Η UEFA τιμώρησε την Σέλτικ για τις σημαίες της Παλαιστίνης

Η UEFA τιμώρησε την Σέλτικ για τις σημαίες της Παλαιστίνης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη βραδιά του αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Σέλτικ Παρκ», οι οπαδοί των γηπεδούχων αποφάσισαν να αψηφήσουν τις εκκλήσεις του συλλόγου να μην φέρουν σημαίες ή πανό που σχετίζονται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, συμβιβαζόμενοι με τους «κανόνες» της UEFA, γέμισαν το γήπεδό τους με σημαίες τις Παλαιστίνης και έστειλαν βροντερό μήνυμα υποστήριξης στον λαό της.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμώρησε έτσι τον σύλλογο με χρηματικό πρόστιμο ύψους 29.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα οι «Κέλτες» τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 17.500 ευρώ για την προβολή «προκλητικού μηνύματος προσβλητικού χαρακτήρα», ενώ η διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επέβαλε επίσης πρόστιμα ύψους 8.000 ευρώ για το μπλοκάρισμα δημόσιων διαβάσεων από τους οπαδούς της κι 3.500 ευρώ για το άναμμα πυρσών.

Στην Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκαν επίσης κυρώσεις, με την ισπανική ομάδα να τιμωρείται με πρόστιμο 3.000 ευρώ για το άναμμα πυρσών από τους οπαδούς της, ενώ έλαβε επίσης προειδοποίηση για την «ανάρμοστη συμπεριφορά της ομάδας» κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας 2-2 στο Σέλτικ Παρκ στις 25 Οκτωβρίου.

Οι οπαδοί της Σέλτικ είχαν αψηφήσει τις εκκλήσεις του συλλόγου να μην φέρουν σημαίες ή πανό σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, με αρκετές παλαιστινιακές σημαίες να επιδεικνύονται από τους οπαδούς στο παιχνίδι.

Ο σύλλογος έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την ομάδα οργανωμένων οπαδών Green Brigade πρόσφατα, μετά από μια σειρά διαφωνιών και επεισοδίων. Τα μέλη της Πράσινης Ταξιαρχίας παραμένουν αποκλεισμένα από το Σέλτικ Παρκ και δεν λαμβάνουν εισιτήρια για τους εκτός έδρας αγώνες.

Το θέμα συζητήθηκε περαιτέρω στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου την Τετάρτη. «Όλοι θέλουμε το Σέλτικ Παρκ γεμάτο από οπαδούς της Σέλτικ, [αλλά] αυτό πρέπει να γίνει με ασφαλή τρόπο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Μάικλ Νίκολσον. «Είχαμε κάποιες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια με τη συγκεκριμένη ομάδα εδώ και αρκετό καιρό, και αυτή τη σεζόν οι ανησυχίες αυτές κλιμακώθηκαν. Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη ελαφρά τη καρδία, αλλά μια απόφαση που ελήφθη για λόγους ασφαλείας».

Η Σέλτικ είπε επίσης στους οπαδούς που ταξιδεύουν στη Ρώμη για τον αγώνα της επόμενης Τρίτης για το Champions League με τη Λάτσιο ότι όλες οι σημαίες, τα πανό και τα τύμπανα πρέπει να έχουν προεγκριθεί από τον ιταλικό σύλλογο!

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X