Το ποδόσφαιρο αλλάζει: Από προσωρινές αποβολές, μέχρι οφσάιντ υπέρ του... επιτιθέμενου!

Το ποδόσφαιρο αλλάζει: Από προσωρινές αποβολές, μέχρι οφσάιντ υπέρ του... επιτιθέμενου!
Photo Credits: INTIME

Θεμελιώδεις αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου εξετάζει η IFAB, από το... νέο οφσάιντ που οραματίζεται ο Βενγκέρ, μέχρι προσωρινές αποβολές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θεμελιώδεις αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου εξετάζει η IFAB, από το… νέο οφσάιντ που οραματίζεται ο Βενγκέρ, μέχρι προσωρινές αποβολές διάρκειας 10-15 λεπτών!

Επαναστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο και τη δομή του εξετάζει η IFAB για τη σεζόν 2024-2025! Σύμφωνα με τη «Marca», ως το αρμόδιο όργανο που εγκρίνει όλες τις αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου, η οκταμελής επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2024 με την ατζέντα να υπόσχεται σημαντική αναδιάρθρωση.

Από τον «νόμο Βενγκέρ» που θα φέρει νέα δεδομένα στο οφσάιντ, μέχρι προσωρινές αποβολές και προειδοποιήσεις σε όποιον πλησιάζει τον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί, η IFAB έχει στο προσχέδιο αλλαγές που πρόκειται να συνταράξουν τα θεμέλια του ποδοσφαίρου.

Η πιο σημαντική εξ αυτών βέβαια μάλλον έχει να κάνει με το οφσάιντ και την πρόταση που έχει ρίξει ο Αρσέν Βενγκέρ στο τραπέζι, με τον κανονισμό ουσιαστικά να ορίζει πως ένας ποδοσφαιριστής ΔΕΝ είναι οφσάιντ εφόσον οποιοδήποτε μέλος του σώματός του με το οποίο μπορεί να σκοράρει είναι πίσω ή στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό.

Όπερ σημαίνει πως ο επιθετικός πλέον θα μπορεί να είναι πιο μπροστά από τον αμυντικό από τη στιγμή που δεν είναι ολόκληρος εκτεθειμένος, σε μια τροποποίηση που έχει και τις ευχές της FIFA για ένα πολύ πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Ήδη τα μάλιστα τα πρώτα τεστ σε τουρνουά νέων σε Σουηδία και Ιταλία εμφανίζονται ικανοποιητικά, με τους διαιτητές να υποστηρίζουν πως αυτή η αλλαγή είναι πιο κοντά στο πνεύμα της αρχικής ιδέας του οφσάιντ όταν συνελήφθη πίσω στο 1925.

Πέρα από τον νόμο Βενγκέρ, ένα ακόμα θέμα που θα τεθεί επί τάπητος είναι και οι προσωρινές αποβολές, οι οποίες βρίσκονται σε πειραματικό επίπεδο σε αγώνες ακαδημιών από το 2017. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν κανονισμό, ο οποίος θα αποβάλλει για ένα χρονικό διάστημα ποδοσφαιριστή που αξίζει να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Αν και ακόμα τίποτα δεν είναι δεδομένο, ο χρόνος αποβολής εικάζεται πως θα διαρκεί 10-15 λεπτά. Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζονται και αλλαγές στην προσέγγιση απέναντι σε ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονται έντονα προς τον ρέφερι, μέσω ενός κανονισμού που θα δίνει αποκλειστική εξουσιοδότηση στον αρχηγό να μιλήσει με τον διαιτητή του αγώνα. Ειδάλλως οποιοσδήποτε άλλος παίκτης θα τιμωρείται χωρίς προειδοποιήσεις με κάρτα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X