Μαυροειδής: «Η ΑΕΚ μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα - Τιμή για την ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα ο Πλάθα»

Μαυροειδής: «Η ΑΕΚ μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα - Τιμή για την ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα ο Πλάθα»
Photo Credits: INTIME

Τι δήλωσε ο Γενικός Αρχηγός της ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροειδής για τους στόχους, τη φετινή πορεία της ομάδας, αλλά και για τον Πλάθα

Ο Γενικός Αρχηγός της ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροειδής, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ WebRadio και αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία της Ένωσης στο Basketball Champions League, για τους φετινούς στόχους της ομάδας, για τον κόουτς Ζοάν Πλάθα και εάν μπορεί να “σπάσει” το δίπολο Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Αναλυτικά είπε:

Για την αήττητη πορεία της ΑΕΚ στο BCL φέτος: «Είχαμε και δύσκολη κλήρωση, ξεκινήσαμε με 2 εκτός στον 1ο γύρο. Ήταν επικίνδυνη η κλήρωση. Αφού η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα που δείχνει και αυτήν τη βελτίωση, σε κάθε ματς κερδίζει όλο και πιο “εύκολα”. Είμαστε πιο σταθεροί, δείχνουμε μια καλύτερη εικόνα παιχνίδι με το παιχνίδι. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και να περάσουμε ως 1οι, που ήταν και ο βασικός μας στόχος. Κι εκεί θα έχουμε μια κλήρωση που είναι στα μέτρα μας».

Για τη σταθερή παρουσία της ΑΕΚ στο BCL: «Η συνεργασία μας και το δικό μας μεγάλωμα με τη διοργάνωση έγινε ταυτόχρονα. Εμείς μεγαλώσαμε και εκείνοι μεγάλωσαν μέσα από εμάς. Επειδή ένα brand όπως η ΑΕΚ στήριξε το BCL, έτσι και το BCL στήριξε την ΑΕΚ. Μαζί μεγαλώσαμε αυτά τα χρόνια. Έγινε ένα ατυχές συμβάν στο γήπεδό μας, μπήκε μια ποινή, αλλά νομίζω ότι είναι ένα περιστατικό που δε θα ξαναεπαναληφθεί. Δεν έχουμε κανένα παράπονο με τη συνεργασία μας, ούτε και το BCL από εμάς, γι’ αυτό και μάς θέλουν εκεί».

Για τους φετινούς τους στόχους: «Επιτυχία θα μπορέσουμε να θεωρήσουμε σίγουρα το να πάμε στο Final-4 του BCL, ασχέτως τι θα γίνει εκεί. Από ‘κει και πέρα, μια μεσαία φάση στο Κύπελλο, στην οποία μπορεί να έχεις μια καλή κλήρωση και να πας σε έναν τελικό. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, σίγουρα θέλουμε να είμαστε στην πρώτη τετράδα ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση. Αυτή είναι μια αρχική γραμμή για να πούμε ότι η ομάδα είναι πολύ επιτυχημένη. Μετά υπάρχουν και άλλα, όπως το να βγάλουμε παίκτες, να φτιάξουμε “κορμό”, να φέρουμε παραπάνω κόσμο. Το αν πετύχεις ή όχι “τραβούν” και αυτά».

Για την εντός έδρας ήττα απ’ το Λαύριο στο ξεκίνημα της σεζόν: «Ο κόουτς δεν κοιτάει αν παίζαμε με το Λαύριο και χάσαμε, κοιτάει τη μεγαλύτερη εικόνα. Μπορεί να χάσαμε απ’ το Λαύριο, αλλά εκείνος δούλευε σε κάτι μακροπρόθεσμο. Δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα τώρα, αλλά τον Μάιο. Αν λοιπόν δουλεύουμε με σωστό τρόπο, μια ήττα τώρα δε θα μας στοιχίσει τον Μάιο. Αν δε δουλεύαμε όπως έπρεπε, δε θα γινόμασταν τον Μάιο αυτό που θέλει εκείνος. Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω τη βελτίωση. Αυτήν την ήττα την έχουμε πάρει ήδη πίσω. Η φιλοσοφία μας είναι ότι αφού ξέρει ο κόουτς Πλάθα τι κάνει, δεν ανησυχούμε. Σιγά-σιγά ήδη βγαίνουν αποτελέσματα, αν και είναι ακόμη νωρίς».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Θέλαμε να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, γι’ αυτό και παίζουμε ένα πιο επιθετικό και θεαματικό μπάσκετ. Όλα όσα κάναμε είχαν μια στόχευση. Έρχεται κόσμος, αν και υπάρχει ο περιορισμός στην Ευρώπη. Σίγουρα θα θέλαμε να έρχονται ακόμα παραπάνω και για ‘μας, αλλά και γι’ αυτούς, γιατί θα χαίρονται με αυτό που βλέπουν».

Για τον κόουτς Ζοάν Πλάθα: «Είναι πραγματικά τιμή για ‘μένα, την ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ένας προπονητής όπως ο Πλάθα μαζί μας. Είναι ένας προπονητής άλλου επιπέδου σαν άνθρωπος, σαν γνώσεις, σαν ικανότητα και σαν δουλειά. Είναι κάτι που δύσκολα το βρίσκεις, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Έχουμε πάρα πολλά να πάρουμε απ’ αυτόν, απ’ τον τρόπο που δουλεύει. Είναι τρομερά εργασιομανής, συγκεντρωμένος, τα κάνει όλα με λεπτομέρειες. Είναι ένα άλλο level κι εκεί βλέπεις τη διαφορά που έχει ένας προπονητής τέτοιου επιπέδου με κάποιους άλλους».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X