το γκολ του Στίβεν Τσούμπερ νωρίς να αποδεικνύεται αρκετό για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ελβετός έπαιξε φορ, μιας και ο Πόνσε δεν είχε πολλές προπονήσεις στα πόδια του λόγω ενοχλήσεων και στην πρώτη ευκαιρία που τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή ολοκλήρωσε υποδειγματικά με πλασέ μια ωραία επιθετική προσπάθεια.

Θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ, ειδικά στη διπλή τελική του προσπάθεια στο 27ο λεπτό, όμως είχε μια συνολική παρουσία ενός κλασικού επιθετικού, κάτι που έχει λείψει σε αρκετά παιχνίδια της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν.

Η «σεντερφορίσια» εμφάνιση του Τσούμπερ

Ο Τσούμπερ ήταν στην κορυφή, έχοντας πίσω του τον Πέτρο Μάνταλο, όμως στην πράξη ο Ελβετος έμεινε αρκετά μόνος του μπροστά (10), μιας και ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός γυρνούσε πιο πίσω (20) παίζοντας αρκετά κοντά στον Πινέδα (13), όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta/Stats Perform. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε καθόλου από το να φανεί στο γήπεδο και να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ.

ΑΕΚ: Ο επιθετικός Τσούμπερ δείχνει τον δρόμο για την κορυφή

Ο Αλμέιδα κράτησε τον Τσούμπερ στο χορτάρι μέχρι και το 75ο λεπτό, όταν πέρασε στη θέση του τον Πόνσε. Μέχρι τότε κατάφερε να ξεχωρίσει ως ο κορυφαίος του γηπέδου.

Συνολικά είχε 39 ενέργειες, εκ των οποίων οι 12 ήταν στην περιοχή του Κλέιμαν, καθώς μέσα από το “κουτί’ σκόραρε ενώ είχε και το δοκάρι μετά την ασταθή επέμβαση του Τσούμπερ. Αυτή η επίδοση του Ελβετού ήταν η τρίτη καλύτερη στο φετινό πρωτάθλημα. Πρώτος είναι ο Οζέγκοβιτς στο παιχνίδι με τη Λαμία, ενώ ο Φαν Βέερτ στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είχε 14.

Παράλληλα ήταν πρώτος σε τελικές (5) στο ματς, οι τέσσερις εκ των οποίων στο πρώτο μέρος. Η συνολική “αξία” της απειλής του έφτασε τα 0.95 xGoals. Μαζί τις τελικές είχε και δύο key passes, συμμετέχοντας έτσι στο 1/3 των τελικών της Ένωσης.

ΑΕΚ: Ο επιθετικός Τσούμπερ δείχνει τον δρόμο για την κορυφή

Τα τελειώματα των φάσεων αποτελούν ένα από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει αρκετά η ΑΕΚ η φέτος, παρότι μπορεί και δημιουργεί πολύ εύκολα ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ.

Στους Ζωσιμάδες ο Τσούμπερ έπαιξε ως “φουνταριστός” και αξιοποίησε μια από τις ευκαιρίες του, δείχνοντας τον δρόμο. Ο Αλμέιδα τον υπολογίζει κυρίως σαν δεύτερο επιθετικό, μιας και μπορεί να συνεισφέρει και από εκεί στο τελείωμα των φάσεων. Απόντος του Λιβάι Γκαρσία (λόγω τραυματισμού) και με τον Πόνσε να έχει μέχρι στιγμής μέτριες πτήσεις, ο Ελβετός δείχνει μια αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα.

Πηγή: sport24

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X