«Αναγκαία για την Ρίο Άβε η συμφωνία με Μαρινάκη»

Τα γυρίζουν τώρα στον Ολυμπιακό: «Απλώς ζητήσαμε να εγγυηθούν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια»
Photo Credits: INTIME

Η Ρίο Άβε εδώ και αρκετό καιρό κινδυνεύει με οικονομική ασφυξία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη στη Ρίο Άβε με την πρόεδρο του πορτογαλικού συλλόγου, Αλεσαντρίνα Κρους να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την συνεργασία της ομάδας με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η Ρίο Άβε εδώ και αρκετό καιρό κινδυνεύει με οικονομική ασφυξία και ως εκ τούτου η αναζήτηση ξένου επενδυτή αποτελούσε μονόδρομο.

Ο Πορτογάλος ρεπόρτερ της Record, Πέδρο Μοράις μίλησε στο SDNA για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρίο Άβε, αναφέρθηκε στο… σήμα κινδύνου που εξέπεμψε ο σύλλογος, αλλά και στο κλίμα που επικρατεί μετά την συμφωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

– Πως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ρίο Άβε;

«Αυτό που έχει πει η ίδια η πρόεδρος είναι ότι ο σύλλογος δυσκολεύεται οικονομικά. Όπως τονίστηκε σε δημόσια υπόθεση, υπήρχαν ακόμη μισθοί που δεν είχαν καταβληθεί, φόροι που δεν είχαν πληρώθηκαν και πως ακόμη υπάρχει ένα χρέος 13 εκατ. € που αφορά σε υποχρεώσεις της ομάδας. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ρίο Άβε, τούτη η συμφωνία θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον του συλλόγου από κάθε άποψη».

– Θεωρείς πως τούτη τη συνεργασία για τον πορτογαλικό σύλλογο είναι ζωτικής σημασίας;

«Ναι, όπως είπα και πριν, η ίδια η πρόεδρος έχει αποκαλύψει ότι αυτή η συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για τον σύλλογο. Ήταν αναγκαία γιατί θα βοηθήσει βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Προς το παρόν, τούτη η συνεργασία θα είναι σημαντική για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου και επίσης για την απόκτηση ορισμένων παικτών στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Μακροπρόθεσμα, θα είναι χρήσιμο να περιοριστούν κάποιες υποχρεώσεις που μπορεί να έχει ο σύλλογος με τις υποδομές του.

Οι οπαδοί της ομάδας έχουν προειδοποιηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο και μάλιστα έγινε σχετική παρουσίαση για το πλάνο του κ. Μαρινάκη για την ομάδα. Η δουλειά που έχει γίνει στον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν ένα σημαντικό σημείο για αυτό το αποτέλεσμα».

– Πως κρίνεις τα τελευταία χρόνια την πορεία της Ρίο Άβε;

«Η Ρίο Άβε είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο και ειδικά στην πρώτη κατηγορία της χώρας μας. Είναι ένας σύλλογος με παθιασμένους οπαδούς και με ιστορία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως η Ρίο Άβε έχει καταγράψει κάποιες σημαντικές ευρωπαϊκές προκρίσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά και ότι πριν από τρία χρόνια ήταν κοντά στο να αποκλείσει την Μίλαν στα πλέι οφ του UEFA Europa League, χάνοντας τελικά την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι».

– Πως αντιμετωπίζουν οι οπαδοί της Ρίο Άβε την συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Τι προσδοκίες υπάρχουν;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω καταφέρει να καταγράψω το επίπεδο ενθουσιασμού ή φόβου εδώ γύρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι οπαδοί της Ρίο Άβε φαίνονται ευχαριστημένοι με αυτή τη λύση, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα την ενέκριναν.

Επίσης, η πρόεδρος έχει αποκαλύψει δημόσια ότι ο κ. Ο Μαρινάκης επιθυμεί να τοποθετήσει μέλη του συλλόγου για τις εκτελεστικές θέσεις που θα καταλάβει στο διοικητικό συμβούλιο. Αλλά υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να συζητηθούν. Θα δούμε τι θα συμβεί».

Πηγή: sdna

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X