Το σοκ του Ολυμπιακού με τον Κλάτενμπεργκ είναι επιτυχία της ΑΕΚ, αλλά έχει πολλά μέτωπα ακόμα

Το σοκ του Ολυμπιακού με τον Κλάτενμπεργκ είναι επιτυχία της ΑΕΚ, αλλά έχει πολλά μέτωπα ακόμα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ξεκινά από τον Κλάτενμπεργκ και τον «κόκκινο» πανικό και φτάνει ως τα Γιάννινα και την επανεμφάνιση των Τσαγκαράκη και Φωτιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ωραία η ατμόσφαιρα στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» στο ματς της Εθνικής, εντυπωσιακό το αποτέλεσμα απέναντι σε κοτζάμ Γαλλία, αλλά σαν το πρωτάθλημα δεν έχει. Ξέρετε, αυτό που επί μήνες μας έχουν διαλύσει το μυαλό πως είναι διεφθαρμένο και έχει όλα τα κακά του κόσμου, αλλά είναι ανταγωνιστικό και έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ επιστρέφει με ματς στα Γιάννινα και ξέρει πως δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα λάθη.

Το ματς γίνεται ακόμα πιο ζόρικο, από τη στιγμή που έρχεται έπειτα από τη διακοπή, με πολλούς παίκτες απόντες λόγω των Εθνικών ομάδων, με αρκετά προβλήματα πριν και με άλλα που πρόκυψαν μέσα σε αυτή. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, θα πείτε. Δεν έχετε άδικο. Βάζω στα «ζόρικα» του ματς και την ιδιαιτερότητα των Ιωαννίνων. Πέρυσι η ΑΕΚ σε παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών μάλιστα, γνώρισε μια από τις τέσσερις ήττες της σε όλο το πρωτάθλημα και συνολικά έχει αρνητική παράδοση.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ιδιαίτερη ομάδα, που ψάχνει τη θέση της στο πρωτάθλημα. Έκλεισε θετικά προ της διακοπής, σε ματς με τον ΟΦΗ που θα μπορούσε να κερδίσει με βάση την εικόνα εκείνης της αναμέτρησης. Αλλά πέραν της κάθε δυναμικής που υπάρχει στον αντίπαλο, το μείζον είναι πως θα εμφανιστεί η ΑΕΚ. Ειδικά τώρα που έρχεται η έξοδος στην Ήπειρο πριν από κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι, που φέτος δεν πάει καλά για τους «κιτρινόμαυρους». Άρα, χρειάζεται εγρήγορση, συγκέντρωση και όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Ήταν κομβικό να κλείσει η φάμπρικα με τον Κλάτενμπεργκ

Εκεί που τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους, είναι με την υπόθεση Κλάτενμπεργκ και Super League. Οι χλιαρές, έως ανύπαρκτες αντιδράσεις, από το «κόκκινο» σύστημα, δείχνει πως υπήρξε αιφνιδιασμός. Άλλωστε, για να ξέρουμε τι λέμε, το σχέδιο για επαγγελματική διαιτησία με επικεφαλής τον Κλάτενμπεργκ, ήταν κομβικό για τον Ολυμπιακό και το αφήγημα που είχε δημιουργήσει επί μήνες. Γι’ αυτό και επέμεναν πεισματικά στο χρύσωμα ενός τύπου που έκανε τουρισμό στα μέρη μας. Ή μήπως όχι.

Γιατί μπορεί να μην είχε κεντρικό ρόλο, αλλά παρασκηνιακά έκανε δουλίτσα ο Κλάτενμπεργκ. Είχε την ευχέρεια να μιλά με διαιτητές ενόψει του πρότζεκτ. Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες, αφότου γράφτηκε με περίσσιο θράσος, πως είχε δρομολογήσει ήδη σχέδιο για δέκα διαιτητικές ομάδες στο πλαίσιο της επαγγελματικής διαιτησίας. Και βέβαια, μη λησμονεί ουδείς, πως είχε πάντα τη δυνατότητα να μιλά με ξένους διαιτητές ή με παράγοντες της διεθνούς διαιτησίας και να τους συστήνεται ως σύμβουλος της Ελληνικής επαγγελματικής Λίγκας για την διαιτησία.

Ο ρόλος της ΑΕΚ

Γι’ αυτό υπήρξε τέτοια σιγή και τόσο άγχος. Μερικά γραφικά μόνο, πως τάχα μου τα βρήκαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός λόγω της… κροτίδας. Δεν πειράζει. Όταν συνηθίζεις στα φαντάσματα, μαθαίνεις να ζεις με αυτά. Η πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, είναι πως μόνο η ΑΕΚ δρομολόγησε αυτήν την εξέλιξη. Είναι ξεκάθαρο, πως η ΑΕΚ επί μήνες αρνούνταν να αναγνωρίσει θεσμικά την παρουσία του Κλάτενμπεργκ και είχε θέσει επίσημα ερωτήματα στη Λίγκα για την αμοιβή και το ρόλο του.

Όπως βέβαια υπήρξε και στην πρότερη συνεννόηση, για να γκρεμιστεί ένα σάπιο σύστημα, απαιτείται η δυναμική με συμμετοχή πολλών ομάδων και κυρίως των περισσότερων από τις μεγάλες ΠΑΕ. Τώρα, εάν αυτό προέκυψε συγκυριακά ή αποτελεί μια ξεκάθαρη ανάληψη ευθύνης, θα το δείξει ο χρόνος. Έστω και έτσι, έστω και υπό το πρίσμα κάποιων συμφερόντων που προφανώς τώρα οδήγησαν σε αυτήν τη σύμπραξη, το δεδομένο είναι πως ήρθε η απομόνωση του Ολυμπιακού μαζί με τους ελάχιστους πλέον πιστούς του.

Ευκαιρία για ξεκαθάρισμα

Και αλήθεια, πως είναι να βρίσκεσαι στη θέση του Ατρόμητου και του Αστέρα Τρίπολης; Να εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ συνασπισμένη σε ένα σημαντικό θέμα και εσύ να επιμένεις πως δεν είναι στραβός ο γιαλός. Από πέρυσι είχε γίνει κατανοητό, πως ο Ατρόμητος δεν μπορεί να πάει πιο κοντά στις θέσεις του Ολυμπιακού, το έχει τερματίσει. Στην Τρίπολη πάλι, ίσως δεν υπήρχε εύκαιρος νομικός να απαντήσει. Όπως και να έχει, όλα αυτά υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε άμεσα να οδηγήσουν σε παραίτηση.

Είναι μάλιστα μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να ανοίξει για τα καλά συνολικά το θέμα της Λίγκας. Διότι, όσο οι ομάδες δεν αντιδρούν σε επιστολές που συχνά πυκνά γράφονται από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, με τις οποίες εκφράζει απόψεις του Ολυμπιακού. Και έπειτα τα μέσα που εκτιμούν τη δράση του, το παρουσιάζουν ως επανάσταση του ποδοσφαίρου και αίτημα συνολικά της Super League. Με αφορμή το κλακάζ που υπέστη η νυν διοίκηση με τον Κλάτενμπεργκ, είναι ευκαιρία να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

Μετρούν δυνάμεις και η επιστροφή Τσαγκαράκη και Φωτιά

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X