Το +37 ήρθε επειδή η «Βασίλισσα» αισθάνθηκε ότι δεν είναι μόνη της!

Το +37 ήρθε επειδή η «Βασίλισσα» αισθάνθηκε ότι δεν είναι μόνη της!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος, στο προσωπικό του blog, για το «ηθικό δίδαγμα» του μπασκετικού θριάμβου επί του ΠΑΟΚ

Παρακολούθησα μόνο το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, αφού ήμουν δίπλα στα κορίτσια μας στο βόλεϊ, στη δική τους μάχη για το πρωτάθλημα, στο Κλειστό του Ολυμπιακού Χωριού. Κοινώς, είδα όλο το… καλό! Διάβασα ότι στο πρώτο μέρος, είχε φτάσει η διαφορά μέχρι και στο -17 από τον ΠΑΟΚ, κάτι λογικό με 1/13 τρίποντα για την «Ένωση» και προφανώς, όχι και με την καλύτερη δυνατή άμυνα.

Φυσικά, άλλαξαν όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Φυσικά, ήταν όλα τα… λεφτά, αυτός ο παικταράς που λέγεται Καμπενγκέλε. Φυσικά, μέτρησε και το κοουτσάρισμα και το πλάνο του Πλάθα. Αλλά εδώ μιλάμε, όχι για ένα παιχνίδι που απλά γύρισε από το -17, αλλά και που τελείωσε στο +20! Μιλάμε δηλαδή για ένα χάντικαπ 37 πόντων! Κι απέναντι στον ΠΑΟΚ, που είναι καλή ομάδα.

Για να το πετύχει αυτό η ΑΕΚ, που προερχόταν από «διαβολοβδομάδα», με ματς με τον ΠΑΟ την Δευτέρα και ευρωπαϊκό την Τετάρτη, χρειαζόταν αποθέματα ενέργειας και πάθους. Κι αυτά, τα πήραν οι παίκτες του Πλάθα, επειδή είδαν για πρώτη φορά φέτος, αυτό τον απίστευτο κόσμο δίπλα τους, να τους στηρίζει μαζικά και παθιασμένα.

Η σημασία της στήριξης στην ΑΕΚ

Αυτό για να καταλάβουμε όλοι, τι σημαίνει για την «Βασίλισσα» να παίζει στην έδρα της και να είναι γεμάτη. Κι αν εγώ ένιωθα σίγουρος για την ανατροπή από την… τηλεόραση, βλέποντας ότι η νίκη είχε έρθει από τη στιγμή που γέμισε το Κλειστό των Άνω Λιοσίων, φανταστείτε τι αισθάνθηκε η ίδια η ομάδα. Να σας πω εγώ τι αισθάνθηκε. Αυτό που νιώθουν όλα τα τμήματα της ΑΕΚ, όταν έχουν τον κόσμο πλάι τους.

Ότι δεν είναι μόνοι τους. Και για να μπει το νερό στο αυλάκι για την «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ, θα πρέπει να αισθανθεί αυτή η ομάδα, ότι δεν είναι μόνη της. Ότι οι «πιστοί» της δεν είναι, όλοι κι όλοι, χίλια άτομα. Και χθες, το αισθάνθηκε. Και μετά αισθάνθηκε και ο ΠΑΟΚ, τον Καμπενγκέλε και τα άλλα παιδιά.

Μια λέξη μόνο ΝΙΚΗ!

Πάμε και στο ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο όπου πέρυσι η ΑΕΚ είχε ηττηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα, το απόγευμα της Κυριακής πρέπει να νικήσει. Αν το πετύχει, θα έχει καταφέρει να καλύψει ένα σημαντικό μέρος από τις γκέλες που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται ανάλυση αυτό, ούτε καν ιδιαίτερη σκέψη. Απλούστατα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για νέα απώλεια βαθμών.

Το πόσοι και ποιοι απουσιάζουν, είναι ένα θέμα που προφανώς έχει τη σημασία του, αλλά που εκ προοιμίου δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τους νταμπλούχους Ελλάδος. Πάντα παίζουν το ρόλο τους οι συνθήκες ενός αγώνα, λογικά και ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος της καλύτερης και πιο ποιοτικής ομάδας, αλλά και πάλι. Μια λέξη υπάρχει μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι: ΝΙΚΗ! Είναι η αρχή ενός «πολύπλοκου προγράμματος», όπως το χαρακτήρισε ο Ελίασον και πρέπει πάση θυσία να ξεκινήσει με το… δεξί.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X