Ως πότε θα ανέχονται τις ανακοινώσεις – επιστολές;

Ο Insider καταπιάνεται με τα έργα και τις ημέρες Μαρινάκη στην προεδρία της Super League και την αντίδραση που επιβάλλεται να υπάρξει

Το πρωτοσέλιδο της Sportday μιλάει για «επιστολή της Super League στην ΕΠΟ», αναφερόμενο στην νέα επιστολή Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία υπογράφει ως πρόεδρος της Λίγκας. Πρόκειται για μια ελεύθερη μετάφραση της εφημερίδας καθώς δεν υπάρχει καμιά επιστολή της Λίγκας προς την ΕΠΟ. Ωστόσο το θέμα είναι σοβαρό και επαναλαμβανόμενο.

Εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο πλέον οι ομάδες της Super League δέχονται τον πρόεδρο που εξέλεξαν να στέλνει επιστολές ή να βγάζει ανακοινώσεις ως εκπρόσωπος τους (με αυτή του την ιδιότητα τις υπογράφει ενώ κάποιες αναρτήθηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας), στις οποίες εκφράζει απόψεις του Ολυμπιακού, επιτίθεται σε όσους επιτίθεται ως Ολυμπιακός και τώρα πλέον σε αυτές επιτίθεται και στην κυβέρνηση. Με την κάθε λογής Sportday να το παρουσιάζει ως «επίθεση της Λίγκας».

Ως πότε θα ανέχονται τις ανακοινώσεις – επιστολές;

Μόνο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει ήδη αντιδράσει σε αυτό με αφορμή την περσινή επαίσχυντη ανακοίνωση εναντίον της, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Super League. Αντέδρασε κι εγγράφως κι επιτόπου σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Πλην όμως με εξαίρεση κάποιες προσεκτικές τοποθετήσεις του ΠΑΟΚ, ουδείς βγήκε να υπερασπιστεί στο πλάι της το αυτονόητο. Αποτέλεσμα; Να συνεχίζει απτόητος την ίδια πρακτική ο πρόεδρος της Λίγκας και μάλιστα να το κάνει και πιο έντονα, πιο επιθετικά και πιο ακραία, όσο περνάει ο καιρός.

Η πλάκα είναι πως όλο αυτό συμβαίνει ενώ θεωρητικά τουλάχιστον εκτός από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δεν εκφράζει ούτε τον Παναθηναϊκό η υποψηφιότητα από την οποία προήλθε η σημερινή κατάσταση στην προεδρία της Λίγκας. Αν θυμόμαστε καλά είχαν ψηφίσει… λευκό. Ειδικά σήμερα που έχουμε μια ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, ο Παναθηναϊκός τι λέει; Υπάρχει κάτι που θα ευαισθητοποιήσει και αυτούς στην ιστορία που συμβαίνει στην Λίγκα; Το λέμε τώρα που – υποτίθεται- έχουν βγει κι απέναντι με αφορμή την ιστορία της κροτίδας.

Το καθήκον και η απάντηση της Κυβέρνησης

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ιστορία έχει παραγίνει. Και δεν ξέρουμε τι θα κάνουν τα κάθε μορφής τσατσάκια πάνω στα οποία στηρίζεται η σημερινή κατάσταση στην Λίγκα, αλλά είναι καθήκον των άλλων μεγάλων ομάδων τουλάχιστον να τελειώσουν αυτό το ζήτημα μια και καλή.

Προκαλούνται βάναυσα και πλέον με πολύ μεγάλη συχνότητα από αυτή την εξτρεμιστική πρακτική της σημερινής προεδρίας της Λίγκας και το να το ανέχονται, εμμέσως νομιμοποιεί στα μάτια του κόσμου όσα κάνει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού. Ειδικά για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αυτό είναι αδιανόητο, καθώς όσα περιλαμβάνει κάθε φορά σε αυτου του είδους τα κατεβατά ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ αυτούς έχουν στόχο στην ουσία.

Όσο για την ομοβροντία χθες και σήμερα από όλα τα «Μέσα» τους και κατά της κυβέρνησης και κατά προσώπων απλά και μόνο επειδή εκτελούν θεσμικά τους καθήκοντα, ένα πράγμα δείχνει για μια ακόμη φορά: Πως το μόνο ερώτημα που έχει να απαντήσει η κυβέρνηση είναι αν τέτοιου είδους πιέσεις μπορούν να την οδηγήσουν σε εκτροπή από την νομιμότητα ή όχι.

Ο Insider

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει