Το «ξεζούμισμα» του Γκαρσία και οι… δύο ΑΕΚ

Το «ξεζούμισμα» του Γκαρσία και οι… δύο ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου περιμένει τα ιατρικά αποτελέσματα του Λιβάι Γκαρσία και κάνει σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θυμάμαι την κουβέντα που είχα με παράγοντα της ΑΕΚ, λίγο πριν την επιστροφή των παικτών που είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες. Είχε μπει ήδη σε κανονικό πρόγραμμα ο Ζίνι, περίμεναν Μουκουντί, Γιόνσον και Αμραμπατ που πιθανότατα θα είναι παρόντες με την επανέναρξη, ο Ρότα είχε ξεκινήσει προπονήσεις με την Εθνική και μάλιστα έπαιξε κόντρα στους Γάλλους (και είχε καλή απόδοση μάλιστα). Ολες οι ενδείξεις συνηγορούσαν, πως υπήρχε σοβαρή πιθανότητα η ΑΕΚ να είναι πλήρης για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν.

Και ξαφνικά, προέκυψε η είδηση για τις ενοχλήσεις του Λιβάι Γκαρσία. Ο,τι χειρότερο. Γιατί σαφέστατα, δεν υπάρχει παίκτης που να έχει ταλαιπωρηθεί όσο ο Λιβάι την τρέχουσα σεζόν από τραυματισμούς. Όπως επίσης, δεν υπάρχει (άντε εξαιρώ τον Πινέδα που είναι άλλη κλάση), παίκτης που να είναι τόσο σημαντικός για την εικόνα της ΑΕΚ. Ουσιαστικά, μιλάμε για μια ΑΕΚ με Λιβάι και με μια ΑΕΚ χωρίς Λιβάι, που είναι δυο ομάδες με τεράστιες αποκλίσεις.

Ο Μελισσανίδης και το δίλημμα

Όλα αυτά, έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά από τη νέα δημόσια αποθέωση του Μελισσανίδη για τον Λιβάι. Όταν στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια στο «Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού», έδειξε πως δεν έχει μετανιώσει καθόλου που το καλοκαίρι απαρνήθηκε πρόταση 20+ εκατ. ευρώ για τον παίκτη και επέλεξε να τον διατηρήσει στην ΑΕΚ. «Να τον ξεζουμίσω», όπως λέει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του.

Το παράδοξο με τον Λιβάι είναι πως αφού περάσαμε πολύ δρόμο και καταφέραμε να λύσουμε ένα κεφαλαιώδες ζήτημα που δίχαζε την κοινωνία της ΑΕΚ – δηλαδή εάν ο Γκαρσία είναι σέντερ φορ ή θα έπρεπε να πάει ξανά στα άκρα της επίθεσης – μπαίνει πλέον ένα νέο δίλημμα. Αν έπραξε σωστά η ΑΕΚ που δεν τον παραχώρησε το καλοκαίρι όταν είχε εκείνη τη μεγάλη πρόταση από τη Λανς και κατά πόσον θα μπορεί να βρει κάτι ανάλογου ή υψηλότερου επιπέδου στο μέλλον.

Οι αριθμοί του Λιβάι

Αν δει κάποιος την αλήθεια που καταγράφεται στο γήπεδο την τρέχουσα σεζόν, οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί. Ο Λιβάι έχει παίξει σ’ όλα κι όλα 8 παιχνίδια, σκόραρε για πρώτη φορά πριν από δυο εβδομάδες, στο ματς της Ενωσης με τη Λαμία. Στο δε πρωτάθλημα έχει μόνο τρεις συμμετοχές. Φτωχοί, ελάχιστοι αριθμοί για έναν παίκτη που είναι τόσο κομβικός για τη λειτουργία της ΑΕΚ. Και αυτό πυροδοτεί την αμφιβολία για το κατά πόσον τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Ωστόσο, ακόμα και από τα πενιχρά νούμερα του Λιβάι φέτος, μπορεί εύκολα κάποιος να διακρίνει την ποιότητα και πόση διαφορά κάνει για την ΑΕΚ. Αναλογιστείτε, πως από τις αρχές Αυγούστου που ξεκίνησε η σεζόν, ο Γκαρσία μετρά μόνο δύο 90λεπτα. Αυτά κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όταν μάλιστα είχε και τη μοναδική ασίστ που μετρά ως τώρα στο ματς της Κροατίας. Η ΑΕΚ πέτυχε κάτι εντυπωσιακό, απέκλεισε την αντίπαλο της με τον Λιβάι παρόντα.

Εκανε τη διαφορά όποτε έπαιξε

Πότε έπαιξε ξανά ο Λιβάι; Ουσιαστικά, σε κάθε σημαντική στιγμή της σεζόν για την ΑΕΚ μέχρι τώρα. Μπήκε με την Μπράιτον αν και μόλις είχε επιστρέψει από τραυματισμό, έκανε άνω κάτω τους Αγγλους και ήταν σημαντικότατος στο επικό 3-2 της ΑΕΚ. Συνέχισε με φόρα και στη Λεωφόρο, έπαιξε βασικός κόντρα στον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ άλωσε τη Λεωφόρο. Ακόμα και οι απουσίες του είναι ηχηρές, καθώς εάν δεν είχε λείψει από το πρώτο ματς με την Αντβέρπ, όταν τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

Σημαντικός, ακόμα και σε γκεστ σταρ εμφανίσεις, λοιπόν. Αλλά εδώ πρέπει να προσμετρήσουμε, ότι ο Λιβάι είναι ιδιαίτερος οργανισμός. Γυμνασμένος σε σημείο… τούμπανου, αλλά με ζητήματα που προκύπτουν συχνά. Δεν είναι καινούργια ιστορία. Σχεδόν από την αρχή που η ΑΕΚ έκανε την επένδυση – υψηλότερη μέχρι την απόκτηση του Πινέδα το περασμένο καλοκαίρι – κάθε φορά που έπεφτε ο Λιβάι, η σκέψη του να τραυματιστεί και να λείψει για καιρό, δεν αντέχονταν.

Το παρελθόν του

Ο Γκαρσία έχει τραυματισμούς και συνήθως, δεν χάνει λίγα παιχνίδια. Δεν είναι κάτι νέο ή κάτι που δεν γνώριζαν στην ΑΕΚ. Τη σεζόν πριν αποκτηθεί από την Ενωση, είχε χάσει 13 παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Ενδεχομένως, στη διαδικασία απόκτησης του Λιβάι, η ποιότητα μέτρησε περισσότερο από κάποιες πιθανές παρενέργειες που σίγουρα όσοι τον εξέτασαν ξέρουν πως εύκολα θα εμφανίζονταν με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του παιχνιδιού του.

Την πρώτη σεζόν του στην ΑΕΚ απουσίασε από 14 ματς λόγω τραυματισμού, αλλά την επόμενη περίοδο έκανε 39 παιχνίδια, ενώ πέρυσι έχασε μόλις δύο αγώνες. Αρα, φαίνονται πάρα πολλά τα 10 παιχνίδια που έχει λείψει ήδη φέτος, ακόμα και εάν κάποια από αυτά τα έχασε για προληπτικούς λόγους. Τι μας δείχνει όλο αυτό; Πως ο Λιβάι χρειάζεται σωστή διαχείριση. Σίγουρα, να αποφευχθεί κάθε βιασύνη στην επιστροφή του, να του δοθεί χρόνος να ετοιμαστεί στο 100%.

Οι δύο… ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X