Έτρωγε... κόσμο ο Καμπενγκέλε, η ΑΕΚ Betsson με μαγικό δεύτερο ημίχρονο κατάπιε (90-70) τον ΠΑΟΚ!

Έτρωγε... κόσμο ο Καμπενγκέλε, η ΑΕΚ Betsson με μαγικό δεύτερο ημίχρονο κατάπιε (90-70) τον ΠΑΟΚ!
Photo Credits: INTIME

Πώς τους κάρφωσες έτσι ρε Καμπενγκέλε, η ΑΕΚ Betsson έλιωσε τον ΠΑΟΚ και 5.000 κόσμος χόρευε στα Λιόσια

Με πρωταγωνιστή τον Εμφιόντου Καμπενγκέλε που… έτρωγε κόσμο και μαγικό β’ ημίχρονο, η ΑΕΚ Betsson με εντυπωσιακή παρουσία 5.000 οπαδών της επικράτησε στα Λιόσια με 90-70 του ΠΑΟΚ!

Μια μεγάλη ΑΕΚ Betsson στο δεύτερο ημίχρονο, έλιωσε τον ΠΑΟΚ (90-70) και πήρε μια μεγάλη και πολύ σημαντική νίκη. Η Ένωση είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται ακόμα και με 17 πόντους, αλλά με ένα εκπληκτικό 3ο δεκάλεπτο και επιμέρους σκορ 28-8, όχι μόνο γύρισε το παιχνίδι αλλά κέρδισε και εύκολα στο τέλος. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Καμπενγκέλε, που διέλυσε τους πάντες στο πέρασμα του, έχοντας 30 πόντους, 16 ριμπάουντ και 2 κοψίματα. Από κοντά και ο Ραντλ (21 πόντους) που έδωσε το έναυσμα στην 3η περίοδο με τα σουτ του, ενώ και ο Κουζμίνσκας έδωσε λύσεις. Πλέον η ομάδα του Ζοάν Πλάθα, πέρασε στην βαθμολογία τον ΠΑΟΚ και κοιτάζει ψηλότερα. Ο φανταστικός της κόσμος έδωσε το παρών στο κλειστό και έγειρε το γήπεδο στο δεύτερο μέρος με την φωνή και την υποστήριξη του.

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Ραντλ, Νετζήπογλου, Κουζμίνσκας και Καμπενγκέλε ενώ ο Φώτης Τακιανός με τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζα, Μαργαρίτη, Άλστον. Νευρικό ξεκίνημα από την ΑΕΚ, που βιαζόταν πολύ στην επίθεση της, με τον Καμπενγκέλε να ξεκινάει και πάλι καλά, ενώ από τον ΠΑΟΚ ο Χάρισον είχε ήδη 5 πόντους (10-10). Η Ένωση έμοιαζε χωρίς ένταση στην άμυνα της και ο ΠΑΟΚ έβρισκε εύκολα καλάθια, έχοντας το προβάδισμα από το ξεκίνημα (12-17). Κακές επιστροφές για την Ένωση με τον Άλστον να καρφώνει στον αιφνιδιασμό και να δίνει την μεγαλύτερη διαφορά στον ΠΑΟΚ (15-21). Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα πολύ κακό δεκάλεπτο με καλάθι του ΜακΡέι (17-25).

Ο Τίλμαν πήρε μπρος στο σκοράρισμα για την ΑΕΚ, αλλά η άμυνα ειδικά μέσα στην ρακέτα παρέμενε πρόβλημα με τον Τσιακμά να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ (21-30). 10-0 σερί από τον ΠΑΟΚ που έχει εξέθεσε κάθε αμυντική αδυναμία της Ένωσης και σκόραρε μέσα από την ρακέτα με χαρακτηριστική ευκολία (21-37). Ο Καμπενγκέλε ήταν ίσως ο μόνος παίκτης που έβγαζε ενέργεια και πάθος στο παρκέ και με το πρώτο τρίποντο του Ραντλ, μετά από 12 άστοχα, η ΑΕΚ μείωσε στους 10 (30-40). Με το κάρφωμα της χρονιάς ο Καμπενγκέλε πήρε και φάουλ, και κατέβασε την διαφορά μετά από πολλή ώρα σε μονοψήφιο για να κλείσει το ημίχρονο (36-45).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μεγαλύτερη ένταση, και τον Ραντλ να πετυχαίνει σερί πόντους και με δύο βολές του Κουζμίνσκας μείωσε γρήγορα στους 4 (43-47). Καλάθι από τον Καμπενγκέλε και η ΑΕΚ ισοφάρισε μέσα σε τέσσερα λεπτά στην 3η περίοδο (47-47). Η Ένωση είχε βρει ρυθμό στον αγώνα και με καλή άμυνα κατάφερε να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να μεγαλώσει την διαφορά με του Καμπενγκέλε και Ραντλ (55-47). Το γήπεδο είχε πάρει φωτιά και η Ένωση ένα επιμέρους σκορ 22-4 για να πάρει διαφορά (58-49). Τρίποντο από τον Καμπενγκέλε που εκτόξευσε την διαφορά στους 13 με το γήπεδο να φλέγεται στην κυριολεξία (64-51). Η ΑΕΚ τελείωσε μια εκπληκτική περίοδο με σκορ 28-8 και άλλαξε εντελώς την εικόνα του αγώνα (64-53).

Ο Κουζμίνσκας με τρίποντο και ο Νετζήπογλου με δύσκολο καλάθι κράτησαν την διαφορά στα ίδια επίπεδα με τον Σχίζα να μειώνει για τον ΠΑΟΚ (69-56). Η ΑΕΚ αφού πήρε την διαφορά, προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό και κλειδώσει την νίκη με τον Καμπενγκέλε να κάνει πάρτι κάτω από τις δύο ρακέτες (73-62). Ο Καναδός σέντερ συνέχισε το πάρτι με την ΑΕΚ να συντηρεί την διαφορά (88-70).

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ : 90-70

Δεκάλεπτα: 17-25, 36-45, 64-53, 90-70

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 7, Χολ 4, Ραντλ 19, Καράμπελας 5, Φλιώνης , Πηλάβιος, Νετζήπογλου 7, Χατζηδάκης , Κουζμίνσκας 10, Κουζέλογλου 4,  Καμπενγκέλε 30, ΜακΡέι 2.

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Σμιθ 7, Χάρισον 14, Τσιακμάς 5, Σχίζας 8, Τσαϊρέλης 4, Φρίντρικσον 9, Μαργαρίτης 6, Αρσενόπουλος, Σκουλιαριώτης, Σωτηρίου, Άλστον 17.

 

Δείτε πώς περιέγραψε LIVE το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ το enwsi.gr

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X